Separacia odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený

Je uplne zbytocne triedit doma odpad, ak aj tak skonci v jednej nadobe len preto, ze ho nemame kde dat. To je skutocne tak narocne osadit viac alebo vacsie nadoby na separovany odpad? Je uplne jedno ci je to papier, plasty, sklo. Kde a ako je spracovane to, co sa podari vytriedit? Ak to mame robit takto, tak to nerobme vobec!!! Dakujem

14. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Občania v niektorých lokalitách separujú viac, v iných menej. Zberné nádoby na separovaný odpad sú umiestnené na celom území mesta v dostatočnom počte. Vývoz jednotlivých separovaných zložiek je v pravidelných intervaloch – plast 4x mesačne, papier 2x mesačne, sklo 1x mesačne. Mesto pri tvorbe nových plôch so zbernými nádobami musí brať do úvahy požiadavky väčšiny občanov. Niektorí chcú viac kontajnerov, viac parkovacích miest, viac zelene, viac detských ihrísk, atď.
Častým problémom je, že občania blokujú zberné nádoby a tým znemožňujú vývoz zbernému vozidlu. Zároveň pre maximálne využitie kapacity kontajnerov je potrebné zo strany občanov, aby plastové fľaše stláčali a kartónové krabice poskladali pred vyhodením do kontajnera. Separujeme druhotnú surovinu, nie vzduch.

S pozdravom



Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu
Mestský úrad
Oddelenie komunálneho servisu
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves
Tel.: +421 53/41 52 228
mail: [email protected]
http://www.spisskanovaves.eu

08. júl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania