Zastávka pre nikoho...

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Robo 18. februára 2016

Chcel by som sa spýtať kompetentných na aký účel bol osadený nový preskelný prístrešok zastávky Ferčekovce, Trenčianska, ked v tejto zastávke od roku 2008 smerom do mesta nezastavuje nijaký autobusový spoj (ani MHD ani linkový). Nie je škoda nechať ho zničiť vandalmi v takto opustenej lokalite ? V súčasnosti vídať našu mládež tráviť večere pod týmto prístreškom a potužovať sa alkoholickými nápojmi a myslím , že je len otázkou času kedy dôjde k jeho poškodeniu. Nebolo by rozumenejšie jeho presunutie na zastávku Ferčekovce - považska kde by slúžil reálnym cestujúcim a kde je vybudovaný ostrovček ?

23. február 2016

Odpoveď samosprávy

Výmena autobusových prístreškov bola zrealizovaná na základe požiadavky mestského výboru Ferčekovce. Dôvodom bola likvidácia pôvodných opotrebovaných prístreškov a istá forma estetizácie daného územia. Prístrešky môžu slúžiť aj pre cestujúcich v smere do Nov. Huty, nakoľko vybudovaniu riadnych autobusových zastávok so zastávkovým pruhom a nástupným ostrovčekom v smere do Nov. Huty v súčasnosti bránia nevysporiadané majetkoprávne vzťahy. V budúcnosti nie je vylúčená ani úprava cestovných poriadkov a trás autobusových liniek.
V prípade zaradenia Vašej požiadavky do úloh mestského výboru a zabezpečenia financovania bude možné Vašu požiadavku osadenia prístrešku zastávku na Považskej ulici riešiť. Ďakujem za podnet.


Ing. Peter Susa
vedúci odd. VaD MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania