Duklianska-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Vladimír 20. septembra 2021

Otázka na pána primátora: dal by ste si urobiť pred vaším domom také úpravy trávnatých plôch aké sú na Duklianskej ulici po rekonštrukcii cesty? Určite nie. Tak sa pýtam, prečo také úpravy mesto urobilo občanom ktorí tam bývajú? Povinnosťou mesta je prostredie kde žijeme zlepšovať a nie zhoršovať, ako sa to robí po rekonštrukcií Duklianskej, kde z trávnatej plochy ostalo oranisko a rozbitý chodník. Kto to dá aspoň do pôvodného stavu?

20. september 2021

Vladimír

Neviem prečo je v nadpise Chrapčiakova, keď píšem o DUKLIANSKEJ.
21. september 2021

Odpoveď samosprávy

Chodník na tejto ulici je dlhodobo v zlom stave. Mesto pripravuje pre rok 2022 pokračovanie rekonštrukcie chodníka na Duklianskej ulici v smere od Eurobusu. Pre jeho dĺžku a finančnú náročnosť bude pokračovať rekonštrukcia chodníka po etapách. Predpokladáme rozdelenie na dve etapy, t. j., po križovatku pri Kauflande a následne po križovatku pri Metropole. Súčasťou rekonštrukcie chodníkov bude aj terénna úprava zelene. Investovať v súčasnosti finančné prostriedky do výsadby drahého trávnika, by bolo neefektívne ak budúci rok plánujeme rekonštruovať postupne dané úseky vrátane zelene. Samozrejme súhlasím, pri ukončení stavby bolo potrebné zo strany objednávateľa (KSK) upozorniť zhotoviteľa na kvalitnejšie prevedenie spätných úprav.

S pozdravom

Ing. Milan Mucha
vedúci oddelenia výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 75 Spišská Nová Ves
---------------------------------------------------
tel.: 053/4152332
mobil: 0917 127 750
email.: [email protected]
21. september 2021

Vladimír

p.Mucha asi ste dostal za domácu úlohu odpovedať na môj podnet, ktorý som adresoval p. primátorovi, ale on s občanmi asi nekomunikuje. Podstatou môjho príspevku bola otázka, prečo sa po rozkopávkach nedali trávnaté plochy do pôvodného stavu. nevyhovárajte sa na KSK. Tieto trávnaté plochy sú majetkom mesta. Preto sa pýtam ešte raz: prečo neboli urobené terénne úpravy trávnatých plôch aspoň do pôvodného stavu. Zlyhala kontrola zo stany mesta? Vaše rozprávky o rekonštrukcii chodníka a trávnatých plôch vykladajte iným Každú zimu devastujete chodníky posypovou technikou, na ktorú nie sú chodníky stavané.
06. apríl 2024

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Z môjho pohľadu momentálne trávnatá plocha vyzerá štandardne ako aj ostatné trávnaté plochy.
07. apríl 2024

Vladimír

Máte pravdu pán Tekáč že na obrázku č.2 trávnatá plocha vyzerá štandardne a poviem prečo: lebo som vlastnoručne odkopal nadbytočnú zeminu (skôr kamene a štrk ktoré tam nechalo mesto) našiel som uzáver vody, ktorý zasypalo mesto, zrovnal som danú plochu, obnovil vsakovací žľab, zasial trávu a celý minulý rok som ju kosil elektrickou kosačkou nie ako mesto strunou až ku koreňu. Je smutné, že nevidíte ostatné plochy o ktorých som písal. Ak máte záujem, môžem Vám ich ukázať či sú to tiež podľa Vás štandardné trávnaté plochy.
07. apríl 2024

Peter Tekáč

Súhlasím s Vami. Ja som len aktualizoval podnet z môjho pohľadu. Mňa to baví na portáli staré podnety obnovovať a aktualizovať. Ak by som videl od vás aktivitu, ze stále podnet nie je vyriešený tak by som si nedovolil oponovať. :) Chválim Vás za vasu nadprácu a aktivizmus, ktorý ste pri tomto podnete vykonali.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.