Kmeťova-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Rastislav Leskovjansky 24. septembra 2021

Extrémne nebezpečný priechod pre chodcov - za podjazdom smerom na polikliniku (pri Telepe)
Chodec vôbec nevidí, či prichádzajú autá a je plne odkázaný iba na odraz v zrkadle (často skreslený svetelnými podmienkami). Prichádzajúce autá taktiež nevidia, že tam nejakí chodci čakajú, keďže akurát schádzajú z 80-tky.
Situácia je o to nebezpečnejšia, že je to hlavný smer pre seniorov na polikliniku a žiakov do školy.
Len za posledné 4 mesiace som tam "zastavil” a stiahol z cesty 3 dôchodcov a 2 študentov, ktorí si prichádzajúce autá nevšimli. Vo finále došlo ku kolíznym situáciám, kedy následne autá museli prudko brzdiť a končili cca pár cm od seba.
Vyššie popísaná situácia by sa dala jednoducho vyriešiť a to aj bez vynaloženia významných finančných prostriedkov. Zmena znázornená v prílohe.

27. september 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš postreh s návrhom riešenia situácie. Daná komunikácia je však v správe Košického samosprávneho kraja, čiže Vašu požiadavku môžeme nanajvýš presmerovať na Správu ciest KSK. Určenie parametrov oblúkov komunikácie je určite potrebné prekonzultovať s dopravným projektantom a odsúhlasiť na Dopravným inšpektorát, takéto odporúčanie dáme aj SC KSK.

S pozdravom

Ing. Milan Mucha
vedúci oddelenia výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 75 Spišská Nová Ves
---------------------------------------------------
tel.: 053/4152332
mobil: 0917 127 750
email.: [email protected]
27. september 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Košický samosprávny kraj
27. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
28. september 2021

Rastislav Leskovjansky

Zdravim vas,
ak som spravne pochopil, uvedene posuniete na SC KSK, spravne?
Chcel by som poprosit, ozaj, na urgovanie situacie aj smerom na KSK, lebo tie pripady co som spominal nie su ojedinele.
Najvaznejsie je to z toho dovodu, ze tam prechadzaju primarne dochodcovia (ktori maju slabsie a oneskorene reflexy a nevidia az tak dobre na to zrkadlo), ako aj studenti (vecne v oblakoch), nehody mozu len pribudat.
Vdaka
04. október 2021

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný zodpovednej organizácii,

Pavla Rachelová
[email protected]
06. december 2022

Juraj Galdun

Nič v zlom, ale 80 tam už dávno nie je, končí pred zastávkou MHD.
06. december 2022

Rastislav Leskovjansky

Dobry vecer,

Dakujem za vyjadrenie.
Musim vsak skonstatovat, ze cela zalezitost sa tyka 80tky okrajovo, ten problem je niekde uplne inde. Ak si to precitate od zaciatku a poriadne, pochopite.

V jednom mate pravdu, 80-ka v danom mieste uz nie je. Avsak, asi ste nikdy nesli tou cestou a posudzujete to od zeleneho stola.
Pred tou zastavkou, kde konci 80tka a nasledne ide pozvolna do zakruty smerujucej smerom na podjazd, spomali do 10 percent aut na maximalne povolenu 50tku. Ja tiez nie, nie je to prirodzena reakcia sofera.
A preto to je problem. Nehovoriac o tom, ze aj pri rychlosti 50 kmh je ten priechod nebezpecny a toboz nie, ked tam drviva vacsina aut ide este rychlejsie.

Podnet som pisal na zaklade vlastnej skusenosti, kedy som "pozdrzal" za rameno viacero dochodcov, ktori by nemali ziadnu moznost zareagovat - na zrkadlo nevidia, na rychlost aut nestihnu zareagovat a zastavit/pobehnut.
A to sa tyka aj studentov, aj malych deti, ktori tam pravidelne chodia. Je to totiz hlavny tah na nemocnicu a do skoly.

A pritom, rieseni je viacero. A su aj jednoduche. Len je potrebne vstat od stola a zacat problemy riesit a nielen vysmechom okomentovat vec, ktora je pre dany problem irelevantna.

Skuste si, prosim, este raz (a poriadne) precitat o co sa v danom podnete jedna.
Verim, ze vam to otvori oci.

V pripade, ze nie, v tomto obdobi som sa prvy krat nominoval do mestskeho vyboru za danu regionalnu oblast a mojou prioritou bude dotiahnut bezpecny priechod pre obcanov mesta smerom do nemocnice aj do skoly. Nie je mi lahostajne, ak su ludia zraneni bezdovodne ...a toboz na zaklade ignorancii zodpovednych, ktori by mali prave konat a nie sa vysmievat.
Na najblizsom zasadani vyboru danu vec predostriem a budem informovat o aktualnom stave a o aktualnej ignoracii a vysmechu zodpovednych.
Pracujem 20 rokov v sukromnom sektore a riesim velke projekty, ktore dotahujem do konca, aby prinasali uzitok jednak ludom tak i organizaciam. A tento podnet beriem za svoju osobnu vyzvu.

Ak chcete, mozete ma kontaktovat aj osobne, velmi rad vam danu vec vysvetlim a aj ukazem v realnom zivote ...preveziem vas danou lokalitou autom aj ako chodec.

Vdaka za porozumenie
Pekny vecer
Ing. Rastislav Leskovjansky
09. december 2022

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný zodpovednej organizácii,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania