Fraňa Kráľa-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
JanaN 09. júla 2019

Dobrý deň, žiadam o zdôvodnenie výrubu stromov na Labutiom jazere (vid foto). Bolo vydané povolenie? Bolo ohlásené výrubové konanie? Mohlo by sa k stomom pristupovať šetrnejšie? Prečo si obyvatelia okolitých domov budujú parkovacie plochy(zámková dlažba) v okolí jazera. Majú na to povolenie?

09. júl 2019

Sencan

Ked na socialnej sieti upozornovala nejka pani ze sa tu rubu stromy, tusim TV Senec priniesla vysvetlenie, ze sa jazero prehlbuje ako prevencia pred povodnami, ze sa nebudu robit ziadne zasahy do zelene. A toto co ma byt? Kto je za to zodpovedny???
10. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Realizácia prác je v súlade s vydaným povolením a platnou PD Úprava retenčných nádrží a prítokových systémov. Pričom tento projekt neráta s výrubom stromov. Niektoré stromy boli na želanie obyvateľov priľahlej lokality označené ako navrhnuté na výrub, čo však nebude realizované. Orezanie stromov bolo komisionálne rozhodnuté za účasti poslanca MsZ, ktorý nás o to žiadal hlavne z dôvodu bezpečnostného, nakoľko väčšia časť stromu bola už dlhodobo vyschnutá a naklonená priamo na vzdušné elektrické vedenie. Čo sa týka spevnených parkovacích plôch, budú v prípade kolízie s platnou projektovou dokumentáciou odstránené, prípadne spoplatnené.

Mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania