Vrak motorového vozidla

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Miloš 28. júna 2014

Chcem Vás poprosiť o odstránenie nepojazdného motorového vozidla "vraku", ktorý sa nachádza na parkovisku na Svätoplukovej ulici pri vjazde z ulice Slovenská /pozdĺž štítovej steny bytového domu Slovenská č.2,4,6/.

Predmetné vozidlo stojí na tom istom mieste a zaberá parkovacie miesto už viac ako dva roky, čo dokazuje aj priložený printscreen z google street view /fotka vyhotovená v máji roku 2012/!!!

Vozidlo má rovnako dlhý čas neplatnú emisnú kontrolu /viď foto/ a osvedčenie o technickej kontrole (nálepka na čelom skle) chýba... Zároveň má mäkké pneumatiky, poškodené spätné zrkadlo a lak karosérie.

Za naozaj skoré vybavenie podnetu ďakujem.

28. jún 2014

Miloš

Tak si detailne preštudoval fotku s nálepkou emisnej kontroly. Ta druhá nálepka je nálepka technickej kontroly, len je vyblednutá....

V sumáre: EK vozidla vypršala v júni 2012
TK vozidla vypršala v júli 2009
02. júl 2014

Miloš

Zároveň chcem požiadať odd. komunálneho servisu o zabezpečenie orezu orgovánu, čím sa zabráni poškodzovaniu karosérie a laku parkujúcich motorových vozidiel. Ďakujem
03. júl 2014

Odpoveď samosprávy

V súčastnosti prebieha v CMZ orezávanie živých plotov a kríkov. Orgován na parkovisku na Svätoplukovej ulici bude taktiež upravený.

S pozdravom

Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu
04. júl 2014

sudruh

...

odkazprestarostu.sk:
Komentár bol odstránený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel.
08. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Vozidlo nespĺňa podmienky vraku, nakoľko má stále evidenčné číslo motorového vozidla, preto ho cestný správny orgán (v tomto prípade mesto) nemôže dať odtiahnuť. Pretože vozidlo nemá platnú emisnú a technickú kontrolu mestská polícia 21. 2. 2014 vec postúpila vecne príslušnému orgánu (Okresný úrad SNV, odbor dopravy), ktorý môže rozhodnúť o vyradení motorového vozidla z prevádzky (ak majiteľ vozidla nezjedná nápravu). V prípade, že motorové vozidlo bude vyradené z prevádzky a majiteľ ho z verejného priestranstva neodstráni, bude vozilo odtiahnuté na jeho náklady cestným správnym orgánom.

A. Boroň, zástupca náčelníka mestskej polície
29. júl 2014

Jano

Tak prešiel mesiac a neudialo sa nič... Keď majitel vozidla neprevzal korespondenciu na odstránenie vozidla, mohlo by sa už konečne odtiahnuť a tým uvolniť miesto pre ďalšie, pojazdné, motorové vozidlá. Zároveň sa vude môcť upraviť aj orgován.


Odpoveď samosprávy zo dňa 30.7.2014 na zverejnenú aktualizáciu podnetu:

Toho času prebieha konanie o vyradení motorového vozidla a po prevzatí rozhodnutia bude držiteľ motorového vozidla povinný v určenej lehote motorové vozidlo odstrániť. Záležitosť rieši Okresný úrad odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií.

S pozdravom

JUDr. Michal Komara, PhD.
náčelník MsP v Spišskej Novej Vsi
02. august 2014

Miro

Ten orgovan je ukazkou toho, ako sa mesto stara o zelen - kym obcania nedaju podnet, tak neurobi nic - a castokrat aj ked daju podnet...
05. august 2014

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň.

Živý plot a orgován na parkovisku na Svätoplukovej ulici boli orezané.

Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu, MsÚ
02. október 2014

Anna Uhrová

Aktualizácia podnetu zaslaná samosprávou mesta:

Podľa vyjadrenia pracovníka okresného úradu bolo vozidlo vyradené z evidencie motorových vozidiel a majiteľovi bola uložená pokuta. Zároveň okresný úrad uvedenú skutočnosť oznámil policajnému zboru oddelenie dopravy a majiteľa upovedomil o povinnosti odhlásiť vozidlo a odstrániť z verejného priestranstva. Príslušníci mestskej polície sa pokúšajú majiteľa vozidla kontaktovať a upozorniť na vyššie uvedené povinnosti.
24. november 2014

Jano

Aj po piatich mesiacoch vrak stále zaberá a blokuje parkovacie miesto... :-/
PROSÍM O DEFINITÍVNE RIEŠENIE!
24. november 2014

Anna Uhrová

Na základe zverejnenej aktualizácie podnetu zo dňa 24.11.2014 označujeme podnet ako Neriešený. V prípade jeho vyriešenia zmeníme aj status podnetu.
11. december 2014

Karol Mikuš

Na čo ešte mestská polícia čaká???
03. jún 2015

Jano

Vrak bol konečne odstránený. Trvalo to "krátko", skoro iba rok. ĎAKUJEM!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania