Do polovice spílené stromy

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý

Komu vadili stromy pri Hornáde pri Neo zóne? A to sa robí tak ze sa v strede velke stromy spília s nechajú tak?

07. máj 2015

Beata Rackova

no,hrozne to vyzera :( tiez by som chcela vediet odpoved na to
07. máj 2015

slavo

predpokladam ze sa snaxili vyuzit zakon ktory vravy ze po vegetacnom obdobi,cize po 30 marci sa nemozu rezat konare a stromy nad 30 cm obvodu, ale neviem isto, no co viem ze takto porezali stromy aj na sidl.zapad pod vedenim, ale aj tie co nemali ako zasiahnut do vedenia. proste cisty bordel a kazdy si robi co chce.
08. máj 2015

fero

To nie je orez, ale amputacia. Ked stavali NEO zonu, tak slubovali nadstandardnu vysadbu zelene. Zatial sa realizuje nadstandardy vyrub.
17. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Orez stromov bol realizovaný spoločnosťou Východoslovenská distribučná a.s. na základe § 43 zákona č. 251/2012 Z. z. o energetike a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Orez stromov realizovali na celom území mesta.V prípade ďalších otázok sa prosím obráťte priamo na VSD a.s..

S pozdravom


ng. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu
26. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto nemá právo zakázať VSD orez stromov v ochrannom pásme el. vedenia. VSD vyzvalo vlastníkov nehnuteľností na úpravu/orez stromov v blízkosti el. vedenia vo vzdialenosti 4 m po oboch stranách do 31.5.2015. Stanovený termín ešte zďaleka neuplynul a VSD najala firmu, ktorá vykonala orezy vo vzdialenosti do 10 m. Mesto túto záležitosť postúpilo na Okresný úrad, ktorý je oprávnený vo vzniknutej veci konať.

S pozdravom

Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu
02. máj 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Odpovede na ktoré sa pýtala zadávatelia boli zodpovedané. Daný podnet je tympadom vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania