Nebezpečná cesta

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Ivan 22. februára 2015

Ani tri týždne po kalamite nedošlo k úplnému odstráneniu nebezpečných prvkov na ceste do chatovej osady. Z lesa vytŕčajú kmene stromov ktoré sa môžu zošmyknúť, niektoré stromy ešte visia nad cestou a časti hrubých konárov v kombinácii s ľadom vytvárajú riziko poškodenia podvozku prechádzajúcich áut.

23. február 2015

Tom

Zodpovední: Lesy mesta Spišská Nová Ves. Hlavne, že drevo vyťažili a po ceste dokážu prejsť s ťažkou technikou...
04. marec 2015

ahmed

Toto je ta naša kultúra, kašľať na ostatných. Vyzerá to tu ako v nejakom zapadákove v Rumunsku.
05. marec 2015

ekomaniak

ešte to tu bude aj naďalej vyzerať a bude aj horšie ak sa nezmení myslenie väčšiny občanov pretože problém niesu len Lesy mesta ale aj mnoho občanov v súkromnom urbariáte dáva rúbať stromy hlava-nehlava ale aj v meste, niekde na vlastných pozemkoch si rúbu a orezujú stromy a zbytok z konároch nechávajú tiež pri cestách a chodníkoch a to nieje ojedinelý prípad!
05. marec 2015

Ivan

Kalamitnú situáciu vo veľkej miere riešili okamžite aj obyvatelia chatovej osady pretože sa prirodzene potrebovali dostať do mesta a nemohli si dovoliť bez elektriny čakať na lesy mesta. Päť týždňov po kalamite by už ale lesy mesta mohli z cesty minimálne odstrániť konáre. Nie je to predsa miliónová záležitosť :)
05. marec 2015

Alojz

Dnes som prechadzal po tej ceste a uz to vyzera ovela lepsie
06. marec 2015

Janka

Dobry den chcem sa pridať do diskusie o vyrúbe na sislisku mier keď tak bude ďalej pokračovat neostane žiadna zelen nabuduci rok skuromna firma z Kosic aj tak nebude mat co rubat takže sa jej konečne zbavíme Janka
06. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Nebezpečná cesta nepatrí do kompetencie samosprávy, nakoľko predmetné lesy nepatria do majetku mesta Spišská Nová Ves. Komunikácia, ktorá je v správe mesta – t. j. časť Pod Tepličkou je bez obmedzenia.Pisateľovi odporúčame obrátiť sa na príslušný urbariát, prípadne majiteľov lesov. Mesto Spišská Nová Ves o tomto podnete informovalo Okresný úrad v Spišskej Novej Vsi.

Mesto Spišská Nová Ves
06. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Potrebujem bližšie špecifikovať cestu teda parcelné číslo, katastrálne územie, nakoľko z poskytnutého popisu neviem zistiť kde sa predmetná cesta nachádza...

Ing. Gabriela Oravcová, Okresný úrad Spišská Nová Ves, katastrálny odbor
06. marec 2015

Ivan

Vyzerá to na parcelu číslo 10578/3 kde vlastníkom je Slovenská republika. Identifikátorom je Slovenský pozemkový fond. Kto je v tomto prípade zodpovedný za stav komunikácie?
06. marec 2015

ahmed

k.ú. Spišská Nová Ves, list vlastníctva číslo 448, p.č. 10578/3,

takže to s najväčšou pravdepodobnosťou budú Lesy SR š.p.
06. marec 2015

Tom

Nech už patrí cesta hocikomu (aj keď je fakt podľa katastra vlastníkom SR), tak bordel na nej vznikol ťažbou dreva z lesa nad cestou, ktorý sa nachádza na parcelách v majetku mesta Spišská Nová Ves. Lesa na parcele č. KNC 9630 (vraj trvalo trávnatý porast), ktorá je priamo pri ceste a parcelou nad ňou č. KNC 9645/1 (lesný). Je smutné, že sa musíme takto doťahovať niekoľko dní. Hlavne keď upratané by to mali za pol dňa. Poprosím o vyjadrenie zástupcu spoločnosti Lesy Mesta SNV. Nech sa vyjadria, že ten les nie je ich a zajtra tam idem ťažiť ja osobne :)
07. marec 2015

Jana

Po tej ceste sa už naozaj nedá normálne prejsť!!! A to tam bývajú ľudia aj celoročne!!! A chodia odtiaľ do práce! Prosím, ozaj s tým už niečo robte a nevyhovárajte sa jeden na druhého! Ďakujem.
07. marec 2015

ekomaniak

Pani Janka ohľadom zelene situácia na Mieri sa dramaticky zhoršuje! ľuďom stromy vadia a tlačia na úrad a ich výrub. "Katastrofa"na Komenského ul. vzadu. Pozrite si prosím aj sekciu stránky SNV otázky a pripomienky!
07. marec 2015

Janka

presne tak mate pravdu že sa to iba zhoršuje :( Viete kedy sa ľudia spamätaju keď tu skoro nic nebude za 10 rokov ani žiadna zeleň ?!!!!!
07. marec 2015

Janka

tak neviem co budu robit ked tu bude sama pust :(
07. marec 2015

Janka

ja som to skusala a v kuse mi tam pise kod mozem vas poprosit
07. marec 2015

Janka

Vy neste Ludia ktory si nic nevedia vazit ani ten cely svet ktorý nicime iba prirodu ale ta Priroda nam ukaze aka je silna ze tu vseci zahyneme ako mravce !!!!!!!!!!!!!!!konecne si uvedomte ake to je ked vam niekto ublizi alebo vam zlomi ruky a ten strom tak tiez trpi Verte ze vam úkaze ze to podám staznost ako si mozu dovolit rubat stromy :(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mozu sa hambit
07. marec 2015

Janka

mozeme sa nejako spojit :)
08. marec 2015

ekomaniak

Pani Janka s tou sťažnosťou bude asi problém, obávam sa že tak sa rozhodli občania a nikto neprotestoval ani nenamietal a vyrubovať sa bude aj naďalej. Možno si pamätáte prípad kedy sa v SNV na Nejedlého ul. pri výrube stromov vyliezol na strom a nechcel zísť dole jeden občan a kto ho prišiel podporiť a protestovať? skoro nikto! No dobre stavalo sa parkovisko, ale čo inde bolo to nutné? Problém výrubov sa týka nielen okolia mesta ale aj priamo jeho centa a námestia, rúbanie aj živých a zdravých stromov priamo v centre napr. aj okolia evanjelického kostola ale aj inde vraj kvôli tieneniu a zasahovaniu konárov na nehnuteľné majetky. Mimo centra je to katastrofa v okolí madarasu. Bohužiaľ ale mnohí občania SNV nemajú rozum ani cit k okoliu a zdravému životnému prostrediu alebo sú apatický a tak sa s mesta stáva pomaly ale isto vypriahnuté prašné miesto bez kyslíka ale aj s holinami naokolo a devastačným výrubom nad mestom kopcami a horami okolia Novoveskej huty, Tepličky, okolia Muráňa, Veľkej Knoly a iných.
08. marec 2015

Janka

Ja sa tak ľahko nevzdám aby oni rúbali stromy bez toho aby mali povolenie od druhých Ludi Ďalej to budem riesit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
09. marec 2015

Evka

Bojujte Janka, nenechajte sa odhovorit nikym, a ziadnymi vyhovorkami!
09. marec 2015

Janka

Dakujem vam
09. marec 2015

ekomaniak

Pani Evka už iďte do hája s tými vašími obľúbenými frázami "akože výhovorkami" Aj na mňa doliehajú tieto problémy, pretože mám vzťah k životnému prostrediu. ...neodhováram, len poukazujem že kde boli ľudia keď sa ťažilo a rúbalo?! Samozrejme že ma to bolí, keď som videl holiny pod Muráňom a okolie Knoly bolo mi do plaču a zároveň som mal hnev že ako to mohli pre peniaze z ťažby tak doriadiť les. To isté sa týka aj mesta a jeho zelene, ale aj riešenia iných problémov v meste. Pani Janka ak nechcete aby sa naďalej vyrubovalo a poznáte ďalších iných tak spíšte petíciu spolu s mnohími ďalšími podobného názoru proti ďalšiemu nezmyselnému vyrubovaniu v meste a jeho okoliu. Poznám niekoľko ochranárov ak chcete a máte záujem problém riešiť zájdite na Správu NP Slov.raj s podporou masy pretože námietky ochranárov v minulosti mnohom nepomohli, nato treba protest masy ľudí a občanov.Tak sa činte!
09. marec 2015

janka

Vy ma teraz pocuvajte Pani Eva to niesu ziadne vyhovori ale tu ide oto kolko stromov sa zrubali ani si to neviete predstavit ked som tak zratala priblizne asi 14a vam je to smiesne co !!!!!predstavte si keby vam niekto rubal strom na vasej zahrade a taktiez by ste nesuhlasili s tim ako si sami nicime prirodu a nevieme si ju vobec vazit z roka na rok to bude este horsie ako predpokladame mi sami co bude dalej zachvilu tu skoro tu nic nebude ziadna zelen !!!!vy mate pravdu ujo taktiez mam rada prirodu a ta pani Eva si nevie uvedomit to co sa deje v nasom svete ze niekde su aj zaplavy a toto chceme aby nas zaplavilo a potom by sme lutovali zato ako sme si znicili to prostredie ved aj tie stromy su nato aby nam dodavali kyslik bez toho by sme umreli !!!!!!Vam vobec neje luto ako rubaju stromy a tie stromy trpia a potom odtavaju iba tie patiky co posadili na sidlisku mier spisskej novej vsi !!!!!!!!spametajte sa uz konecne
12. marec 2015

Ivan

Prosím vás, tu je diskusia k ceste do chatovej osady pri Tepličke tak diskutujme k veci. V prípade že je vy máte problém inde, treba vytvoriť nový podnet. Zároveň som zvedavý koľko môže kompetentným trvať kým priznajú že stav vozovky je ich zodpovednosť.
12. marec 2015

eva hamračková

Súhlasím s Ivom ja po tej ceste chodím každý deň, tak by som bola rada, aby sa to konečné začalo riešiť a nie o tom len rozprávať.
12. marec 2015

Janka

Vy to aj tak nechapete oco tu ide vlastne :(!!!!
12. marec 2015

Evka

pani Janka, vy ste čudna: tak človek vás povzbudí, aby ste bojovala a nenechala sa odradiť, a vy prv poďakujete a potom začnete na človeka kydať jak toten ekomaniak...
Ale: téma podnetu je iná, tak fakt rešpektujte to!
13. marec 2015

ekomaniak

Evka kydám na človeka ktorý nerešpektuje poriadok a to sa týka všetkých len tí sa akože nevyhovárajú...
22. marec 2015

Moncicik

Kydas na vsetkych, hlavne na tych, ktori si dovolia povedat pravdu na uradnikov... (ak nemas tu sebareflexiu a nevies sa uvedomit :)
23. marec 2015

ekomaniak

Moncicik uvedom sa za problémom poriadku sú aj ľudia "neúradníci" Slováci a nie iba úradníci na ktorých to zvaľujete. Všade sa nájdu poriadní aj neporiadní.
22. máj 2015

Bibiána

je nieco nove v tejto veci? alebo stale sa nic nerobi? (napriek tomu, vraj vec v rieseni??)
23. máj 2015

Ivan

Konkrétne tento podnet zrejme zapadol prachom nakoľko nik nemal ochotu priznať kompetenciu. Napriek tomu zlepšenie stavu cesty je primárnym cieľom novo-založeného občianskeho združenia Chatová osada Teplička, ktoré aktívna hľadá možnosti riešenia. facebook.com/Chatova.osada.Teplicka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania