Mlynská-voľne pustene psi bez vodítka

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Mária 20. februára 2023

Častý problém s voľne pustenými psami bez vodítka, (košíka), psíčkari vedia veľmi dobre, že nemajú mať voľne pustených psov, neustále to však niektorí často robia. Paradoxom je, že pustené bývajú stredne až väčšie psy, malých psov mávajú v drvivej väčšine ľudia na vodítku.

Žiadam o dôslednejšiu kontrolu mestskej polície pri venčení voľne pustených psov. Mestskej polícii musia byť známe miesta, kde ľudia radi venčia psov – ja mám konkrétne na mysli lokalitu cyklotrasy popri Hornáde za bývalými Kasárňami. Nestalo sa to raz!
Často sa tam prechádzajú dôchodcovia!! aj mamičky s kočíkami!
Políciu som už raz na toto miesto privolala, ale neviem či dostopovali psíčkara bez vodítka. Obávam sa, že to často končí napomenutím, a žiadnou pokutou.
Psov je neúmerné množstvo, robte s tým niečo prosím!

21. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Policajti Mestskej polície Spišská Nová Ves vykonajú na základe vášho podnetu hliadkovú služobnú činnosť v tejto lokalite. Zistené nedostatky zo strany majiteľov psov budú riešené podľa závažnosti v rámci kompetencií mestskej polície aj formou uloženia blokových pokút.
Ak bude v budúcom období z vašej strany zistené porušenie zákonných ustanovení, oznámte to na t. č. 159 (mestská polícia) a udalosť bude vybavená obratom, bez časového odstupu. Meno oznamovateľa zostáva v anonymite.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves
21. február 2023

Mária

Dakujem za odpoved.

Som skor skepticka, aby sa stav vyznamne zlepsil, ale bez neustaleho monitoringu mestskej policie, upozornovania ci ulozenia pokut, neocakavam vyrazne zlepsenie situacie (to plati samozrejme nielen pre nase mesto a okolie).

Pre ludi, ktorych kedysi napadol pes, sa aj bezna prechadzka po meste a okoli moze premenit na stresujucu aktivitu.

Pre tych, ktorych pes nikdy nenapadol, zas nemozu vediet, ci sa to nemoze stat im alebo im blizkym.
Nie je mozne eliminovat vsetko riziko, ale pomoct – aj prevenciou – sa tomu da, to vie policia predpokladam sama najlepsie..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania