Zastavovanie vlakov RegioJet v SNV

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 12. novembra 2014

Dobry den. Chcel by som sa opytat vedenia mesta Sp.N.V. ako to je so zastavovanim vlakov spolocnosit RJ v SNV. Vraj podla noveho GVD uz tieto vlaky nebudu v SNV zastavovat, lebo mesto im to zamietlo.
Tak sa pytam mesta aka je pravda.
A ak to je pravda, tak preco to mesto zamietlo a z akeho dovodu.
Dakujem za odpoved.

12. november 2014

Odpoveď samosprávy

V súvislosti so súkromným poskytovateľom vlakovej dopravy RegioJet nebolo mesto požiadané o akékoľvek stanovisko. V prípade, že by tomu tak bolo, v žiadnom by sme službu nezamietli. Na základe tohto podnetu sa budeme o problém zaujímať v železničnej spoločnosti a podporíme zastavovanie v Spišskej Novej Vsi.

Ing. Jela Bednárová
prednostka MsÚ
12. november 2014

Štefan Hlopko

Dobrý deň!
Rád by som týmto komentárom reagoval na Váš podnet, týkajúci sa (ne)zastavovania vlakov spoločnosti RegioJet v Spišskej Novej Vsi.
Áno, máte pravdu. Spoločnosť RegioJet od nového grafikonu (teda od 14.12.2014) nebude zastavovať svoje vlaky v stanici Spišská Nová Ves. Nie je to však rozhodnutím vedenia mesta, ale rozhodnutím samotnej spoločnosti RegioJet. Táto spoločnosť začala od nedele 12.10.2014 voziť 1 pár IC vlaku z Prahy až do Košíc a otvorila tak konkurenčný boj so štátnou Železničnou spoločnosťou Slovensko (ďalej len ZSSK). V súčasnosti sa však jedná o tzv. promo akciu – dalo by sa povedať, že tento pár pražských IC je v podstate takou reklamou RegioJet-u, ktorá nám má povedať, že svoju činnosť naplno rozbehne až od 14.12.2014 – teda s príchodom nového grafikonu. Potom sa k súčasnému spoju IC1003 / IC1010 na trati Praha - Košice a späť, pridajú ďalšie 3 páry IC vlakov na trati Bratislava - Žilina - Košice a späť. Konkrétne pôjde o spoje IC 401, 403 a 405 v smere do Košíc, a spoje IC 400, 402 a 404 v smere do Bratislavy. Ani jeden z týchto spojov však nebude zastavovať v Spišskej Novej Vsi.

IC vlaky sa však aj napriek tomu opäť po dlhej dobe vrátia aj do Spišskej Novej Vsi. ZSSK od nového GVD plánuje zastavovať všetky svoje IC vlaky na trati Bratislava – Žilina – Košice a späť aj v stanici Spišská Nová Ves. Konkrétne sa bude jednať o spoje IC 500, 502, 504 v smere do Bratislavy a o spoje IC 503, 505 a 507 v smere do Košíc. Všetky IC vlaky spoločnosti ZSSK tak po novom budú stáť aj v Spišskej Novej Vsi.
Návrh nového GVD je možné zhliadnuť tu: http://www.slovakrail.sk/fileadmin/Dokumenty2/gvd_14_15/konecny_navrh/KCP_180.pdf
Upozorňujem, že je to len návrh. Finálna verzia ešte nie je k dispozícii. Treba sledovať prípadné ďalšie zmeny.
Bohužiaľ, najnovšie informácie hovoria o tom, že ZSSK zruší 1 pár IC vlakov na trati Bratislava – Žilina – Košice a späť, konkrétne spoje IC 501 / IC 506 (v priloženom návrhu tieto spoje zatiaľ ešte figurujú, po novom však už nebudú v ponuke).
Prajem pekný zvyšok dňa :)
12. november 2014

samo

treba noveho minstra dopravy!!!!!!!!!!
12. november 2014

tzu

Treba inu vladu nie len ministra !!!
13. november 2014

samo

ano i starostu i cele MZ.ale teraz pridu volby vymenia sa!!
13. november 2014

Anna Uhrová

Prosíme diskutujúcich, aby sa vo svojich komentároch vyjadrovali k téme podnetu, ktorou je otázka zastavovania vlakov spoločnosti RegioJet v meste Spišská Nová Ves.
13. november 2014

samo

ale to tiez s tym suvisi
15. november 2014

Fero

mili diskutujuci, spolocnost RegioJet nepatri pod stat, *** O nezastavovani vlaku rozhoduje spolocnost RegioJet a teda p. Radim Jancura, treba odlovit jeho s dotazom ci tento krok neprehodnoti. Zial tato vlada robi x blbych veci ale RegioJet s nimi nema nic spolocne, Do buducna si trosku prestudujte kto co riadi.. :)
15. november 2014

Matúš

Sam Radim Jancura na strankach RegioJetu povedal, ze nestihli vcas poziadat o udelenie zastavky Spisska Nova Ves. Spominal tam aj to, ze od dalsieho grafikonu (na sklonku rokov 2015/16) tuto chybu napravia.
15. november 2014

samo

ano pan administrator!
15. november 2014

Anna Uhrová

Komentár pána Fera bol z dôvodu porušenia diskusných pravidiel upravený.
15. november 2014

Katuska

pan Fero, poprosim slusnejsie vyjadrovanie, nie primitivne.. a mozno by si sa az cudoval, ako vsetko so vsetkym suvisi..
15. november 2014

sami

ok!dobre
11. december 2014

Karol Mikuš

Štefan a samo uviedli vec na pravú mieru, navrhujem nech administrátor získa stanovisko od Student Agency, ktorá prevádzkuje RegioJet.
18. december 2014

janka

Mne z regiojetu odpisali, ze vlak stal v snv len z dôvodu, ze čakali na volnu kolaj. Odkedy sa upravil grafikon, ze cakat nemusia, tak zastavovat prestali. Mne z toho vyplyva, ze snv je nezaujimava lokalita pre nich. Možno by pomohlo keby silnejší subjekt ako napr. mesto u sukromnika zalobovalo za svojich obcanov aj pre turistov..Vsak o peniaze prichádza aj mesto, ked ceski turisti nepridu
30. január 2015

Filip

Mne z Regiojetu odpisali ze nemaju licenciu alebo povolenie na zastavenie v SNV ale od Decembra 2015 to maju napravit. A celkovo si myslim ze je nelogicke ze niektore vlaky v SNV nestoja nevidim dovod preco.
13. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Medzinárodné vlaky RegioJet jazdiace na trase z Prahy do Košíc začali od nedele 14. júna opäť zastavovať v Spišskej Novej Vsi. Okrem jedného páru denných spojov pribudol nočný spoj v oboch smeroch, ktorý ponúkne úplne nový koncept nočného superbezpečného a komfortného cestovania na železnici za atraktívne ceny.

Denný pár vlakov premáva počas celého týždňa, nočný pár vlakov pred a po víkende, zo začiatočných staníc vo štvrtok, piatok a nedeľu s príchodom na ďalší deň do cieľovej stanice.

Zo Spišskej Novej Vsi v smere na Žilinu, Ostravu, Olomouc a Prahu vlaky odchádzajú denné vlaky o 8:55 v každý deň s príchodom do Prahy o 16:10, nočné vlaky vo štvrtok, piatok a nedeľu o 22:16 s príchodom do Prahy o 6:18 nasledujúceho dňa.

Z Prahy v smere na Slovensko medzinárodný vlak RegioJet odchádza o 7:48 denne, s príchodom do Spišskej Novej Vsi o 15:01, nočný vlak vo štvrtok, piatok a nedeľu z Prahy o 21:56 s príchodom na Spiš nasledujúce ráno o 5:37.


S pozdravom

Ing. Andrea Jančíková
vedúca kancelárie primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania