Nie je kde parkovať - Komenského

Zodpovednosť za riešenie: Senica

V riešení
meno
Lukas 11. augusta 2016

Dnes od 2.zš az po vrchne ulice boli osadene znacky. Vela rokov co tam ludia byvaju ziadne zakazy parkovania tam neboli. Kde nam maju parkovat auta na Komenskeho a dalsich uliciach ? Clovek da do garaze jedno auto, mi mame dve a kde nam ma zaparkovat navsteva, lebo osoba ktora ma ZTP preukaz ? Zrejme to bolo na podnet ludi z vrchnych novych ulíc, ktory tam lietaju na bmw autach na plny plyn. Bud tam dajte jednosmerku alebo proste zruste parkovanie na jednej strane. Vzite sa do ludi co tam byvaju.

11. august 2016

Jakub

Zmena organizácie dopravy v obvode č. 7

Dobrý deň,
na základe zmeny pribudlo nové dopravné značenie. Týmto dopravným značením bolo zamedzené státie na celej ulici Komenského. Podľa nákresu malo byť obmedzené státie iba na jednej strane ulice Komenského, smer ulica Okružná, kde mimochodom parkuje 90% áut na tejto ulici. Mám pochopenie na osadenie zákazu na jednu stranu ulice, ale na obidve?
Chcem požiadať o vyjadrenie k osadeniu dopravných značiek proti pôvodnému nákresu na stránke mesta Senica, taktiež sa chcem informovať o možnosť parkovania, ak naš rodinný dom umožňuje parkovanie iba 2 áut. Kam mám poslať parkovať deti, ktoré prídu na víkend domov? Respektíve, priateľka vo vyššom štádiu tehotenstva má prísť domov, vyložiť veci a potom ísť odstaviť auto k cintorínu?
Veľmi nespokojný, nemajúci kde zaparkovať občan Jakub
11. august 2016

Juraj

Je najzaujimavejsie ze zakazaly parkovat na sirokej ulice a v okolitych to nechali aj ked su uzsie a parkuju tam ovela horsie. Toto osadenie znaciek mohol napadnut len cloveka co to rozhoduje od stola a nikdy sa tam nebol ani pozret. Dalsia Senicka hanba. Kde mam teraz parkovat? v meste a nakup si doniest peso ?
11. august 2016

Odpoveď samosprávy

Povinnosťou obyvateľov rodinných domov je riešiť parkovanie na svojom pozemku a nie na priľahlých miestnych komunikáciách, kde to zakazuje zákon. Aj bez umiestnenia dopravných značiek nebolo povolené parkovanie vozidiel na komunikácii, pretože bol porušovaný § 23 ods.1 zákona č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, podľa ktorého je možné státie vozidiel len za podmienky, že je na komunikácii ponechaný voľný jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy, t.j. pri obojsmernej premávke min. 6 m. Keďže parkujúce vozidlá ohrozovali bezpečnosť cestnej premávky, bolo potrebné umiestniť príslušné dopravné značky. Dopravné značky boli umiestnené so súhlasom Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Senica po vykonaní miestnej obhliadky. Parkovanie vozidiel je možné len na miestach na to určených za dodržania pravidiel cestnej premávky.

Ing. Jana Oslejová, odd. výstavby, ŽP a dopravy, Mestský úrad Senica
11. august 2016

Juraj

god help me pleaseidim Odpoved od mesta, tym padom zakazete parkovat aj na celych IBV? alebo tam niekde byvate? a kebyze si tu cestu premerate tak zistite ze miesta je tam dost.
odped je krasne arogantna
12. august 2016

Juraj_x

paradoxné je, že § 23 ods.1 zákona č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene ... je podľa "odborníkov" v meste Senica, porušovaný na ulici Komenského. Ulica Okružná, Brezová sú ulice rovnakej kategórie (obojsmerné, rovnako široké) a tam zákaz státia nie je. Tam podľa logiky (silné slovo na predstaviteľov mesta) spomínaný paragraf neplatí. Pri 2.ZŠ škole je vybudované parkovisko pre krátkodobé státie na vyloženie detí do školy, prakticky sa nevyužíva, pre rodičov je to asi ďaleko zájsť na aute 100m. Preto mesto, ktoré vyberá dane od občanov Senice obmedzí a zhorší život nám občanom ale ľuďom z iných miest, dedín a obvodov, ktorí vozia deti do školy to uľahčí. Mimochodom aj šéf dopravnej polície (z Jablonice) si sem vozí dieťa. Asi sme mu zavadzali. Na starom sídlisku sú zákazy státia ale aj označené miesta kde sa parkovať dá. Na Komenského (alebo v obvode 7), sa starajme sami.
Treba zdvihnúť zadok a pozrieť sa do iných miest - Bratislava, Trnava, Banská Bystrica - sú problémy s parkovaním ale NIKTO si nedovolil na uliciach mimo centra, teda na sídliskách takýto prešlap ako Senica.
Aj ďalší argument odborníčky Oslejovej, že tam parkujú cudzí, ktorí sa vyhýbajú plateniu v centre a idú na nákupy alebo vybavovať veci je klamstvom - títo ľudia určite nebudú parkovať na prakticky najvzdialenejšej ulici od centra. Zaparkujú na Brezovej alebo na SNP, ktorá je bližšie a nie je tam zákaz státia!!!
"Ďakujem" mestu Senica. Pred voľami plná huba rečí o zmene. Pravdou však je, že aj zmena k horšiemu, je zmenou.
12. august 2016

Juraj

Aby bolo jasne nieje to ten isty Juraj, co to tu pise, vidim ze sme tu uz traja
12. august 2016

Lukas

Nalo ludí vie o tejto stranke ale to sa zmení a ludí pribudne. Presne tak ako vrvaví Juraj ostatne ulice su na tom podobne ale znacenie tam nepribudlo. Roky su tu tieto ulice a domy ktore maju uz dlho ploty. Ja som kupil dom minuly rok a dal som si zabetonovat a pripravit zaklady na plo na zaklade toho ze to neni nova ulica a je normalne parkovanie vonku. Dal som za to 600 € a teraz to mam zrusit, este ze mi nepriviezmi material za 1500€ vy si myslite ze ludia kradnu ako niektory ? Znacky sa davaju pri budovani novych ulíc kde sa stavajú nové domy a nie po 35 rokoch vo tam stoji vacsina domov. Dajte si tam láskavo jednosmerku. Nie kazdy ma kde zaparkovat aj keby zburali ploty tak sa im auto od domu po chodnik nezmestí.
15. august 2016

Jakub

Chcel by som ešte upozorniť že skoro žiadna miestna komunikácia nespĺňa tento rozmer a zákaz státia tam nieje. Mohol by som asi napísať veľa ulíc v Senici napr. Brezová a SNP po trorej jazdí MHD a to nehovorím o nových uliciach na IBV Juh ktoré sú ešte užšie a parkuje sa tam na ceste/chodníku a žiadny zákaz tam nieje. Myslím že rovnako sú na tom IBV Kunov, IBV Čáčov a ostatná IBV a staré ulice v našom meste.
Stále veľmi nespokojný, nemajúci kde zaparkovať občan Jakub
20. august 2016

Peter

Vážená p.Ing.Oslejová z MÚ Senica!
Vaša odpoveď, kde citujete jednen § zo zákona a následne tvrdíte, že to bolo odsúhlasené políciou (takže tá môže za to, že v SE v centre nie je kde zaparkovať a nie MÚ?) a MÚ ide touto zmenou dopravy v meste hlavne o bezpečnosť, je absolútne nedostačujúca a preukazuje jednoznačnú neschopnosť MÚ a jeho zamestnancov aspoň trochu občanom mesta vysvetliť svoje zlé/zúfalé/neodborné rozhodnutia, ktoré občanom mesta spôsobujú denne zbytočné problémy. "Áno, v celej oblasti bola doprava absolútne nebezpečná a hustá a bolo to preto, lebo ľudia z centra si dovolili kúpiť autá a aj keď mesto zabezpečilo vybudovanie dostatočného počtu parkovísk v tejto oblasti, cesty a chodníky sú tu v 100% stave, tak títo nezodpovední majitelia áut tu parkovali tak, že všetci boli ohrození (hlavne výber do kasičky - lebo tu nie je možné spoplatniť)". Prosím, kde je rozmýšľanie?, zdravý rozum, vysvetlenie ľuďom hlavne s určením alternatív. Spočítal niekto počet rodín obývajúcich túto lokalitu? Spočítal si niekto na MÚ, že mesto nie je schopné pritiahnuť do SE zamestnávateľov a občania platiaci dane musia dochádzať denne do zamestnania aj viac ako 100 km? Viete, že pešo to nejde a spojenie zo SE do okolitých miest, kde práca je, je hrozné? Spočítal a vysvetlil niekto ako mesto pred touto nezmyselnou úpravou parkovania (a nie jedinou nezmyselnou) riešilo situáciu nemožnosti denného parkovania v centre mesta pre domácich obyvateľov? Nie - iba arogantná odpoveď - obyvatelia porušovali ste dlhoročne (niektorí celý život) svojim parkovaním zákon, nebezpečne ste parkovali a vlastne polícia tiež chcela, aby sme s vami spravili poriadok....... skúste prosím dať aspoň rozumnú alternatívu - kde máme v centre teraz parkovať svoje autá? Inak - ďakujem za pocit bezpečia, ktorý ste v obyvateľoch centra touto úpravou vyvolali. Všetci sme radi, že autá budú mať na každej strane cesty na prejazd najmenej 3 metre. A bude tu bezpečnejšie. Otázka - ak doteraz bol stav parkovania nezákonný - kde bola mestská polícia?, ako riešili porušovanie zákona o ktorom p.Oslejová hovoríte? Ak neriešili - prečo? Dajte prosím aj štatistiku toho dlhoročného ohrozenia - koľko dopravných nehôd v oblasti pre nezákonné parkovanie bolo riešených - s akým následkom...... Za posledné roky v SE si neviem vybrať, či je lepšie keď sú na MÚ zamestnaní občanmi ľudia, ktorí sú schopný všetkého, alebo úradníčkovia, ktorí sú absolútne neschopní...........
22. august 2016

Juraj_x

Len malý dovetok na margo bezpečnosti. Súhlasím so štatistikou, bude asi jednoduchá, do 5 by mali vedieť narátať a aj to som možno počet nehôd nadhodnotil (nevravím o STOPke na SNP pri cintoríne, s tým 100% súhlasím). Za ďalšie, teraz je neskutočne bezpečná ulica Komenského, keď tadiaľ autá s inými ŠPZ ako SE (ale aj tie), jazdia 60-70km/h. Nevadí, že tam bývajú malé deti, dôchodcovia,..Odstavené autá (vždy boli na jednej strane cesty) aspoň tvorili bariéru a vodiči tadiaľ nelietali ako blázni. Ak bude nejaká nehoda (dúfam, že nebude), tak bude mať vážne následky. Potom bude spomínaná pani mať už lepší spánok a pocit z dobre vykonanej práce.
28. marec 2017

Jakub

A máme to tu späť. Po par mesiacoch ticha sa nám na stránke mesta Senica objavil oznam o zmene v doprave. Pribudnú nám nové jednosmerky na ul.SNP a ul J.Kráľa, ale čo je pre mesto najdôležitejšie môžu tam vyberať poplatky za parkovanie. Na mapke je nakreslená opäť ul. Komenského zo zákazom státia, a nechápem zmenu na ul. Okružná je tam len obojstranná šípka a na križovatke Okružná-Komenského osadená značka daj prednosť v jazde, ktorá ulica bude hlavná?
Môj dotaz je v podstate rovnaký ako pred pár mesiacmi, kde majú parkovať ludia z ul. Komenského? Po okolitých uliciach kde zase nebudú mať kde zaparkovať ľudia ktorý tam bývajú? Alebo si máme zbúrať ploty a spraviť parkovanie pred barákom? Keď zakazujete stáť na relatívne širokej ulici, prečo neosádzate značky na novo vybudovaných uliciach IBV Juh, kde sa parkuje na chodníkoch a na cest a nedá sa tam prejsť? Prečo tým ľudom nekážete budovať parkovanie na svojom pozemku? Prečo je možné parkovať na ulici Brezová, Okružná a zbytku SNP keď cesta je skoro rovnako široká?
Ďakujem za odpovede zatiaľ majúci kde zaparkovať občan Jakub
29. september 2020

Juraj_x

asi veľmi nemá význam hodnotiť prínos mestského zastupiteľstva ale aby sa nepovedalo, tak urobili jednu zmenu: zrušili STOPku na SNP s Brezovou ulicou. Jediná vec, čo mala prínos a zamedzila častým kolíznym situáciám :-D neuveriteľné. V súkromnom sektore by si takíto "odborníci" nezarobili ani na slanú vodu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.