Svätý Martin-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Odkaz pre Starostu 09. februára 2019

V mene obyvateľov a obcanov mestskej casti Senca - Svaty Martin, ktory ma dnes poziadali o podanie podnetu by som chcel vedenie mesta upozornit na neustale sa mnoziace mnozstvo odpadu v okoli cesty na senecku skladku. 99% tohoto odpadu pochadza udajne zo smetiarskych aut, ktore v tomto useku dupnu na plyn a vietor vyfukuje zo zadnej casti odpad po okoli.

Chcem teda poziadat o vycistenie celeho useku cesty od odbocky na Svaty Martin az po vstup na senecku skladku a taktiez poziadat vedenie mesta aby spravilo vsetky potrebne opatrenia na zabranenie opakovania podobnych situacii v buducnosti. Dakujem

Juraj Zeerak
[email protected]

12. február 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: AVE SK odpadové hospodárstvo s.r.o.
12. február 2019

Tomas

Takto vyzerajú všetky naše cesty v okolí Senca, keby sme mali cestárov ako v Rakúsku, tak by to patrilo k ich súčasti prace pri bežnej údržbe ciest a komunikácií. Len žial tu nemáme na nich v ničom.
13. február 2019

Laco

Ak by som ja znecistoval takto okolie, tak samosprava by nekonstatovsla, ze som zodpovedny subjekt, ale ako znecistovatelovi by vyrubila pokutu alebo bg ma riesila v spravnom konani.
13. február 2019

Janka

Presne tak. pri opakovaní situácie/ čo v tomto prípade je/ treba pokutovať spoločnosť za znečisťovanie. To by ich naučilo poriadku.
14. február 2019

Mmm

Zatlačiť na Ave nech to upracu...!
14. február 2019

Mmm

Nehovoriac o tom aká skládka bordelu sa spravila pri rozpadajucej bytovke na začiatku mestskej časti vo Svätom Martine
14. február 2019

Janka

treba to sem nahodit aj s fotkou aby to mesto mohlo riešiť pán Miroslav 👍 komentáre nemusia čítať 😉
15. február 2019

Miro

Janka hneď zajtra ich pridám
16. február 2019

Janka

Výborne. Verím že takých uvedomelých občanov ako ste Vy bude stále viac a bude sa nám lepšie žiť ;-) Pekný deň.
18. február 2019

Tomas O.

Ako to mohlo zajst az takto daleko? Zlý manažment a zanedbaná kontrola. Ziadna ochrana prírody a krajiny? Uz je to vyzbierane?
19. február 2019

Janka

Nie. Dokonca si dovolím tvrdiť že pribudlo.
20. február 2019

Sencan

Ziadam mesto, aby okamzite riesilo pretrvavajucu situaciu. Spolocnost AVE dlhodobo znecistuje siroke okolie, dovolim si povedat ze s pozehnanim a tichym suhlasom mesta. Obyvatelia v blizkosti skladky neustale dychaju smrad a upratuju poletujuci odpad.
Pan Krasnec, vy sa necitite hlupo, ked po vas zostava smetisko na celej prijazdovej ceste aj v lese? Preco nezabezpecite riadne a pravidelne upratovanie? Po ceste na Martin chodim denne, na to svinstvo sa neda pozerat.
20. február 2019

Janka

Poobede tam niekto s bielou dodávkou zbieral. Tak to hádam týždeň vydrží ;-)
20. február 2019

Odkaz pre Starostu

Dnes naobed som telefonoval s generálnym riaditeľom spolocnosti AVE SK a oboznamil som ho s podnetom o ktorom mimochodom vobec nevedel. Co samozrejme neospravedlnuje, pretoze sa to neda nevidiet, ale ak som dobre rozumel, tak zvoz zabezpecuje ina firma nie AVE SK Mne je teda zodpovednost zatial nejasna a dufam, ze dostaneme vysvetlujucu odpoved.

Juraj Zeerak
[email protected]
21. február 2019

Sencan

Naopak, zodpovednost je uplne jasna - AVE ma zmluvu s mestom, zodpoveda aj za svojich subdodavatelov.
21. február 2019

Peter Krasnec

Dobry den vsetkym, ktori mali príspevok. Dovolim si Vas ubezpecit v tom, ze odpad, ktory je popri ceste, nie je z nasich vozidiel, nakolko smetiarske vozidlo ma vzadu na "korbe" tzv. lopatu, ktora drzi oodpad vnutri auta a zamedzuje tomu, aby sa odpad z auta dostal von (rad ukazem, pokial mate zaujem). Odpad, ktory popisujete pochadza bud z iných aut, ktore k nam chodia danou cestou na skladku alebo na lokalitu Svaty Martin (za tie bohuzial nemozem rucit) alebo od obyvatelov, ktori odpad takto bezne hadzu popri cestách - nakolko podla obrazkov, ktore su uverejnene ide o tzv. littering, t.j. odpad, ktory vyhadzuju obyvatelia, nie firmy. Aj ked docistovanie verejných priestranstiev a komunikacii nie je nasou povinnostou, zabezpecili sme zber daného odpadu. Zamedzit vzniku vsak bohuzial nevieme, nakolko to nie je ani v nasej kompetencii. Ak by ste vsak nahodou do buducna videli, ze odpad ulietava z niektorého z nasich aut, poprosim o danu informaciu okamzite na mail [email protected] a budem to riesit. Dakujem. Prijemny zvysok dna. Peter Krasnec, generalny riaditel spolocnosti AVE SK odpadove hospodarstvo s.r.o.
21. február 2019

Odkaz pre Starostu

Super, dakujem panovi Krasnecovi za jeho rychlu reakciu a vycistenie tohoto useku aj ked to teda vyzera, ze to nebola jeho povinnost. Samozrejme som bol zvedavy, tak som sa isiel pozriet a vyzera to rozhodne lepsie, aj ked si myslim, ze tam je toho stale dost. Samosprava oznacila AVE SK ako zodpovedny subjekt a ten napisal, ze dany usek vycistil, takze podnet oznacujem za vyrieseny. Dufajme, ze samosprava sa uz bude o tento usek viac zaujimat.

V pripade opakovania opisanej situacie je potrebne pridat aktualizaciu.

S pozdravom

Juraj Zeerak
[email protected]
21. február 2019

E.

Pán Krasnec, dovolím si nesúhlasiť. Prevažná cast odpadu pochádza spravidla zo skládky - je nedostatočne zabezpečený, staci silnejší vietor a lieta po okoli.
Nebolo by od veci zabezpecit pravidelne (1x týždenne) upratovanie.
Pokial ide o auta, prave dnes som jedno stretla - na korbe mu povievali kusy igelitu, podaktore odleteli.
No a hlavná cesta od vjazdu do areálu tiez vyzera ako chliev.
22. február 2019

Janka

Mňa by zaujímalo kedy si pre autá zaobstaráte myčku na kolesá aby nevynášali ten ,,hnus,, na cestu ktorá je určená pre nás všetkých. Chudák ľudia čo to tam majú rovno pod oknami. A ten les pri skládke treba tiež vyčistiť....odpad je na 1000000% zo skládky. Ďakujem
22. február 2019

Tomas O.

Pan riaditel napisal, ze to mozu byt hocijake auta co idu na skladku. Co je asi pravda, ale tiez si myslim, ze treba dohodnut a zabezpecit pravidelne cistenie. Smetisko tam je a to nezmenime. Smetiska su aj inde na svete a nevyzera to takto.
23. február 2019

Peter Krasnec

Dobry den vsetkym. Skusim zareagovat. Najprv na príspevok pana alebo pani E. Nemozem s Vami suhlasit, nakolko skladka je prilis daleko od komunikacie a pocas mojich 4 rokov posobenia v spolocnosti som ani raz nezaznamenal, ze by odpad "lietal" az tak daleko. Co sa tyka cistenia komunikacii, nie je to nasa povinnost no aj napriek tomu cestu cistime pravidelne dva krat do mesiaca. No treba vnimat aj fakt, ze cestu od odbocky z hlavnej cesty az k nam, ktore je dlha niekolko kilomentrov, nie je nasa povinnost cistit. No aj napriek tomu to zabezpecujeme. Co sa tyka vynasania bahna zo skládky - mame cistiacu rampu, ktora precistuje kolesa aut vychadzajucich zo skládky - mozete sa prist pozriet ako to vyzera. Ano, stava sa, hlavne v dazdivom obdobi, ze sa cca 100 metrov na cestu od skládky vynesie niekedy bahno, no snazime sa cestu cistit pravidelne tak, aby bola vzdy v stave, v akom bola predtým. Co sa tyka uletov zo skládky - kazda skladka ma problem s uletmi, no nie je to nas problem, ze sa taky odpad nachadza na skladke - je to hlavne nedostatocne uvedomenie obyvatelov, ktory takyto odpad vyhadzuju. Totiz plasty patria do zltych kontajnerov a keby tam aj koncili, tak by sme ich na skladke nemali. Pre informaciu, mesacne si platime spolocnost zo Senca (spolocenstvo vlastnikov lesa), ktora kazdy mesiac cisti skladku pred uletmi. Je nasou snahou, co aj robime, aby sme minimalizovali akekolvek dopady skládky na vyzualne znecistenie okolia, no skladka je "zivy organizmus" a nie vzdy sa da vsetko urobit hned tak ako by sme si vsetci zelali. Prijemny zvysok dna. Peter Krasnec
25. február 2019

E.

Pán Krasnec cistenie komunikácie, ktoru znečisťujú Vase vozidla je Vasa povinnost, podla zákon a 135Zb, §9 odsek 4. Denne, resp. podla potreby (blato) nie 2x mesacne.
Pokiaľ ide o úlety zo skládky - zabezpecenie je povinnostou prevadzkovatela - vo chvili ked sa odpad ocitne na skládke, stava sa vašim problemom.
25. február 2019

Tomas O.

Ci je AVE povinne, alebo nie mna osobne nezaujima, ako obcas ocakavam cistotu a to, ze to zodpovedna instutucia bude kontrolovat. Kto to ma kontrolovat? OU alebo MU? Kto mu vie dat pokutu? Problem je, ze ak na to nedohliadaju zodpovedny ludia ani tu sa velmi snazit nebudu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.