Hutnícka-chybajuci stlpik

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Lukáš 30. mája 2022

Dobrý deň už niekoľko krát som sa stretol na ulici hutníckej s tým, že si niekto zaparkuje svoje auto priamo na chodník pred vchod, aby sa predišlo takýmto nepríjemnosťam, že sa človek nemôže ani normálne dostať do svojho obydlia by som možno veľmi rád poprosil aby sa na tieto chodníky ktoré vedú k vchodom do bytovky nainštalovali nejaké stĺpiky ktoré by zabránili vchodu autám a aby boli prístupe iba chodcom. Ďakujem pekne.

31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovanie na chodníku musí riešiť v prvom rade Mestská polícia. Stĺpik určite osadzovať nemôžeme, nakoľko takýto prístup musí slúžiť v prvom rade pre záchranné zložky, čo si ľudia svojím konaním, bohužiaľ, neuvedomujú. Odporúčam podať žiadosť za príslušný vchod bytového domu o realizáciu vodorovného značenia, ktoré bude zamedzovať parkovanie na takejto ploche. Podmienkou je nadpolovičná väčšina podpisov obyvateľov BD. V takomto prípade následne už mesto zabezpečí realizáciu značenia. Žiadosť prosím napísať na naše oddelenie.

Ing. Milan Mucha
vedúci oddelenia výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Policajti Mestskej polície Spišská Nová Ves po nadpolovičnom odsúhlasení a následnej zákonnej realizácii vodorovného značenia a pred vchodmi do bytových blokov na Hutníckej ul. budú riešiť parkovanie na chodníkoch formou zvýšeného výkonu služby v tejto lokalite. Úloha bude zapracovaná v smere k výkonu hliadkových služieb v tejto lokalite. Parkovaciu politiku a parkovanie na chodníkoch v meste Spišská nová Ves Mestská polícia Spišská nová Ves rieši v súlade so zákonnými ustanoveniami a výnimkami počas prechodného obdobia do mesiaca október 2023.

Mgr. Ľubomír Chroust
náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania