Chrapčiakova-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Vladimír 24. novembra 2020

Podľa akých pravidiel sa osadzovali nové stĺpy verejného osvetlenia keď na Chrapčiakovej je osadených 7 stĺpov VO, súbežná ulica Vajanského tej istej dĺžky má osadených len 5 stĺpov VO a ulica Nad medzou má novo osadené 3 stĺpy bez koncových svietidiel.

09. december 2020

Vladimír

K danému podnetu čakám na odpoveď samosprávy.
11. december 2020

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
03. apríl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Lampy na stĺpoch doplnené.
03. apríl 2023

Vladimír

Podnet nie je vyriešený, pokiaľ niekto kompetentný nevysvetlí rôzny počet stĺpov VO pri rovnakej dĺžke ulíc na čo sa v podnete pýtam.
03. apríl 2023

Peter Tekáč

Čo je vašim cieľom chcete aby boli na nejakej ulice stĺpy doplnené? Alebo chcete aby boli na nejakej ulici odstránené?
03. apríl 2023

Vladimír

Ako občan toho mesta mám právo vedieť, čo viedlo projektanta osvetliť jednu ulicu viac a druhú menej. Nemal by vychádzať z nejakých noriem keď sa jedná o nové osvetlenie ulíc a ktoré má slúžiť veľa rokov? A čo na to investor? Spokojný? Keď neupozorním na chýbajúce koncové svietidlá, tak dodnes tam stoja holé stĺpy. kontrola zo strany investora nebola?
08. apríl 2023

Peter Tekáč

Ok áno máte úplnú pravdu, že sa máte právo pýtať na dokumentaciu. Podľa mňa by ste ju aj dostali na úrade, ak by ste poslali email/list. Ja som pochopil, že tento portál slúži na nahlasovania podnetov, čo podľa zadávateľa by sa mohlo spraviť, opraviť… Neočakávam že slúži na komunikáciu ohľadom kontroly mesta a verejných zákaziek. Veľmi dobrý podnet bol že neboli svietidla, myslel som si že to je dôvodom podnetu preto som dal že sa to vyriešilo. Teraz som zistil že chcete vidieť dokumentáciu a keď ju dostanete tak bude vyriešený? Alebo vám staví SK samospráva odpovie že bol na to projekt a je v súlade s projektom, poprípade mohlo sa stať že nebude v súlade s dokumentáciou?
11. apríl 2023

Vladimír

Ja som sa ani slovom nezmienil o dokumentácii, tak neviem z čoho ste to zistil. Položil som jednoduchú otázku ohľadom počtu svietidiel V.O. Odpoveď od zodpovedných som nedostal, tak by to mal byť PODNET PRE PRIMÁTORA, aby sa pozrel na svojich podriadených, aby sme nemali V.O. ako v Kocúrkove. Stačí sa večer prejsť od hl. pošty k veľkej križovatke, kde je tma ako v hrobe. A to je mesto po celkovej rekonštrukcii V.O.
11. apríl 2023

Peter Tekáč

Predpokladám že na modernizáciu osvetlenia bola vypracovaná dokumentácia a danú modernizáciu spravili v súlade s dokumentáciou a tak mohli stavať inak by to bola čierna stavba a nebolo by to ani skolaudované.
11. apríl 2023

Peter Tekáč

Tu dom našiel nejaké súťažne podklady tak môžete skontrolovať či je to Ok: https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-dokumentov/detail/781719?cHash=6d29fe8553e639829fd61f285399163a
11. apríl 2023

Peter Tekáč

Asi tie linky nefungujú ale na uvo.sk sa to dá vyhľadať..
13. apríl 2023

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
14. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, modernizácia verejného osvetlenia prebehla v roku 2016 a 2017 na základe projektovej dokumentácie, nakoľko táto modernizácia prebehla za predchádzajúceho vedenia mesta, ako aj mestského úradu, v súčasnosti je už irelevantné riešiť túto problematiku. V prípade, že je potrebné na niektorých miestach doplniť sústavu VO, je potrebné takýto podnet adresovať na príslušný mestský výbor.

S pozdravom

Ing. Peter Hamrák
vedúci oddelenia komunálneho servisu

**************************
Mestský úrad
Oddelenie komunálneho servisu
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves
Tel: +421 53/4152 228
Mobil: +421 918 391 159
mailto:[email protected]
http://www.spisskanovaves.eu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania