Slobody-chodník-neodhrnutý

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
František Čapla,Ing. 11. februára 2021

Dobrý deň
Chcem upozorniť na sústávne neodpratávanie chodníka od snehu firmou Mepos, s.r.o... Tento problém dlhodobo pretrváva, nie je to len jednorazová záležitosť, ale vozidlo údržby chodníkov sme tu celú zimu nevideli! Viackrát som telefonicky upozornil /0908 643 065 Vašu mestskú firmu, ale nič sa nestalo, ostalo len pri sľuboch. Chcem Vás ako mesto upozorniť na zákon č. 106/2018 Z. z § 9a ods. 4, podľa ktorého vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, ktoré v súvisle zastavanom území hraničia s cestou alebo miestnou komunikáciou, zodpovedali za škody, ktorých príčinou boli závady v schodnosti na priľahlých chodníkoch, ktoré vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom a neboli bez prieťahov odstránené. Verím, že nastane náprava S pozdravom Ing.František ČAPLA

12. február 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za upozornenie.
Chodník bol strojovo očistený.
S pozdravom

Tomáš Hamráček
riaditeľ
MEPOS SNV, s.r.o.
0951 407 907
14. február 2021

Filip

A čo tak chytiť lopatu a vyčistiť si pred vlastným domom?
Táto technika poškodzuje chodníky, aby sme potom v lete neplakali, že sú rozbité.
Ľudia, treba sa starať a zveľaďovať svoje okolie. V iných štátoch viac dbajú, na svoje prostredie, a nie len to, čo majú za plotom na svojom pozemočku.
Mesto toho ma tiež veľa za ušami, ale aspoň ten sneh by sme mohli zvládnuť sami a mesto by sa mohlo starať o dôležitejšie veci...
14. február 2021

František Čapla,Ing.

Pán Filip je to čisto komunistický názor, čo tu prezentujete. V iných štátoch je aj úľava na domovej dani, aj na zimnú údržbu chodníkov, a potom nebudem mať nič proti tomu chytiť lopatu a odpratať si to. Tiež v iných štátoch ako napr. Chorvátsko sú zálohované PET fľaše, chránime si prírodu a nevidíte tam voľne pohádzané v mori, či v prírode. Žiaľ u nás to nefunguje!!!!! A tiež nechápem prečo v modernej dobe platím paušál za odpad, keď ho separujem a každý týždeň chodí tým pádom poloprázdny kontajner a žiaľ musím zaplatiť za celý. Pýtam sa to neexistujú snímače QR kódu na odpadovom kontajneri, ale žiaľ takto to vyhovuje mestu. Neviem, koľko máte rokov, ale máte zastaralé komunistické zmýšľanie. Ale, keď nemáte čo robiť môžete kľudne odpratať celú ulicu. Ja som si tento zákon nevymyslel a mesto ho musí žiaľ dodržiavať.:)
14. február 2021

Filip

To nalepkovanie si nechaj, to nikam nevedie. Je to nase okolie, nas domov, a teda aj nasa starost..
Ved to je prave to, ze tu nic nefunguje, lebo ludi zaujima akurat vlastny pozemocek za plotom a nic viac. Veci verejne a verejne prostredie uz nikto neriesi, a tak to potom aj vyzera. Mozno by aj chceli nieco lepsie, ale nech sa o to postara niekto iny, ze? Takze zapajat sa do veci a necakat, co urobi mesto.
Priklad: Mas decko a pri bytovke zarastene pieskovisko. Tak bud budes cakat az si niekto z mesta spomenie, alebo sa hecnes a urobis s tym nieco. O tom ja hovorim... o nejakom pristupe aktivne sa do veci zapajat, a cim viac nas bude tym lepsie ;)
PS:
Tak podme na najblizsie zastupitelstvo a tam predlozime QR kody, ja som za. Aspon uvidime ako sa budu krutit hady v zastupitelstve.
15. február 2021

Anna Uhrová

Prosím diskutujúcich, aby sa v komunikácii na portáli vyjadrovali vecne a fakticky, a aby sa zdržali zbytočne urážlivých a vulgárnych komentárov.

Ďakujeme,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania