Pri Čiernej vode-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Michal 11. júna 2019

Pri vjazde do tejto lokality by obyvatelia Čiernej vody uvítali osadenie značky: "Zóna 20 km/h". Sú tam úzke cesty, na ktorých sa často hrávajú deti, a tak tam často vznikajú nebezpečné situácie v dôsledku rýchlo jazdiacich vozidiel (samozrejme tých, ktorí tam ani nebývajú).

12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Vzhľadom na to, že lokalita nie je odovzdaná do majetku mesta, dňa 12.6. bol developer vyzvaný na preverenie možnosti osadenia požadovanej dopravnej značky dopravnou políciou. Prisľúbil, že v prípade odsúhlasenia tabuľu aj osadí.

mesto Senec
12. jún 2019

JanaN

preco sa deti hravaju na ceste? nemaju sa kde hrat? stavebny urad nepozadoval verejne priestranstvo, vybavenost, detske ihrisko? primator podpisal?
12. jún 2019

Michal

Pani JanaN: vidno, že tam nežijete. Deti sa hrávaju na ceste, ako kdekolvek inde v podobne málo frekventovaných lokalitách. Správne, ihrisko tam nie je, síce ho developer prislúbil. Neviem, na čo konkrétne sa snažíte poukazovať, ale myslím že to nemá nič s týmto podnetom. Ďakujem
14. jún 2019

Sencan

Predpokladam, ze Jana sa snazi poukazat na prilisnu ustretovost mesta voci developerom, na ukor obyvatelov. Je v kompetencii mesta (stavebneho uradu) zaviazat developera povinnostou budovania infrastruktury - teda napriklad vybudovanie ihriska mohlo byt podmienkou. Chorobou satelitnych casti je, ze developeri sa s pozehnanim mesta snazia o maximalny zisk za minimalnu invetsiciu a tak potom chybaju okrem ihrisk aj ine veci - osvetlenie, dazdova kanalizacia, parkovacie miesta, chodniky a podobne. O dostupnosti ani nehovorim - ani mesto ani developer nemali snahu riesit pristup do okrajovych casti - chodniky, cyklotrasy. V konecnom dosledku to znamena, ze vsetky tieto naklady bude v buducnosti znasat mesto - jednoducho sa na ne vsetci poskladame. A developer si len tisko mädli plne vrecka.
18. jún 2019

Michal

Sencan, s niecim suhlasim, s niecim nie. Ale ani Vas komentar - staznost mierena na mesto a developerov - nam obyvatelom tejto lokality nijako nepomoze v rieseni tohoto podnetu... Vdaka.
21. jún 2019

Sencan

Michal, cim skor si obyvatelia uvedomia suvislosti a naslednost, tym skor mame sancu v buducnosti podobnym problemom prichadzat. Viem ze vam to uz nepomoze, ale okrajovych lokalit v okoli mesta je este dost, dalsia vystavba bude pribudat. Len spolocnym tlakom na mesto dosiahnu obcania zmenu.
21. jún 2019

Michal

S tym suhlasim, no my vieme do coho sme isli. Tu sa ale jedna o obycajnu znacku, ktora sice niekoho neprinuti spomalit. Rieseni je viac. Kazdopadne rychlo jazdiace auta su v kazdej obytnej zone, alebo v centre mesta...
26. jún 2019

Sencan

Mozno retardery by pomohli...
03. september 2019

Michal

Poprosil by som o znovu preverenie tohoto podnetu, od 12.6. uz presli pomaly dva mesiace a vysledok preverovania stale nepozname.
Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.