"Večný " problém Družba

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Katarína 31. mája 2015

Vážený pán primátor a vedenie mesta, chcem sa opýtať - čo sa musí stať, aby ľudia na sídlisku Tarča mali konečne aspoň o vlások čistejšie prostredie a kľudnejšie víkendové noci??? Áno, už všetci vieme, že budova Družby už dávno mestu nepatrí, ale to vec nerieši. Je zjavné, že poniektorí prevádzkovatelia priestorov nerešpektuju a vôbec neriešia tú špinu, bordel, zvratky a kopec rozbitých fliaš po jeho víkendových akciách na Družbe. Skutočne môžme aspoň z časti poďakovať aktivačným pracovníkom za udržanie akého takého poriadku. Ale to nám stále nerieši tento problém. Pokiaľ mi je známe, aj ja som bola prevádzkovateľom a nato som potrebovala súhlas mesta a tak sa pýtam, pán primátor, ktorému som prejavila dôveru aj počas volieb - ako je možné, že mesto povolí takúto prevádzku aj na sídlisku? Tu neplatí nočný kľud? To máme každú víkendovú noc znášať to celonočné hlučné vyhrávanie hudby? Celé leto budeme spať v prehriatych bytoch, lebo pre nadmerný nočný ruch si nebudeme môcť otvoriť okno? To sa máme len tak prizerať ako naše ešte neplnoleté deti konzumujú alkohol. Nehovoriac o bitkách a neplnoletých s otravou alkoholu. Existuje vôbec nejaké riešenie tohto problému alebo sa máme zmieriť s tým že si tu ktokoľvek príde a bude čokoľvek robiť a my, obyvatelia sídliska budeme vlastne rukojemníkmi vedenia nášho mesta, ktoré nás zapredá za komunálne a miestne poplatky? Vopred ďakujem za odpovede na moje otázky a so mnou na to čaká hojný počet nás Tarčanov.

04. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi každý týždeň vykonáva kontrolu dodržiavania prevádzkového času vo všetkých reštauračných a pohostinských zariadenia, včítane uvedeného podniku. Zároveň v spolupráci s Policajným zborom SR kontroluje aj dodržiavanie zák. č. 219/96 Zb. o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov, pričom zistené nedostatky , či už ide o maloleté osoby, príp. mladistvých, sú prijaté opatrenia v zmysle platnej legislatívy a to vyrozumením rodičov a kompetentné inštitúcie. V takýchto kontrolách budeme naďalej intenzívne pokračovať, hlavne počas letných mesiacoch.


Mesto Spišská Nová Ves
05. jún 2015

Katarína

Vážený pracovník, buďte taký láskavý a pokiaľ Vás naše mesto zamestnáva nato, aby ste riešili podnety občanov, poprosím Vás aby ste si opäť prečítali môj podnet a venovali mi aspoň zopár slušných odpovedí! Ďakujem.
23. jún 2015

Bibiána

tak aspoň pani Katarína a aj ostatní občania vidia, koho si zvolili..... nabudúce k urnám s rozumom, lebo šanca bola :)
25. jún 2015

Katarína

Určite na zamyslenie, ale toto je problém ktorý by malo riešiť akékoľvek vedenie mesta. A veľa záleží aj od samotných zamestnancov, napriek mojej výzve pracovníkovi, ktorý má takéto podnety na starosti, odpovede som sa nedočkala, len som chcela aby si pozornejšie prečítal môj príspevok a problém ktorý v ňom rozoberám, ale asi to skúsim poriešiť buď cez mestské zastupiteľstvo alebo osobne zavítam na mestský úrad. Mňa hranie sa na "mŕtveho chrobáka" neodradí.
02. júl 2015

Bibiána

ano, uradnici mesta to tu robia bezne, ze napisu vyhybavu odpoved a koniec - viac sa vecou nezaoberaju..... A strankari z odkazprestarostu im hned daju status "v rieseni", niekedy dokonca vraj "vyriesene", hoc sa nic na veci nezmenilo! Tym sa uradnici snazia odradit ludi, aby nedavali podnety, lebo ludia vidia, ze aj ked podnet daju, tak nie je zaujem nic riesit (ak si tym nepomoze priamo nejaky uradnik)...
18. september 2015

peter

Zdravim vsetkyc, predvcerom vysiel v korzari clanok o poskodeni pamatnika na Tarci: http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/7999354/pamatnik-sedemstorocnice-zneuctili-vandali.html
Usmevna je veta "Mestská polícia nabáda verejnosť k aktívnejšiemu prístupu voči vandalskému správaniu výrastkov v meste." Na spominanom mieste som uz videl kadeco, predovsetkym neporiadok a porozbijane flase, ale mestskeho policajta teda este nie. Preto by som tymto ja chcel vyzvat mestsku policiu aby sa zacala v tejto lokalite naozaj pohybovat.
Celkovo pristup mesta k Druzbe a okoliu je uplne lahostajny, tento objekt kazi dojem celeho sidliska Tarca.
08. apríl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Podnet neaktuálny z roku 2015. Pravdepodobne s hlukom už nie je problém.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania