Boldocká cesta (Družstevná)-chodník-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Lucia 21. júna 2019

Dobrý deň,
chcem sa spýtať, ako je to so zodpovednosťou za pokazený chodník ťažkou technikou pri stavebných prácach na pozemku. Už viac ako pol roka je pokazený chodník pred rodinným domom (oproti firme Stavrem), ktorý sa minulý rok búral. Vtedy sa chodník ťažkou technikou pokazil. V tomto čase sa na pozemku začala výstavba dvoch rodinných domov a chodník bol v stave (viď foto), že som s kočíkom musela ísť po hlavnej ceste, aby som sa dostala domov. Na druhý deň bola vybratá jedna rada dlažby a diera zaliata betónom. Ale na chodníku sú obrovské nerovnosti aj naďalej. Nemala by sa takáto vec riešiť napríklad pokládkou kovovej platne, po ktorej by mali chodiť vozidlá potrebné k stavbe, aby sme my, chodci, pre ktorých je chodník určený, mohli bez problémov prejsť? Rozdiel vo fotkách asi 2hod.

21. jún 2019

Lucia

A ešte dodám, že prekážka na chodníku nebola nijak označená. Verím, že tam nikto neprišiel za ten čas k úrazu, lebo aj ja som si to všimla až na poslenú chvíľu.
Na druhý deň som tadiaľ prechádzala bicyklom, aj keď chodník je pre chodcov, ale Boldocká cesta je úzka, bez krajníc a koniec koncov v hroznom stave a neodvážila by som sa po nej ísť bicyklom s dieťaťom (ani bez neho) a priznám sa, že sa mi tadiaľ prechádzalo veľmi zle vzhľadom na veľkú nerovnosť. A to nevravím, keď tam naprší...
21. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Stavebník bude predvolaný vo veci prejednania opravy chodníka. V prípade, že nevykoná potrebné opatrenia, bude pokutovaný do viacnásobku hodnoty poškodenej časti chodníka.

mesto Senec
21. jún 2019

Lucia

Ďakujem za odpoveď.
21. jún 2019

Sisa Silvinka

Dobrý deň prajem. Ja tade chodím a to bez problémov prejdem. Nechápem ako môže byť niekto tak netolerantny, ked sa samozrejme pracuje na stavbe, môže prísť k poškodeniu ale ako vidieť, náprava sa spravila. Samozrejme že vam tehli nebudú nosiť v rukách ale veľké stroje a ak tam bol chodník spravený zle tak sa poškodí ale co z nikoho neubudlo prejsť na cestu, obísť to a prejsť späť na chodník. Mam tri deti a chodíme tade pravidelne a nemám žiaden problém aj teraz prejst s kočíkom a nie lacným kočíkom a udrží to po úprave chodníka majiteľom. Nechápem inde nie su nezrovnalosti na chodníkoch a prejdem na druhú stranu a idem ďalej. Fakt ľudia nemajú čo robiť ak sa zaoberajú niečím co sa opraviť dá ale na všetko treba čas. Sú to seriózny majitelia tak majte trochu trpezlivosti preboha 😱 ak sa niečo niekde stavia tak treba na všetko mať svoj postup. Opraveny chodník je ako som si všimla, prejsť sa tade da bez problémov, tak čo sa riešia takéto nepodstatné záležitosti. Vždy keď sa niečo pokazí, tak sa po čase opraví. Nikoho nezabilo prejsť akúkoľvek prekážku. Majitelia opravili, a skúste sa zamyslieť ze co koho bolí objist zatarasu. Co sa teraz svet rozpadne lebo niekto si stavia. Všetko a všade bude spravené. Normálne sa mi rozum zastavuje nad takýmito podnetmi. Fakt ľudia nemajú co riešiť len také odstranitelne chybičky. Nie je problém tade prechádzať. Pekný deň prajem 🤗
21. jún 2019

Michaela Nemethova

Dobrý den
Nechcem majiteľa výstavby obhajovať ale tiez chodím cez chodník z kočíkom chodila som aj v zime ked tam bol sneh nie raz som vydela priamo majiteľa chodník upravovať prispôsobuje ho chodcom je pravda ze chodník je mierne prevaleny ale to nebráni prechádzaniu aspon teda ja som nemala problém druha vec fotka co ste fotili bola fotena v den ked na stavbu prichádzala ťažká technika z materiálom na stavbu. Po odchode tazkej techniky majiteľ chodník upravil. Tak isto som videla ako majiteľ upravoval pozemok pred chodníkom aby sa neroznasalo blato na cestu alebo chodník.Verim ze po ukončený stavby bude chodník upravený do pôvodného stavu. A teda si myslim ze v Senci je viacero takychto omnoho horších chodníkov kde je naozaj problém prejsť dokonca sa nájdu pokazené chodníky aj meste. Príkladom dnešnú foto chodníka
22. jún 2019

Tomas O.

Pani Sisa velmi sa Vas ten podnet dotkol? Mne sa rozum zastavuje nad vasim komentarom. Nechapem ako moze byt niekto tak arogantny. Ked sa pracuje na stavbe, tak sa poskodeniu da predist a to presne sposobom ako napisala pani co pridala podnet. Zapiste si prosim, ze chodnik nebol spraveny zle, ale neustal niekolko tonove nakladne vozidla. Je stale poskodeny a prevaleny. Kam maju podla vas chodci prejst na druhu stranu? Vy tam vidite nejaky prechod a na druhej strane chodnik? Ako mozete napisat taku sprostost, ze sa to da obist po ceste? Pravidelne tade chodite s kocikom a troma detmi po ceste? Gratulujem. Hore sa pise, ze rozdiel vo fotkách asi 2hod. Skuste sa nabuduce zamysliet co pisete.
25. jún 2019

Sencan

Silvinka, ten chodnik nie je opraveny, je zdemolovany. Opraveny znamena, ze ma byt uvedeny do povodneho stavu. Majitelovi stavby nevadilo ze tazke vozidla zdeformovali dlazbu a vytvorili kolaje - z cudzieho krv netecie, nemyslim ze by na svojom pozemku nechal tako poskodit dlazbu.
Chodnik bol vybudovany z mestskych penazi - teda z nasich spolocnych. Je len na nas, aby sme v ramci moznosti udrziavali mesto v co najlepsom stave a zamedzili poskodeniam - nema zmysel zas a znova financovat zbytocne opravy, ktorym sa dalo predist.
21. október 2019

Tomas O.

Dokedy bude ten chodnik v rozbitom stave? Bol stavebník predvolaný vo veci opravy chodníka? Caka sa kym si tam niekto rozbije drzku?
21. október 2019

Lucia

Neverim, ze chodnik bude opraveny. Odkedy sme tu o tom pisali a pan "opravil" chodnik do stavu, v akom momentalne je, sa s tym nic neurobilo. Iba ak o par cm upadol nizsie. Riesenie predvolat majitela asi nedopadlo pozitivne a zabudli ho upozornit, kedze sa lady nepohli.
21. október 2019

Tomas O.

Ziadam teda spravcu portalu, aby znovu poslal podnet samosprave, ktora nas vyjadrenim, ze

"Stavebník bude predvolaný vo veci prejednania opravy chodníka. V prípade, že nevykoná potrebné opatrenia, bude pokutovaný do viacnásobku hodnoty poškodenej časti chodníka."

iba zavadzala. Tato odpoved mesta nepriniesla stale ziadnu zmenu, je bola uplne zbytocna.
21. október 2019

Katarína Falusiová

Dobry večer je mi luto ak niekto mal stazene podmienky pri prechadzani chodnikom zial tažku techniku inak na stavbu nedostanete a chodnik aj kebyze kazdy den opravime nema to ziadny zmysel nakolko by na druhy den vyzeral rovnako snazili sme sa ho udrziavat aspon v takom stave aby sa dalo po nom chodit viem ze je prepadnuty ale da sa po nom preist bez problemov nakolko už sme v štadiu dokončenia cca za dva tyžne sa začne oprava celeho vonkajšieho chodnika a bude v 100%stave ako bol pred tym majte prosim ešte chvilku trpezlivosti dakujem.
09. december 2019

Tomas O.

Dnes bol chodnik uple neprechodny a "dlazba" bola uple odstranena a to nielen pri vstupe na pozemok, ale po celej dlzke. Ako je toto mozne? Preco nieje vyznacena obchadzka? Absolutne neschopne mesto resp. pracovnik co to ma na MU na zodpovednost. Ludia musia vstupovat na cestu za plnej premavky. Absolutne zlyhanie vedenia mesta a netrestana arogantnost stavitela. Absolutny hnus!
09. december 2019

Lucia

Ja uz sa ku chodniku nevyjadrujem. Uplatene mesto od stavitela? Tam vyssie sa pani ohradzovala priechodnostou chodnika a opravu v obdobi 2tyzdnov. Odvtedy presli pomaly 2mesiace. Neviem, ci ona by bola s takouto situaciou pri jej dome spokojna.
09. december 2019

Tomas O.

Aj to je mozne. Mozno je to kamarat a chodca nech zrazi auto... Vsetci klamu a slubuju. Panicka pisala, ze este 2 tyzdne a mesto, ze im udeli pokutu ak to neuvedu do podovneho stavu a nic z toho sa nestalo. Samosprava bezne klame na tejto ulici, vid benzinova pumpa.
18. december 2019

Tomas O.

Chodnik je opraveny, takze podnet bude asi oznaceny za vyriesny a pritom mesto podnet ignorovalo. Dobra snaha portalu OPS, ale naco to je ked mesto nekona a nestoji za obcanmi. Teraz si tento stavitel vydlazdil "travnik" pred domom. To si moze kazdy obyvatel tejto ulice takto spravit?
18. december 2019

Lucia

Mesto radsej uz ani nenapise 🤦🏼
19. december 2019

Lucia

Vyrieseny..ako sme predpokladali. Mile mesto, mozte sa mi, prosim, vyjadrit, ci ste za ten pol rok rozbiteho chodnika, stazeneho prechodu, nevyznaceneho nahradneho chodnika pri jeho oprave...aspon 1 krat upozornili majitela/stavitela, ze to ma upravit na neobmedzeny prechod, ci opravit skor? Pol roka si tu piseme a stazujeme sa do vzduchu. To, ze to stavitel teraz upravil chodnik, ked uz ma domy dostavane, aby sa dostal na pozemok, neznamena, ze vy ste problem riesili/vyriesili. To ak sa tu bude riesit kazdy problem takymto stylom "kym pride cas to opravit", tak Senec veru daleko nepride. Matkam s kocikmi, vozickarom, ci starym ludom s obmedzenym pohybom takto nepomahate, aby sa tu lahsie zilo.
19. december 2019

Lucia

A podotykam, ze som tri dni musela utekat oproti sa rutiacim autam po hlavnej ceste s kocikom pekny kus, kedze vsetky vchody na cestu/chodnik boli blokovane autami. Bezpecnost na prvom mieste! Bravooo!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania