Nákladná doprava v novej obytnej zóne Červený Jarok

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Neriešený
meno
Marcel 20. augusta 2015

Dobry den, byvame v novej casti mesta Cerveny Jarok na Limbovej ulici v radovej zastavbe. Kedze v tejto casti mesta stale prebieha vystavba rodinnych domov, kazdodenne prechadzaju cez nasu ulicu rovno pred rodinne domy velke a tazke nakladne auta (kamiony, miesacky s betonom, nakladne auta s materialom atd...) a to rychlostou vacsou ako je predpisana v tejto casti 20 km/h.
Kedze je to obytna zona, v ktorej byvaju aj male deti, ziadame v zaujme bezpecnosti osadenie znacky so zakazom vjazdu nakladnych vozidiel nad 3,5 tony na tuto ulicu. Nakladne stavebne mechanizmy mozu chodit k vystavbe poza rodinne domy po Smrekovej ulici. Dakujeme za rychle vybavenie nasej ziadosti.

25. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nakoľko lokalita Červený jarok je novovznikajúcim územím individuálnej bytovej výstavby, nie je preto vhodné ani logické obmedzenie pre nákladnú automobilovú dopravu.


Mesto Spišská Nová Ves
02. september 2015

Marcel

Dobry den, dakujem mestu za odpoved aj ked som cakal, ze mesto ponukne riesenie nie jednoducho dany podnet zamietne. Cielom tohto podnetu bolo odklonenie nakladnej dopravy od zony ktora je uz obyvana.
02. september 2015

Marcel

Zase je občan na druhom mieste a mesto neponúklo žiadne riešenie pre spokojnosť občanov. Je jednoduché zamietnuť podnet od stola bez poznania reálnej situácie!
Treba sa tu prísť pozrieť ako to tu vyzerá na tej prasnej ceste pred radovou zástavbou. Na danej ulici bývajú a behajú malé deti, ktoré nákladná doprava denne ohrozuje nedodržiavaním predpísanej rýchlosti. Taktiež cez deň sa nedá ani len okno otvoriť, pretože prach z cesty sa všade šíri. Podnet je o tom, aby už bývajúcim občanom na časti ulice Limbová nechodili ťažké mechanizmy pred domom a aby nevírili prach na provizórnej ceste. Auta môžu kľudne chodiť poza radovú výstavbu. Myslím si, že takéto jednoduché a bezpečné riešenie by bolo prijateľné pre obe strany. Zároveň žiadam o uvedenie kontaktnej osoby, ktorá sa mojim podnetom zaoberala a napísala odpoveď. Mam záujem o osobnú komunikáciu.
S pozdravom. Marcel
06. september 2015

Martin

Vedenie mesta nemá žiadny záujem o túto lokalitu. Je mu jedno,že prístupová cesta tam prakticky nie je, ze mestské pozemky, na ktorých už 3 roky mali byt asfaltove cesty sú zarastene 2metrovymi kriakmi.. základ je, že poslíček z Mestského úradu nám každoročne vyklopkava na dvere s obalkami na úhradu mestských daní..a tmavší spoluobčania vo Vilčurni sa veselo opaľujú na novej asfaltke urobenej 2 týždne pred volbami.. Preto by som bol prekvapený, keby mesto ponúklo nejaké riešenie ohladne tohto podnetu....
08. september 2015

Marcel

Dobrý deň, pre lepšiu predstavu posielam foto nákladnej dopravy. Kamión doslova rovno pred domom.
S pozdravom. Marcel
29. september 2015

Eva

Asi sa Marcel skôr dohodneš priamo s "novými" staviteľmi, ku ktorým nákladiaky chodia, mesto pri slovnom spojení "Červený jarok" dostáva vyrážky, veď sme na Slovensku, tak prečo by sa mal niekto v dome mať lepšie, keď ja bývam na sídlisku, navyše, keď niekto predajom pozemkov zarobil a ja nie...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania