Štefánikovo námestie - platba kartou

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Maroš Ďurík ing. 01. februára 2021

Dobrý deň p. primátor, uvítal by som a myslím nielen ja, ak by bola možnosť platiť v pokladni bankovou kartou. Myslím že v roku 2021 a hlavne tejto covid dobe by to malo byť úplne samozrejme.
Verím že to nebude problém zriadiť a pomôže to občanom zrýchliť platobný styk.
Prajem pekný deň Ďurík Maroš

03. február 2021

Odpoveď samosprávy

V pokladnici MsÚ sú umiestnené dva terminály, a to na platby za daň z nehnuteľností a na platby za poplatky z odvozu komunálneho odpadu. Tieto platby sú najpočetnejšie, preto mesto pristúpilo k možnosti platiť dane bezhotovostne – platobnou kartou už v roku 2014. Už vtedy sme hľadali možnosť bezhotovostného príjmu všetkých daní a poplatkov. Vzhľadom k tomu, že jeden terminál umožňuje prijímať platby len na jeden účet, bolo by nutné zriadiť ďalšie platobné terminály, a to podľa počtu bankových účtov. Zatiaľ, technicky nie je možné realizovať platbu cez jeden terminál na viacero účtov. Používanie platobných terminálov však nie je zadarmo, za každý terminál si banka účtuje komunikačný poplatok (nájom) a províziu (% z každej platby podľa typu platobnej karty). Oslovili sme banku na predloženie inovatívnych možností riešenia tohto problému a veríme, že v najbližšej dobe bude možné prijímať platby bezhotovostne aj za iné dane a poplatky a naši občania budú spokojní.

Ing. Iveta Topoliová
vedúca finančného oddelenia
03. február 2021

Maroš Ďurík ing.

Dobrý deň p.ing. Topoliová,
ďakujem za Vašu informáciu, ako podnikateľ sa s týmto problémom potýkam už roky a viem o čom hovoríte , ale jednoducho keď chcem svojim zákazníkom vyjsť v ústrety a poskytnúť im bežný komfort tak to musím spraviť.
Bol som platiť parkovacie známky za auta a jednoducho som nepredpokladal že budem musieť mať hotovosť, takže následne som musel odísť vybrať hotovosť a vrátiť sa to zaplatiť.
Verím že sa Vám to podarí úspešne vyriešiť a budúci rok keď pôjdem opätovne kupovať parkovacie známky tak to už bude bezhotovostne a ja vám budem môcť poslať poďakovanie .

Prajem pekný deň Ďurík Maroš ing.
02. apríl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený/nevyriešený. Podnet vhodný preposlat samospráve a zistiť či už sa dajú platiť parkovacie karty kartou?
03. apríl 2023

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
04. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovacie známky je možné v pokladnici mestského úradu platiť kartou bez problémov.

Ing. Iveta Topoliová
vedúca finančného oddelenia
Mestský úrad Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania