Školská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Zuzana Szárazová 15. mája 2019

Nad Bratislavskou visí už niekoľko týždňov reklamná plachta, ktorá ohrozuje účastníkov cestnej premávky v meste. Na moste je niekoľko takýchto plachiet... Most je už dlhodobo v dezolátnom stave a jeho stav je veľmi zlý. Správcom je Slovenská správa ciest, ale je na území mesta, čiže mesto by sa o jeho stav mal zaujímať odhliadnuc od toho, kto je správcom. Už roky nebol urobený náter na zábradlí a návštevníci prvé čo vidia je hrdza, nebol odstránený štrk z krajníc, pri zjazde do mesta je neporiadok. Pred letnou sezónou by sa mal urobiť minimálne poriadok, odstrániť nelegálne reklamy, natreť zábradlie, pozametať... Povrch vozovky je zvlnený a počas dažďa sa tam hromadí voda, opadávajú kusy betónu priamo na Bratislavskú. Kedy bude urobená celková údržba mostu?

21. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto už niekoľkokrát vyzvalo správcu komunikácie na opravu a celkovú údržbu štátnej cesty a dňa 21.5. opätovne písomne vyzvalo cestný správny orgán - Okresnú úrad Bratislava, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, aby v danej veci nariadil nutnú údržbu mostného telesa a správcovi komunikácie nariadil odstránenie nepovolených reklám nachádzajúcich sa na mostnom objekte.

mesto Senec
21. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Slovenská správa ciest IVSC
Bratislava
21. máj 2019

Odkaz pre Starostu

Podnet bol preposlaný Slovenskej správe ciest.

J. Zeerak
[email protected]
22. máj 2019

Odkaz pre Starostu

Dobry den,
prave som dotelefonoval so zodpovednou pracovnickou Slovenskej správy ciest za mosty, ktora potvrdila, ze o probleme vedia a nezabudla pripomenut, ze aj ostatne mosty su v dezolatnom stave a postupne sa to bude riesit. Samozrejme zalezi aj na financiach atd. Samosprava napisala, ze 21.5. opätovne písomne vyzvala správcu komunikácie na opravu a celkovú údržbu, tak nam asi zostava iba cakat.

J. Zeerak
[email protected]
24. máj 2019

Zuzana Szárazová

Dnes na základe iniciatívy J. Turanskej dali dole aspoň tie visiace reklamy. To fakt treba čakať kým sa niečo nestane? Hlavne, že platíme dane 😩 ochota niečo riešiť je nulová.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania