Havarijný stav budovy farského úradu

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Ladislav 29. augusta 2014

Myslím si, že je naozaj nebezpečné chodiť po chodníku pred farským úradom. Strecha a budova je v dezolátnom stave a je len otázka času, kedy niečo spadne na chodník , napr. strešná krytina, omietka a nakoniec môže to byť aj balkón. Keď sa rekonštruovala táto časť námestia, veľa domov na námestí to využilo, postavili si lešenia a opravili fasády domov, len novoveská fara nič. Na druhej strane, kde nie je pohyb chodcov, má fara celkom slušne upravené svoje budovy.

30. august 2014

Juraj

Odkazprestarostu.sk:
Komentár bol z dôvodu porušenia diskusných pravidiel odstránený.
06. september 2014

jozef

cirkev ma dost penazi. neviem preco by to malo riesit mesto.
06. september 2014

Eva

mesto ma podstatne viac... Farsky urad ma tolko, kolko sa poskladaju ludia... Postupne tam riesia budovy, prv sa opravuje ta co bola v najhorsom stave (ta na dvore), ta uz ma opravenu strechu aj fasadu.....
07. september 2014

Odpoveď samosprávy

Odkazprestarostu.sk:

Podľa informácie od samosprávy, bol podnet odoslaný rímskokatolíckej farnosti.
07. september 2014

Pripomínam

že aj na malom kostole je potrebné opraviť oporné stĺpy. Niekedy dávno boli pokryté medeným plechom, ten ale niekto ukradol veľmi dávno, no a odvtedy do tohto muriva zateká dažďová voda. Neviem či bývalý dekan toto nevidel, alebo skôr nechcel vidieť, keďže som ho predčasom na to upozornil emailom.
07. september 2014

Miro

tak on by to zo svojho platu tak-ci-tak asi neopravil...
08. september 2014

jozef

co z toho ze mesto ma podstatne viac, ked je to majetok cirkvi. mne sa mesto tiez posklada na opravu strechy, kedze ma podstatne viac penazi ?
09. september 2014

Eva

k tomu len tolko: cirkev su ludia - obyvatelia tohoto mesta, ktori platia dane do mestskej kasy, atd, atd.. (dalej hadam nemusim vysvetlovat, ale viem, ze toto nemusi kazdy pochopit) Hlavny omyl v tamton nazore ale je jeho prva cast.. Ak by cirkev (v tomto pripade konkretne farsky urad) mal(a) dost penazi, uz by to samozrejme bolo davno zrekonstruovane..... takto ale musime byt trpezlivi...
09. september 2014

Bibiána

áno, mesto by sa týmto malo zaoberať, lebo je to v záujme všetkých nás obyvateľov mesta, aby sa tá budova opravila.. alebo aspoň väčšiny ľudí.. kto nemá záujem, aby sa budova FÚ dala do poriadku, nech dá nesúhlasím...
09. september 2014

Juraj

pani Eva .cirkev niesu ludia.Ludia su ovecky a cirkev su ti bacovia co tie ovecky doja.Nemate ani potuchy co tvori majetok cirkvy.Kto vam povedal ze farsky urad ma len to co sa ludia pozbieraju.Cirkev je dotovana statom +vsetky zbierky,dary ofery.(nezdanene mimochodom).Nase mesto tvoria aj obcania bez vyznania a tiez platia dane.Pozrite sa na tie fary po okolitych obciach,aka je cirkev chudobna.
09. september 2014

Kristína

"V chudobe a cnosti " .....hovori to niekomu niečo?????
09. september 2014

Bibiána

Cirkev tvoria všetci veriaci ľudia - Juraj potvrdil, že tomu nerozumie - podobne čo sa týka financovania.. veľa ľudí má k týmto témam skreslený, či zaujatý názor - vidieť to aj tu.. ale vyjadrujú sa, hoc majú k cirkvi ďaleko..
09. september 2014

Juraj

Tak nam vyvetlite,pani Bibiana,co je hlavny zdroj prijmu cirkvy,ked tomu tak rozumiete.Clovek ,ktory ma zdrave oci vidi ze to rozhodne nieje organizacia ktora trpi nedostatkom financii. A po po tych vsetkych prevalenych kauzach,mi je vas luto ze ste taka zaslepena.
09. september 2014

občan

Ak mi niečo zhučí na hlavu na korze, tak je mi úplné jedno, či tá škridla je cirkevná, alebo štátna. Prečo majiteľ budovy mlčí???
09. september 2014

Bibiána

Ak by netrpela nedostatkom peňazí, tak by asi tá budova dávno vyzerala minimálne ako radnica alebo hocaká iná stavba tých, ktorí majú prebytok peňazí... to je dosť logické, to také vám tu treba vysvetľovať? Kauzy sa týkajú jednotlivcov a sú nepotvrdené = teda účelové (ako mnohé názory tu).. Ale jasné, že neuvedomelý na to nepríde a ľahko naletíí..
10. september 2014

Juraj

Uryvok-Na Slovensku pôsobí 18 cirkví a náboženských spoločností. „Štát zo zákona priamymi dotáciami financuje platy a odvody duchovným cirkví a poskytuje im príspevok na prevádzkové náklady cirkevných ústredí – biskupských úradov,“ povedal nám Jozef Bednár, hovorca ministerstva kultúry, ktoré cirkvi eviduje.

Fary, kostoly a ostatné budovy si financujú cirkvi bez pomoci štátu. V minulom roku cirkvi dostali z rozpočtu 37 555 040 eur, najviac z toho sa ušlo rímskokatolíckej cirkvi, a to 22 110 780 eur. „Príspevok sa odvíja od počtu duchovných,“ tvrdí Bednár.
Ďalšie výhody

Nielenže sa všetci skladáme na platy, odvody a dôchodky farárov, ale pomocnú ruku dostávajú aj vo forme úľav na dani. „Od daní sú oslobodené kostoly a sakrálne budovy, neplatia sa ani v prípade takzvaných kostolných zbierok,“ hovorí Bednár.
10. september 2014

Asertivátor

Čo tak dotacie športovcom, aké platy majú a hlavne a často začo? A na konci každého roku ich ešte aj p. primátor odmení, samozrejme z naších daní. Platia dane za ihriská? Čo všetko sa dotuje a niektorí prispievatelia tu na fóre akoby im .......
10. september 2014

Bibiána

"Fary, kostoly a ostatné budovy si financujú cirkvi bez pomoci štátu." Konečne ste si to pozreli a dúfam nebudete už viac zavádzať ľudí, pán Juraj, či už tu alebo vo svojom okolí... Čiže k veci píšu tí, čo vedia že financii na tieto veci je toľko, koľko prispejeme my ludia... Takže netreba byť zaujate zaslepený....
10. september 2014

Ján

Veru, mesto vyhadzuje tolko penazi na zbytocnosti, a na dobru vec nechce dat! Nie v jednm pripade sa dokonca platia drahi zahranicni sportovci, a obcan tohoto mesta ma problem si zasportovat - moze akurat tak na ulici. Mesto na sport vyhodi kazdy rok 1 000 000 eur (nehovoriac o ostatnom plytvani), a to sme len v SN.. kolko by to bolo v celej SR?! Oproti tomuto su tamtie cisla co pise juraj len smiesnymi kvapkami, ktore da stat na dobru vec.. Asertivator, palec hore!
10. september 2014

Juraj

Ja o voze a vy o koze.Nikomu neupieram jeho nazor a presvedcenie.Ale toto je moj nazor.Vsetko co som chcel tym povedat je ze opravu by si mal hradit farsky urad ako vlastnik a nikto iny.Tak ako to robia.ostatni vlastnici budov na pesej zone a ktori vedia ake povinnosti im z toho vyplyvaju.Nezalezi kto ma kolko penazi.Rozhodne sa nezastavam ludi ktori su zodpovedni za rozdavanie dotacii do sportu na spisi,ale to je ina tema. Dakujem
17. september 2014

Jan

Preco sa doteraz nikto zodpovedny nevyjadril.Toto je pristup cirkvy k rieseniu problemov?
18. september 2014

Matej

Pani Bibiana a pani Eva čo by ste ešte nechceli aby všetko platilo mesto!? Po prvé budova nieje majetkom mesta a po druhé, realita je taká že veriaci ľudia prispievajú na cirkev viac ako do mestskej kassy a mesto nemá peniaze nazvyš aby investovalo ešte aj do cudzích majetkov....vysvetlil to Juraj
20. september 2014

Eva

Co by sme nechceli aby platilo mesto? na tu otazku, ktora stoji tak ako stoji vystihli odpoved Bibiana a Asertivator... prave preto je deficit penazi v samosprave...
22. september 2014

Matej

V prvom rade si myslím že treba investovať do toho čo patrí pod vlastníctvo mesta a slúži všetkým občanom, napr.chodníky cesty a pod. tam je priorita a nedožadovať sa opravovať a financovať cudzie, to čo je za nápad?!
22. september 2014

občan

Nikomu neželám, keď sa bude prechádzať po novom chodníku a zničoho nič mu niečo roztrepe hlavu. O tom by sa tu malo hovoriť.
22. september 2014

jozef

cirkev to neopravuje nie z dovodu nedostatku financii, ale je tak presibana, ze caka, kym tu opravu za nu zafinancuje mesto.. ;)
22. september 2014

Katarina

Samozrejme nehrozi, ze mesto da na to co i len cent.. a to aj napriek tomu, ze opravu vyzaduju obyvatelia mesta, nie ti, co tam byvaju (oni narocni nie su)... Zaujimave ale je, ze ti, co kritizuju biedny stav budovy fary, zaroven kritizuju dobry stav far v inych obciach, vsak Juraj ;) ...a prave taki do tohoto najviac vrtaju, a aj potom ked sa to opravi s tym budu mat zase nejaky problem (vid vyssie vytka far v inych obciach) => ukazkova zaujatost. No a aj podla dalsich komentarov bude lahko vidiet, kto je zaslepene zaujaty, a kto objektivny (teda spravodlivy)... Dakujem.
23. september 2014

Juraj

Pani Katarina ,to mate odkial ze si to vyzaduju obyvatelia mesta?Ja ako obcan bez vyznania si vyslovene neprajem aby boli mestske financie pouzite na opravu akejkolvek budovy akejkolvek cirkvy.Preco neprispievate na opravu a udrzbu budov supermarketov ved tam chodite nakupovat?A to mate naozaj pravdu, ze ti co byvaju na fare su naozaj nenarocni.Styria ludia v dvanastich miestnostiach maju naozaj co robit aby sa tam pomestili.Ked je toto skromnost podla vas tak by som naozaj chcel vidiet vas pribytok.A k tej Vasej zaujatosti,nech Vam pan farar vyhlasi v kostole zbierku na opravu fary a kludne si ju zaplatte.Davate vy peniaze jehovistom budhistom zidom islamistom?Tak preco chcete aby som platil fararovy katolickej cirkvy interhotel.
23. september 2014

Juraj

***

Odkazprestarostu.sk:
Komentár bol odstránený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel.
23. september 2014

Matej

Pani Katarína, nebavme sa teraz o zaujatosti a o zaslepenosti. Ja si myslím že mnoho veriacich je zaslepených. Nechcite aby všetko platilo a opravovalo mesto a ešte aj o to čo nieje v jeho vlastníctve! Mnohí veriaci??? sa tu na portáli domáhajú aj takých vecí čo nespadá pod majetok a kompetenciu mesta a aj napriek tomu sa mesto vyjadruje a mnohé problémy rieši aj ich financuje, napr. oprava hojdačiek pri Tescu a kopec iných, samozrejme ak to dovoľuje mestský rozpočet. Každý robí chyby.
Pán Juraj kritizoval že ak má cirkev napr. peniaze na opravu zadného traktu a napr.aj na stavbu stavbu nových kostolov a chrámov po celom Slovensku tak si myslím že by sa práve cirkev mala o daný objekt postarať a zafinancovať keďže je to ich súkromný majetok a slúži veriacim.
Pani Eva to ešte neznamená že ak platíte dane mestu a navštevujete nejaký objekt v meste že sa o opravu musí starať i mesto ... objekt je majetkom cirkvi a cirkev má taký majetok a toľko peňazí o ktorom sa meste SNV môže len snívať, neverím že na opravu nemajú. Milodary, ofery prepisy majetkov a hotovosti po úmrtí a pod. Cirkev si žije v prepychu a veriaci sa im na ten prepych skladajú či je ekonomická kríza alebo nie.(tým ale nemyslím farároch a dekanoch oni pracujú ako boží sluhovia)
Občania mesta platia dane aby sa mesto staralo hlavne o to čo patrí pod jeho majetok a kde to iní nezafinancujú a ktorý využívajú všetci ľudia, veriaci aj neveriaci! Mesto nieje kráľovstvo ktoré by sa malo o všetko starať, kde to "preboha" žijeme!? potom sa ani nečudujem prečo to tu tak vyzerá...toto nieje objektívnosť ani spravodlivosť...
23. september 2014

Juraj

Eva ,Katarina a Bibiana,tu vidite ze vasa cirkev sa nebola schopna k problemu za ten cas ani vyjadrit a nie ze ho nejak riesit.O com sa tu potom bavime.Otvorte uz konecne oci!!!
23. september 2014

Juraj

Pre Odkaz pre starostu.sk.Komentar krory som zverejnil nebol propagaciou urcitej webstranky,ale chcel som poukazat na dokument ktory bol sucastou web stranky takze nedoslo k poruseniu diskusnych pravidiel.
23. september 2014

Katarina

Juraj prehana do extremov (esteze to tu je filtrovane).. zjavne nebol v priestoroch FU, napriek tomu spomina interhotel (opat raz ukazkova zaujatost:) ..podobne Matej opisuje na zaklade bludnych predstav (plat farara k platu primatora: cca jedna desatina - ale mesto nema peniaze na nic - vlastne asi prave preto ;) ...No a vyssie bolo myslene ze obcania si vyzaduju opravu..... No a na supermarkety samozrejme prispievame, kedze tam nakupujeme - Urcite opravu budov nehradia zamestnanci obchodov ;)
23. september 2014

Juraj

***
23. september 2014

Katarina

no vidiite, ale kopec recii, ako to tam vyzeraa... takze asi by bolo od veci brat vase prispevky vazne ;) este ze ste sa priznali.....
24. september 2014

Bibiána

ono je aj dobre, ze sa FU k tomu nevyjadruje (vzhladom na obojaku zaujatost tej skupiny ludi.. vraj ze "interhotel je v biednom stave - robte s tym nieco":) ..ateisti a odporcovia cirkvi si nasli priestor na vylevy, a idu do extremov (vid Jurajova noc)... som zvedava, ake nezmyselne vymysly tu este popisu...
24. september 2014

Anna Uhrová

Prosíme diskutujúcich, aby sa v diskusii vyjadrovali k danej téme a to vecne a fakticky, nepodnecovali k nenávisti, pristupovali k používateľom portálu s úctou a vyhýbali sa neopodstatneným obvineniam a útokom voči ich osobám. Upozorňujeme, že v prípade opakovaného porušovania diskusných pravidiel, bude diskusia k podnetu uzatvorená. Ďakujeme.
26. september 2014

Matej

Pani Bibiana tak ako sa nájdu odporcovia cirkvi tak isto sa nájdu ako Vy odporcovia mesta a ich úradov. To ale ešte neznamená že všetci sú neveriaci, ateisti alebo odporcovia boha. Mnohí majú boha vo svojom srdci a nemusia to neustále dokazovať sebe alebo iným štýlom chodiť do kostola a stále prispievať na oferu. Tu ide o to že niektorým sa sprotivila súčasná cirkev a jej vedenie a výklad kázať vodu a piť víno ...niektorí už nechcú aby tam išiel od mesta príspevkový tok peňazí.
Budova je majetkom kolosu cirkvi tak nech sa cirkev aj o ňu stará, neverím že nemajú na opravu financie! Štát a cirkev sú väčší subjekt.
Je len hanbou že v meste sa nájdu aj budovy evanjelickej cirkvi v centre mesta napr. bývalá priemyselná škola banícka kde prestreleným nájomným dlho vyciciavali školu a investície do obnovy boli minimálne a následne spôsobili odchod školy a budova je dlhú dobu neustále v dezolátnom stave!
26. september 2014

Bibiána

no vravim, ze vylevy ateistov - ani ten predchadzajuci komentar nesuvisi s podnetom, teda je od veci... nehovoriac o obsahu - vraj "mat boha v srdci" - takych by bolo co to o sebe tvrdia, ale osocuju ako Juraj a Matej... tym ich bohom (s malym b samozrejme) je vsetko ine (najma hmotne), len nie pravy Boh..... preto ich nazory su take, ake su, o nociach a teoretizovani o nejakom dokazovani, teda mylné...
27. september 2014

občan

Ale veď tento podnet (viď foto na úvode), je o škridlach, tehlách, malte, cemente, piesku a vy tu o Bohu s veľkým-B, alebo s malým-b. Kto vie kam by sa zvŕtla debata, ak by sa jednalo napr. o mäsiareň.
27. september 2014

Matej

Pani Bibiana ale ja uznávam vieru len mám "odpor" k cirkvi. Pre mňa sú hmotní najmä "malí bohovia" ľudia čo aj niečo pozitívne spravili pre našu spoločnosť a nie a ľudia či vysokí cirkevní hodnostári čo menia zákony vo viere a dogmu aby sa priživili a parazitovali. Majú kopec majetkov a o mnohé majetky v ktorých vrchní neprebývajú sa nestarajú. Všade sa nájdu príživníci aj mimo viery. Zamestnanci mesta, úradníci alebo ľudia pracujúci pre mesto to nie sú iba ľudia čo z neho profitujú ale aj vykonávajú a starajú sa aj o jeho zlepšenie, tých ľudí sa mi zdá viac. Tak by som momentálne viac žiadal financií a príspevkov pre mesto ako pre majetnejšiu cirkev. Opravujú sa majetky mesta ktoré využívajú veriaci aj neveriaci. Veľkého boha máme aj vo svojom srdci a tak sa správajme milo a láskavo k ľuďom čo pracujú pre mesto i keď nechodia do kostola a neprispievajú...ale robia pozitívne pre našu spoločnosť aj v iných činnostiach.
27. september 2014

Emil

toto je co za diskusny prispevok??
28. september 2014

Eva

uradnici si napisali odu na seba.. Keby si tak radsej uvedomili, ako sa spravaju k obcanom, ci uz na urade alebo aj tu.. a za ake odmeny! ..ale to je ina tema.....
29. september 2014

Bibiana

Cirkev nenavidia ti, co jej zavidia majetky (potvrdzuje to aj komentar vyssie), a pritom nie je co zavidiet, kedze to nie je nikoho konkretneho - je to spolocne a pouziva sa to na pomoc ludom, ktori to potrebuju... a tak je to spravne. Odporcovia cirkvi len cakaju na zle spravy o cirkvi, bez ohladu, ci su pravdive alebo nie (to ich uz nezaujima). Jasne, ze sa moze stat, ze aj knaz pochybi (ved aj oni su ludia - omylni ako vsetci), a potom tamti si na tom zgustnu... ale veriaci, i mnohi dalsi mudri ludia vedia, ze plati 'Kto z vas je bez hriechu, nech prvy hodi do nej/neho kamen!'... A celkovo knazi maju tazky zivot.. cize nie je co zavidiet a uz vobec nie je dovod na nenavist, resp. odpor, ako pise o sebe Matej..
29. september 2014

Matej

Pani Eva ja nie som úradník...možno keby ste tam boli Vy tiež by ste si dali...
Pani Bibiana nepochopili ste, ste na omyle tu nejde o závisť a už vonkoncom nie o nenávisť, ale jednoducho o to, nežiadajte prosím aby mesto platilo veľmi bohatému na opravu jeho majetku. Nech sa vrchnosť cirkvi láskavo stará o svoj majetok! mesto sa stará o svoj...
30. september 2014

Eva

matej sa v prvej vete drzi hesla podla seba sudim teba... a v dalsej si neuvedomil, ze v tamtom prispevku sa priznal k nenavisti voci ludom patriacim k cirkvi (nazval to "odpor"), ale potrebuje to teraz zatlkat... A aj dalej je v omyle, asi necital pozorne ze na tieto veci je len tolko, kolko prispejeme.. ale suhlasim, ze asi by bolo chybou to opravovat, aby potom taki ako on zase kritizovali a namyslali si, ze to je o bohatstve, ked vlastne s financiami je problem - to je kazdemu rozumnemu cloveku jasne... ach ta ludska zavist
30. september 2014

Matej

Pani Eva čítajte pozorne a prosím pochopte nieje to nenávisť alebo závisť je to jednoducho "odpor k cirkvi" (nie k viere!) "cirkev káže vodu a pije víno" cirkev je bohatšia ako mesto a má úľavy na daniach dostáva kopec príspevkov aj od vás veriacich tak nech sa láskavo stará o svoj majetok, už sa opakujem to nieje majetok mesta! Žiadajte o opravu a obracajte sa na správny subjekt a píšte biskupovi a nežiadajte aby všetko za cirkev a pre cirkev urobilo a ešte aj zafinancovalo mesto.
30. september 2014

Juraj

Matej,ked vam mozem poradit tak sa do tejto diskusie viac nezapajajte.S ludmi ako su tie tri prispievatelky to nema vobec vyznam.Kazdy neveriaci alebo clovek ineho vyznania je pre nich nepriatel a absolutne nerespektuju iny nazor ako ten ktory im ich cirkev vstepuje kazdy den.Je to len strata casu.Diskusia uz nije o podstate tohto problemu.Pekny den vsetkym
30. september 2014

Eva

nenapisala som, ze nenavist k viere.. "nenavist voci ludom patriacim k cirkvi" (odpor k cirkvi).. preco reagujete tak od veci?
knazi pouzivaju vino kvoli premeneniu.. ak ste to ale mysleli ako osocovanie, tak vedzte, ze aj knazi sa snazia dodrziavat to co kazu.. ale ako uz je vyssie napisane, nik nie je dokonaly; tak ako je mozne, ze toto neviete pochopit? kto je bohatsi, o to tu vobec nejde.. podstatne je, ze keby mesto tak neplytvalo, tak by bolo na vsetko co treba! a inac pochybujem, ze podnet pisal niekto hlasiaci sa k cirkvi - skorej to bol niekto ako Vy.....
a este na margo, pan Matej, mnohi ludia maju odpor aj k viere prave preto, ze si povedia, naco mi je nejaka viera, aby som nenavidel ludi a cirkev? to radsej kaslem na to a budem zit bez viery... takze poprosim nesirit nenavist voci ludom a proti cirkvi..
01. október 2014

Anna Uhrová

Na základe najnovších informácií získaných od samosprávy sme sa so žiadosťou o stanovisko k podnetu obrátili priamo na Rímskokatolícky farský úrad Spišská Nová Ves. Po obdržaní ich stanoviska Vás budeme informovať.
01. október 2014

Jan

k cudnej reakcii Juraja tolko, ze z prispevkov je jasne vidiet, kto siri nenavist, opakovane vyjadruje odpor, osocuje a umyselne utoci... prispievatelky' to nie su... na rozdiel od Juraja oni sa snazia vysvetlovat, kym on utoci na osoby vymyslami o nejakych nociach, aby ich urazal.. Ako je mozne, ze dokazprestarostu.sk nechal taketo urazky osobnosti len tak zverejnene?
02. október 2014

Anna Uhrová

Ďakujeme pánovi Jánovi za nahlásenie nevhodného komentára, ktorý sme odstránili. Jedným z cieľov portálu je aj snaha kultivovať komunikáciu medzi občanmi a samosprávou. Preto nám je úprimne ľúto, že medzi diskutujúcimi sa nájdu aj takí, ktorí túto snahu znemožňujú. Z dôvodu zachovania diskusie prosíme diskutujúcich, aby dôsledne dodržiavali jej pravidlá. Ďakujeme za porozumenie.
03. október 2014

Juraj

Pani Eva Bibiana a Katarina,Chcem vediet Vas nazor na to ci by ste suhlasili aby boli mestske financie pouzite na stavby alebo opravu moslimskej mesity alebo budhistickeho chramu,co by bolo vlasne porusenim prveho vasho prikazania.Tak preco chcete aby to robili ostatni?Ked chcete nieco napisat tak vas poprosim aspon K VECI. A nie ze ja mam boha s malym b a ja s velkym B a pod.Vyjadrujte sa k podnetu.Pekny den
03. október 2014

Matej

Juraj kašli na ne, tieto dámy iba kritizujú ale si neuvedomujú že nie vždy je ich ostrá kritika oprávnená. Ich dane ak poctivo platia slúžia iba na opravu toho čo je výlučne v majetku mesta. Ja som sa tu nechcel baviť o cirkvi, pretože všade sa bez výnimky nájde špina a zlodeji, nielen mimo viery ale ony neustále cirkvi platia viac kydajú na pohanov a ešte chcú aby im mesto zafinancovalo opravu ich majetku. Takže celá ich diskusia začala byť off topic a mala by byť zmazaná a nielen tie Vaše príspevky.
12. marec 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
07. júl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Budova v rekonštrukcii.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.