Spoj MHD číslo 3 z Novoveskej Huty

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Pavol 08. augusta 2014

Dobry den,
chcem sa opytat na spoj MHD cislo 3 , spoj ma trasu z Novoveskej Huty na autobusovu stanicu. Az 15 spojov prechadza cez Hanulovu ulicu a maju zastavku na Hanulovej c.36, avsak zastavka sa nachadza aj na Hanulovej c.11 , pri materskej skolke. Autobus tam ale nestoji, je mozne aby sa tato zastavka vyuzivala pri tomto spoji na pravidelne zastavenie? Ak nie preco? Ak ano od kedy by bolo danu zmenu mozne zrealizovat? Myslim , ze mnoho ludi by to privitalo a potesilo. Urcite by zastavenie nezabralo viac ako 1 minutu.

Vdaka za odpoved

08. august 2014

Štefan Hlopko

Toto je veľmi zaujímavý podnet. Aj mňa by zaujímalo, prečo prestali autobusy MHD zastavovať na tejto zastávke.
Nutno však dodať, že táto zastávka je toho času už zrušená. Je vlastne zázrak, že to vodorovné dopravné značenie tam ešte zostalo dodnes.
Trochu som si prezeral staré cestovné poriadky, ktoré mám doma a zistil som, že na tejto zastávke zastavovala výlučne linka MHD č.9 (vtedajšej trasy Sídl. Mier, Komenského - Piloimpregna). Bol to 1 pár spojov denne. Táto linka tam zastavovala od platnosti CP 1998/1999 v podstate až do doby pokým naša MHD neprešla výraznejšou reorganizáciou (tuším, že v roku 2009).
Odvtedy je táto zastávka zrušená a nestojí tam žiadna linka MHD.

Ešte dodám, že je vcelku zaujímavé, že sa táto zastávka nevyužíva ani ako dočasná, v prípade, že dôjde k uzatvoreniu časti Zimnej ulice. Stretol som sa s tým už viackrát, že niektoré spoje MHD, ktoré mali obchádzkovú trasu cez Elektrárenskú - Rázusovu - Hanulovu mali zastávku Radnica, ZImná zrušenú bez náhrady. V tomto prípade by som zvolil ako náhradnú práve túto popisovanú na Hanulovej.

Ja osobne si myslím, že spoje MHD tam nezastavujú z 2 dôvodov:
1. Komplikovaná dopravná situácia - hlavne kvôli blízkosti križovatky s ulicou Ing. O. Kožucha. V súčasnej dobe sa na našich cestách vyskytuje čoraz väčšie množstvo áut, a aj krátke zastavenie autobusu by počas dopravnej špičky mohlo zapríčiniť komplikácie na tejto križovatke. Je to hlavne preto, lebo autobus stojí priamo na ceste, a nie je tam vybudovaný žiaden zastávkový záliv. Aj keď v tomto prípade, samozrejme, môžete oponovať, že predsa na zastávke Hanulova č.d. 36 je dopravná situácia v podstate rovnaká. Taktiež je v blízkosti križovatky, taktiež žiaden zastávkový záliv v smere na sídlisko Východ. Aj keď v protismere je tam trochu viac miesta na obchádzanie.
2. Pravdepodobne nízky dopyt zo strany cestujúcich. Osobne si myslím, že táto zastávka v prevažnej miere slúžila "len na výstup". Koniec koncov, odtiaľto na zastávku Radnica, Zimná, resp. Radnica, Letná, už nie je ďaleko. A autobus svojou jazdou cestujúceho vyvezie až na námestie. Samozrejme iné je, ak by cestujúci potreboval výstup kvôli blízkosti nejakého objektu (napr. spomínanej MŠ, alebo dopravnému ihrisku apod).
Toľko môj názor.
Ale každopádne bude zaujímavé sledovať riešenie tohto podnetu. A ktovie, možno sa aj dočkáme zmeny :)
11. august 2014

jaro

si sa pekne rozpisal
13. august 2014

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Zaoberáme sa ním, v najbližších dňoch prebehne rokovanie so zástupcom spoločnosti Eurobus a zástupcom dopravného inšpektorátu OR PZ SR. O výsledku Vás budeme informovať.

Mesto Spišská Nová Ves

13. august 2014

ARCH juraj

- V meste nie je taká premávka autobusov a automobilov, aby vznikali zápchy a kolóny. Hromadná doprava by mala mať aj v našom meste prednosť pred individuálnou dopravou... v opačnom prípade ide mesto zlým smerom.

- Navyše napríklad taká cesta do Novoveskej huty je so zasávkami a taktiež bez zálivov a čakanie minútku v aute za autobusom sa dá prežiť.

- Doporučujem mestu pri rekonštrukciách zastávok MHD, aby konečne začalo používať kasselský obrubník.
14. august 2014

Odpoveď samosprávy

Výsledkom osobnej prehliadky konanej 14. 8. 2014 za účasti kpt. Lukáča z ODI SNV je určenie nových autobusových stanovíšť, ktoré sú oproti terajšej situácii posunuté smerom ku materskej škole. Nástrek vodorovného značenia je limitovaný poveternostnými podmienkami a bude vykonaný v závislosti od počasia v termíne august - september.
Po nastriekaní značenia budú osadené aj autobusové označníky zo strany Eurobusu a zabezpečí sa z ich strany aj doplnenie tejto zastávky do cestovného poriadku. Posun zastávok je z dôvodu zriadenia parkoviska pri MŠ Hanulova - teda vjazdu a výjazdu v mieste, kde bola pôvodne umiestnená zastávka.

Mesto Spišská Nová Ves
15. august 2014

Pavol

Dakujem velmi pekne za rychle , priame a prakticke vyriesenie danej situacie. Verim , ze to mnoho ludi oceni

S pozdravom Pavol
21. august 2014

Maťa

Ja ako obyvateľka Novoveskej Huty by som to tiež privítala :)
30. október 2014

Odpoveď samosprávy

Vyjadrenie spoločnosti eurobus, a.s. k riešenému podnetu, ktoré nám dnes zaslala samospráva mesta:

Dobrý deň.
Zastávka sa bude používať od platnosti nových cestovných poriadkov - 14. 12. 2014. V súčasnosti boli vydané pokyny na osadenie označníkov na zastávke.

S pozdravom

Ing. Peter Koreň
vedúci osobnej dopravy

eurobus, a.s.
Staničné námestie 9, 042 04 KOŠICE
Dopravný závod Spišská Nová Ves
Duklianska 47, 052 63 Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania