Mierové námestie-osvetlenie-nefunkčné

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Uzavretý
meno
E. 08. marca 2019

Dňa 20.2 vyhlásilo mesto Senec výzvu na predloženie ponúk na zhotovenie "interaktívnej smart mapy verejného osvetlenia" , dna 28.2. bola podpísaná zmluva.
Zaujíma ma, koľko ponúk mesto dostalo, na základe čoho bola stanovená cena, čo presne znamená pojem "interaktívna mapa verejneho osvetlenia" a aký bude reálny prínos tohoto projektu pre obyvateľov mesta. Ďakujem.

15. marec 2019

Sencan

Zda sa, ze mesto prilis nema chut vysvetlovat, preco ide minut 24 000€ na uplnu zbytocnost?
Ked si spomeniem na cirkus okolo rozpoctu, kde mesto "nemalo" zdroje na nic, je zvlastne, ze tu sa zdroje nasli.
19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Senec dostalo tri cenové ponuky. Cena diela bola stanovená na základe rozpočtu, ktorý bol prílohou žiadosti pre Ministerstvo hospodárstva SR. Detailný opis projektového zámeru vrátane prínosu tohto projektu pre obyvateľov mesta bol prílohou č. 3 predmetnej výzvy.

mesto Senec
19. marec 2019

Sencan

Vyzva bola zverejnena na stranke mesta bez priloh - poprosim teda o doplnenie chybajucich informacii. dakujem.
22. marec 2019

Odpoveď samosprávy

02. apríl 2019

Sencan

Ak sa nemylim, LED osvetlenie sa realizovalo na uz existujucich stlpoch - ako sa robila udrzba cele desatrocia, ked zrazu maju nahlasovatelia problem identifikovat lokalitu??
10. apríl 2019

Sencan

Odkaz pre starostu - naozaj by ma zaujimala odpoved na otazku ako sa robila udrzba v minulosti, pretoze drviva stlpov verejneho osvetlenia stoji dlhe roky, ak nie desiatky rokov a zrazu sa tu objavi projekt, ktory ich ide mapovat a znacit za obrovsku sumu. Tvrdenie ze "mesto Senec nema prehlad o aktualnom stave" ( vid priloha c3 Opis projektoveho zameru, cast 1. Vychodiskovy stav) je prehnane. Hadam len mesto nezanedbalo aktualizaciu podkladov po kazdej zmene? Dalej sa v texte spomina pripadne poskodenie alebo znicenie znacenia - mesto teda chce investovat desattisice eur do projektu s pochybnou zivotnostou?
A tiez by bolo zaujimave zistit, kolko miest na Slovensku podobny system vyuziva a ake su s nim skusenosti. Totiz LED osvetlenie nam sice prinieslo prvenstvo a ocenenie, ale aj zvysene naklady....ma tato investicia vobec zmysel?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.