Komenského- vandalizmus, neporiadok a odpadky

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Vero Nika 17. augusta 2021

Dobrý deň poprosila by som o častejší vyjadz mestskej polícii na ulicu Komenského na Mieri, konkrétne na ihrisko za bytovkou. Každý deň tu chodia deti, nevadí nám že hrajú futbal na ihrisku ale vždy po sebe nechajú strašný neporiadok, odpadky na zemi fľaše(ked ich upozornim aby si po sebe upratali tak vždy po mne začnu vrieskat). Deti sa nemôžu hrať na ihrisku lebo niekedyje ihrisko naplno obsadene, vysedavaju na lavičkách a tínedžeri skáču po detských preliezkach. Vo večerných hodinách tu stále vysedavaju a vrieskaju. Maloleté deti fajčia na lavičke. Prosím o vyriešenie danej situácie alebo ako mame nabudúce danú situáciu riešiť, ďakujem.

17. august 2021

Marek

Veronika mozete jedine volat MP ku konkretnym pripadom ked sa tak bude diat. MP nemoze vykonavat hliakdy neustale a vsade. Dostal som podobnu odpoved v inych podobnych podnetoch...
18. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
detské ihriská sú verejne prístupné miesta určené deťom, preto nie je v našom záujme akýmkoľvek spôsobom obmedzovať ich pobyt na týchto miestach, či už sa jedná o deti malé, väčšie alebo tínedžerov. Sme radi, že tieto miesta využívajú, lebo sú na to určené. Detský krik a smiech sú prirodzenou súčasťou každého detského ihriska. Hliadky MsP v rámci hliadkovacej činnosti prechádzajú aj tieto miesta, hlavne vo večerných a nočných hodinách, nie je však možné zabezpečiť ich neustály monitoring. Preto ak zistíte nevhodné správanie sa detí na ihrisku, znečisťovanie či poškodzovanie zariadenia ihriska a jeho okolia, príp. rušenie nočného kľudu tínedžermi, oznámte to, prosím, telefonicky na bezplatné t. č. 159. Vyslaná hliadka tak môže zjednať nápravu bezodkladne.

Slavomír Púček
zástupca náčelníka MsP v Spišskej Novej Vsi

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.