Adama Mickiewicza-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Yana 17. septembra 2020

Pozdravujem, poprosim o vyriesenie dlhodobeho, sebeckeho parkovania bez platnych technickych a emisnych kontrol.dakujem
Ps aspon keby ten vrak odparkoval ako normalny clovek(1.5m z kazdej strany priestor)

17. september 2020

Vladimír

Poviem príklad z Prahy. K takému vraku príde mestská polícia a na sklo auta prilepí oznam, že majiteľ auta má 30 dní na odstránenie svojho vraku z parkoviska. Pokiaľ majiteľ auta nereaguje, mesto vrak odtiahne a všetky náklady s tým spojené vymáha súdnou cestou. V Prahe bežný postup, u nás veľký problém.
17. september 2020

Yana

Gps suradnice daneho problemu : 48.938810,20.563128
01. október 2020

Yana

2 tyzden a bez napravy... dakujeme,ale dobry napad je v terajsom ičku, staci rozbit okno a uz sa bude dat s tym nieco robit/riesit vsak..
02. október 2020

Odpoveď samosprávy

Vrak nie je vozidlo, ktoré dlhodobo parkuje, nemá STK a emisnú kontrolu. STK a emisná, ktorá na vozidle chýba, je vec majiteľa vozidla a dopravnej polície, ktorá to má určite v databáze zaznamenané. Vozidlo je vrakom vtedy, ak nemá vôbec ŠPZ, znečisťuje životné prostredie – vytekajúce kvapaliny alebo ohrozuje život alebo zdravie – ostré hrany - rozbité okna atď. Viac informácií sme uverejnili v Ičku 10/2020 na strane 9: http://www.spisskanovaves.eu/fileadmin/snv/user_upload/editor/editor1/dokumenty/Icko/2020/Icko_10_2020_web_01.pd
Mestská polícia v tomto prípade má taktiež len oznamovaciu povinnosť, a to na odbor výstavby MsÚ ako na správcu mestskej komunikácie, kam sme podnet odoslali. V našom meste oproti iným okresom nedisponujeme s odťahovou službou.

S pozdravom

Ing. Marcel GARČÁR
náčelník MsP
11. jún 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Auto sa na danom mieste už nenachádza.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania