Nákupný vozík v rieke Hornád

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Dušan --------- 25. septembra 2014

kôš z Lídla v našom potoku Hornád

26. september 2014

Miro2

...dovtedy dokým si ľudia neuvedomia akí sú *** a ako vychovávajú svoje deti a mládež!
Nákupný vozík v Hornáde totiž nieje ojedinelý prípad! Kto to má neustále ihneď vyťahovať?! neustále vyťahovanie nieje hlavná náplň práce mesta!

Odkazprestarostu.sk:
Komentár bol upravený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel.
27. september 2014

občan

Otázke znie, dokedy tam bude ten kôš ? Treba sa pýtať, prečo ich tam stále niekto hádže?
28. september 2014

občan mesta

Žiaľ, stále sa nájdu ľudia, ktorí budú robiť neporiadok.
Hlavne, že je tam vykosená tráva, čiže niekto v blízkosti toho miesta dlhší čas bol a pracoval. Nepíšem, že mal ten kosiaci pracovník kôš vybrať, ale stačilo hádam skutočnosť nahlásiť kompetentným.
Mám taký dojem, že občanom nášho mesta, ktorí aj chodia okolo toho vozíka, je jedno ako ich mesto vyzerá, ináč už by bol dávno kôš odstránený po náhlasení podnetu či už mestu alebo nákupnému stredisku v blízkosti vozíka.
28. september 2014

Matej

občan mesta: Občania sú ľahostajní, chýba výchova a tvrdé tresty. Kompetentní o tom vedia, je to ale o tom ako sa správajú niektorí občania "vandali" mesta, nech to vidia aj ostatní že ako vyčíňajú... Mnohokrát sa vyťahovalo ihneď kedy si to mnohí ani nevšimli, ale po neustálom odhadzovaní vozíkov faganmi do Hornádu, okrem iného.aj ničeniu odpadových košov ich prevrátením a vytrhnutím, devastovaním okolia, ničením lavičiek, dopravných značiek, verejnej zelene a kvetov, odhodené fľaše a plasty sa prestalo intenzívne s touto poriadkovou činnosťou a vyťahovaním konať. Toto vandalstvo už ani mesto a mestská polícia v dnešnej dobe nevyrieši nežijeme totiž v socializme kedy mali občania pred políciou ako taký rešpekt. Polícia nemá dnes na verejný poriadok a adekvátne potrestanie páky. Je to štátny problém prevláda slabá legislatíva a tak sa iba vyberajú pokuty a polícia je troška na okrasu.
28. september 2014

občan mesta

Matej: Ako to, že máte vedomosti /citujem z Vašej odpovede/, že mnohokrát sa vyťahovalo ihneď? Isto viete, že s vyťahovaním vozíkov, košov sa prestalo intenzívne konať, nevenuje sa pozornosť devastovaniu okolia, ničeniu lavičiek, dopravných značiek, verejnej zelene a kvetov, odhodeným fľašiam a plastom...? Zaráža ma s akou absolútnou istotou tvrdíte, že ani mesto a ani mestská polícia vandalstvo nemôže riešiť, lebo ho nevyrieši a prestalo sa intenzívne s touto činnosťou konať. Byť policajtom, Vaše tvrdenie v súvislosti s týmto problémom, že polícia je troška na okrasu, by ma slušne povedané urazilo. Verím, že v našom meste, sa nájdu okrem tých, čo robia neporiadok a druhým, ktorí sa na vandalizmus pozerajú a nekonajú, nájdu aj takí ľudia ako je

Dušan, ktorý si všíma vandalizmus a našiel si pár minút na to, aby urobil foto nákupného vozíka v rieke a odoslal ho sem.
28. september 2014

Juraj

zákon o obecnom zriadení okrem iného hovorí aj toto:
obec pri výkone samosprávy najmä zabezpečuje ....verejnoprospešné služby, najmä nakladanie s komunálnym odpadom a drobným stavebným odpadom, udržiavanie čistoty v obci, správu a údržbu verejnej zelene a verejného osvetlenia, zásobovanie vodou, odvádzanie odpadových vôd, nakladanie s odpadovými vodami zo žúmp a miestnu verejnú dopravu, ...
utvára a chráni zdravé podmienky a zdravý spôsob života a práce obyvateľov obce, chráni životné prostredie, atď... záver nech si z toho urobí každý sám
29. september 2014

Matej

Pán vážený občan mesta a hlavne pán vážený Juraj, je chvályhodné že sa o danú problematiku mesta zaujímate, ale to poukazovanie bohužiaľ nestačí. Mňa len mrzí že Spišská Nová Ves a jej okolie už asi nikdy nebude krajšie ako niekedy. Mnohí občania to totiž kazia, musia si uvedomiť a pochopiť že poriadok v meste sa musí hlavne udržiavať. Vidím že problém je celoslovenský, ale hlavne v ľuďoch! Obávam sa ale že celkový poriadok v meste, ekonomickú a morálnu vyspelosť už ani momentálne mestský úrad nevyrieši. "Na vine" je naša demokracia po slovensky kde si každý môže robiť čo sa mu zachce, "nevyspelý kapitalizmus" a myslenie mnohých občanov, veľmi slabá legislatíva a postihy pre tých čo škodia okoliu, spoločnosti a životnému prostrediu. Mnohokrát nemá policajt autoritu, vandalská mládež pristihnutá pri čine sa nebojí-rozhodujú aj konexie rodičoch a známych - nestane sa im nič, pre neprispôsobivých je aj problém s vyberaním sankcií. Padajú aj kladné a pozitívne hodnoty, rozhoduje aj výchova detí rodičmi. Teraz je len na občanoch mesta, ale musí ich byť väčšina aby správne rozhodli kam budeme spieť či budeme mať poriadok v meste alebo neporiadok.
10. október 2014

gregor

nejaky *** vyhodil vozík pri rieke Hornád.vysledok:Ludia su nevychovaní!
10. október 2014

Anna Uhrová

Komentár bol upravený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel.
11. október 2014

gregor

ja neviem o nijakych diskusnych pravidlach!
11. október 2014

Anna Uhrová

Dávame Vám na vedomie, že pridaním svojho komentára súhlasíte s týmito pravidlami používania portálu Odkazprestarostu.sk:

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky
11. október 2014

gregor

ok ale neviem co som tam take hovoril ,vsak takto som nazval prislusnika inej rasi!nenachadzam tm iny problem. a ovorim pravdu,takychto podnetov je sice malo ale mohol to byt aj nejaky neprisposobiv obcan
12. október 2014

občan mesta

Je úplne jedno, kto to urobil. Faktom ostáva, že vozík tam nemal čo vhadzovať a vozík /odpad/ do Hornádu nepatrí.
Je smutné, že naše mesto /hlavne jeho zástupcovia/ sem nedali od 25.9.2014 žiadnu odpoveď a podnet je do dnešného dňa nezodpovedaný a nevyriešený.

Naozaj by ma zaujímalo:
1/ či je skutočne až tak ťažké odpovedať sem občanom mesta a vložiť pár riadkov o riešení podnetu mestom,
2/ či je veľmi obtiažne a finančne náročné vytiahnúť jeden nákupný vozík z rieky, keď je jeho hladina v týchto dňoch pomerne nízka /veď napr. požiarnici vyťahujú omnoho vačšie predmety a objekty z riek, ciest.../

Alebo sa čaká na prudký dážď a hádam ho potom rieka odnesie za hranice nášho mesta do inej obce?
12. október 2014

Silvester

ja si myslim ze mal by to urobit nejaky pracovnik mesta .zobrat gumaky zobrat vozik, a ked bude este v dobrom stave vratit do obchodu!
12. október 2014

Matej

ten vozík tam už dávno nieje...
12. október 2014

Ondrej

a tak potom by ma byt podnet oznaceny ako nerieseny!
13. október 2014

robotník mesta

Pán občan mesta a Silvester ak už píšete tak sa prosím presvedčte aká je realita a nešírte tu láskavo bludy.
13. október 2014

občan mesta

robotník mesta: vidím tu iba jednu realitu a tá naďalej ostáva nezmenená.
Je smutné, že naše mesto /hlavne jeho zástupcovia/ sem nedali od 25.9.2014 žiadnu odpoveď a podnet je do dnešného dňa nezodpovedaný a z toho dôvodu neriešený.

Aj naďalej by ma zaujímalo, či je skutočne až tak ťažké odpovedať sem občanom mesta a vložiť pár riadkov o riešení, resp. následnom vyriešení podnetu mestom.

Stále tu chýba oficiálne stanovisko samosprávy.
13. október 2014

ján

ano ,mesto sa o to nestara!
13. október 2014

Anna Uhrová

Na základe nových skutočností, ktoré odzneli v diskusii, sme vyžiadali od samosprávy mesta Spišská Nová Ves jej oficiálne stanovisko k riešenému podnetu. Po jeho doručení Vás budeme informovať. Do tej doby ponechávame podnetu status Neriešený.
14. október 2014

jan

dakujem-!dufam ze bude uz z rieky Hornad odstraneny!
15. október 2014

robotník mesta

Najprv sa presvedčte až potom píšte a nešírte tu láskavo bludy, vozík bol z
Hornádu už dávno vytiahnutý,už som sa vyjadril oficiálne stanovisko totiž trvá
16. október 2014

jan

tak prečo je podnet oznaceny ako nerieseny?
16. október 2014

robotník mesta

Pretože podnet sa rýchlejšie vybavil ale asi uplynul čas na odpoveď od samosprávy.
22. október 2014

Odkazprestarostu.sk

Nákupný vozík bol z rieky Hornád odstránený, viď foto.

Mesto Spišská Nová Ves
26. október 2014

Milo

vozik boli vytiahnut pracovnici obchodu, mesto na to kaslalo, preto mlcali az kym to neurobil niekto iny
26. október 2014

ján komnal

ticha praca prosim mozete uzavriet diskusiu!
26. október 2014

Miro

to ano, ale hore by malo byt, ze nerieeny podnet, kedze mesto sa tym nezaoberalo, iba cakalo, kym sa to neurobi "samo"
26. október 2014

miloš kviarsky

le je tam napisane neriesene!
26. október 2014

robotník mesta

Miro a Milo, mesto nekašlalo nerozumiete tomu pretože bola to ich povinnosť, je to ich vozík a nie vozík v majetku mesta tak nech sa láskavo starajú! koľkokrát sme vyťahovali vozíky obchodných reťazcov a ešte ani prísť si ich zobrať nemali záujem. To dokedy má mesto robiť poskoka súkromníkom vážení nespokojní občania! Povinnosťou mesta je iba ich upovedomiť!
26. október 2014

Ján

ale mohli by ti z mesta uz nieco aj robit.. ak sa im nechce, treba ich vymenit!
27. október 2014

Anna Uhrová

Diskusia vedená na tomto portáli je verejná. Smerovanie a úroveň diskusie k jednotlivým podnetom určujú samotní diskutujúci svojimi komentármi. Podotýkame, že portál Odkazprestarostu.sk je založený na myšlienke riešenia problémov v obciach a v mestách vzájomnou komunikáciou medzi ich samosprávou a občanmi. Preto jedným z cieľov portálu je aj snaha kultivovať túto komunikáciu. Aj preto nám je úprimne ľúto každej neadekvátnej reakcie na tu zverejnený podnet, ako aj na diskusné príspevky k nemu. Avšak z dôvodu zachovania plurality názorov nechávame zverejnené všetky diskusné príspevky, ktoré závažným spôsobom neporušujú základné podmienky používania tohto portálu. Naopak, doposiaľ zverejnené komentáre, ktoré hrubo porušili tieto pravidlá, sme upravili alebo odstránili. Domnievame sa, že práve vecne a slušne vedená diskusia môže v mnohých prípadoch k vyriešeniu zverejnených podnetov oveľa viac napomôcť. Z tohto dôvodu opakovane prosíme diskutujúcich, aby dodržiavali základné pravidlá diskusie, aby sa vo svojich komentároch vyjadrovali k danej téme, a to vecne a fakticky, pristupovali k používateľom portálu s úctou a vyhýbali sa neopodstatneným obvineniam a útokom voči ich osobám.

Na záver si dovoľujeme reagovať na predošlé diskusné príspevky týkajúce sa statusu podnetu, ktorý sme označili za vyriešený a to z dôvodu, že nákupný vozík bol z rieky Hornád odstránený.

Ďakujeme za porozumenie.
27. október 2014

adam grecky

uzavriet diskusiu!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania