Lichnerova-(Gottwaldova)-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Uzavretý
meno
Janka 21. februára 2019

Dlhodobé ignorovanie pešej zóny a nulová kontrola

Chcem sa opýtať, prečo je opäť z pešej zóny korzo. Prevádzkovatelia obchodných priestorov sú leniví dvihnúť zadok a prejsť z bočných ulíc k autám, tak ich parkujú v pešej zóne (v iných mestách to svet nevidel, ale u nás je to samozrejmosťou). Chcem vedieť, prečo opäť zmizla rampa/stĺpik, ktorý mestská polícia zamykala pri konci pešej zóny smerom ku gymnáziu. Teraz si na ulicu plnú detí, chodcov a cyklistov vlezie hocikto a kedykoľvek, polícia nikoho nepokutuje, aspoň som to za celé doterajšie roky nevidela.

Chcem sa opýtať, prečo pri Balkáne môžu cez námestie pred kinom cez prechod prechodcov okolo pútačov na politickú reklamu z posledných volieb, kľučkovať nákladné zásobovacie autá. Viete, že dlažba a kovové lišty sa zničia zas!

21. február 2019

Jojo

Dakujem za tento podnet. Na jazdenie na namesti upozornujem uz od oktobra 2018 v tomto podnete. https://www.odkazprestarostu.sk/senec/podnety/59175/auto-jazdiace-po-pesej-zone-a-parkuje-na-chodniku Len nedavno mesto napisalo, ze tam bude instalovat mechanicke zabrany. Skutocne potrebujeme jasne pravidla, ktore sa budu dodrziavat a poriadnu MP Je neuveritelne, ze to nikomu ineu neprekaza.
22. február 2019

Janka

Dobrý deň, ja na tento podnet opakovane upozorňujem už niekoľko rokov, odkedy mi jedno cúvajúce auto, ktoré na pešej zóne nemalo čo robiť, takmer zrazilo dieťa.
Mesto sa stále vykrúca so zásobovaním, prístupom bývajúcich v pešej zóne, atď, dokonca už som počula argument že vlastne tá pešia zóna je len proforma a preto to neriešia (to ma vtedy dorazilo..), že nemôžu dať rampu lebo im ju niekto utrhne (na kamere isto vidieť kto a dá sa to potom pokutovať, ale nie je samozrejme vôľa, lebo je to niekoho "chlapec"), alebo nejakého opitého klepne po hlave a ten bude žalovať mesto (nevyjadrujem sa..), ale ochrana občanov, tá ešte ako dôvod prečo by mali uzavrieť pešiu zónu, tá ešte nezaznela ako dôvod.
22. február 2019

Odpoveď samosprávy

Pešia zóna bude dopravne preorganizovaná s osadením nových dopravných zariadení, ktoré zamedzia vstupu do predmetnej lokality. Oprava poškodenej rampy bude v krátkej dobe vykonaná. Nový návrh dopravného riešenia sa v súčasnej dobe spracováva a po je odsúhlasení bude zverejnená.

mesto Senec
22. február 2019

Janka

Ďakujem. Rada by som videla ten návrh riešenia a či sa bude predchádzať tomu, aby sa opäť "prémioví" autíčkari dostali na pešiu zónu, ako budete riešiť trvalé parkovanie na chodníku pri pekárni pánom majiteľom posilňovne nad samoškou a hlavne, ako budete týchto jedincov efektívne postihovať.
22. február 2019

Tomas O.

Aky novy navrh? Co to znamena? Mozeme pripominekovat? Nejak to dobre nevonia. Taketo zmeny sa vzdy robia pre niekoho. Rad by som to videl aj ja.
24. február 2019

Laco

Toto je Senec, maly klon Dunajskej Stredy :-)
28. február 2019

Milan

Prečo mesto nezverejní návrh na dopravne preorganizovanie, aby ho mohli občania pripomienkovať. Prosim nezverejniť na nástenku, ale kľudne do Senčana.
Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania