Fraňa Kráľa-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Peter Lang 17. augusta 2022

Problémové pravidelné nočné parkovanie autobusu na ul. Fr. Kráľa pri podniku Uranpres a rušenie nočného kľudu pasažiermi autobusu , pravidelne každú stredu v týždni (viac je o probléme rozpísané v prílohe )

18. august 2022

Odpoveď samosprávy

Policajti Mestskej polície Spišská Nová Ves vykonali na Ul. Fraňa Kráľa so zameraním sa na problémový pracovný deň - streda, v nočných hodinách preverenie situácie na základe podnetu. Previerkou bolo zistené, že vodič autobusu odváža v nočných hodinách po vykonaní zákonnej prestávky odvoz pracovníkov do zamestnania, dňa 17. 8. 2022 to bola pracovná cesta do Poľska. Autobus musí pred odchodom ponechať naštartovaný za účelom funkčnosti motorizácie a funkčnosti brzdového systému. Na zmeranie hlučnosti nemá Mestská polícia Spišská Nová Ves technické prostriedky a týmto nedisponujú ani mestské a obecné polície v širšom okolí. Meranie hlučnosti si plne hradí žiadateľ, sťažovateľ a je na vlastné náklady. Až po preukázaní porušenia zákonných ustanovení si môže uplatniť nárok na náhradu vynaložených finančných prostriedkov.
Policajti problematiku rušenia nočného kľudu budú preverovať v predmetných časových obdobiach formou výkonu služby v tejto lokalite a v prípade zistenia porušenia zákonných ustanovení riešiť skutkový stav v rámci kompetencií mestskej polície.

Mgr. Ľubomír Chroust
náčelník MsP v Spišskej Novej Vsi

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania