Problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 21. novembra 2012

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, ako veľmi by zaťažilo mestský rozpočet nastriekanie vodorovného značenia parkovacích miest na sídl. Západ 1. Bývam na tomto sídlisku 26 rokov a za to obdobie sa neúnosne zvýšil počet áut, ktorý prekračuje počet parkovacích miest. Pracujem pri Bratislave a je to dosť nepríjemné, keď prídem 6x do roka domov a nemám kde zaparkovať z dôvodu bezohľadnosti ostatných vodičov, ktorý svojími vozidlami často zaberajú miesto, kde by zaparkovali kľudne aj 2 vozidlá a taktiež si na sídlisku parkujú svoje firemné nákladné autá. No nakoľko nie sú vyznačené parkovacie miesta, nemôže v danej veci konať ani mestská polícia. Ak je tak veľkým problémom len farba, som ochotný ju na svoje náklady zabezpečiť!!! Touto cestou Vás zatiaľ takto žiadam o pomoc pri riešení daného problému. Ďakujem

10. december 2012

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet.
Mesto zabezpečuje každoročne obnovu vodorovného značenia miestnych komunikácií v nevyhnutnom rozsahu. Dopravné značenie parkovísk je nad rámec tejto činnosti. Mesto v záujme maximálneho využitia odstavných plôch najmä na sídliskách uvažuje s doplnením vodorovného značenia parkovísk v závislosti na schválenom objeme financií v rozpočte pre nasledujúce obdobie na údržbu miestnych komunkácií.

Ing. Peter Susa, odd. výstavby a dopravy, MsÚ, SNV
10. december 2012

Odpoveď samosprávy

Nakoľko ide o verejné prístupné miesto a vodiči neporušujú dopravné značenie, nie je možné ich postihovať.
Samozrejme nesmú brániť vjazdu a výjazdu z garáže.

JUDr. Michal Komara, PhD.
náčelník MsP
10. december 2012

Anna Uhrová

Po obdržaní odpovede samosprávy nechávame podnetu status Zaslaný. Jeho riešenie v nasledujúcom roku budeme spolu s občanmi, ktorých zároveň prosíme o aktualizáciu podnetu v prípade jeho zmeny, sledovať.
20. december 2012

Michal

no uz sa mi stalo, ze som zaparkoval medzi 2 auta, ale za par hodin tieto auta odidu a prídu ine, ktore zaparkuju vedla no vo vacsej vzdialenosti. a potom sa moze stat, ze rano pridete k autu a ste to práve vy čo zaberá 2 miesta. Takže s parkovaní to vobec nemusi byt tak ako to navonok vyzerá. Odkaz pre starostu SNV: Príspevok bol upravený z dôvodu porušenia pravidiel diskusie na internete.
20. december 2012

Anonymný užívateľ

To je jasne, ze aj take sa stava. Ale osobne som sa stretol s tym, ze som sa snazil zaparkovat tak, aby sa vosli vedla mna este dalsie 2 auta, pirisiel nemenovany pan, ktory to pichol rovno doprostred. Na moju otazku ci ho neserie to, ze zabral 2 miesta mi odpovedal, ze nie a ci mna hej. Najjednoduchsie riesenie asi bude take, ze tam budu vyznacene tie miesta a budu to potom moct konecne riesit mestsky policajti. A najlepsie by bolo ak by sa dalo nejak obmedzit aj parkovanie dodavok a inych nadrozmernych firemnych vozidiel.
15. jún 2013

Miloš

Dobrý deň. Zatiaľ nemám žiadne informácie o tom, žeby sa niečo pohlo v riešení parkovacej problematiky na sidl.
19. jún 2013

Odkaz pre starostu SNV

S cieľom vylepšenia súčasnej nepriaznivej situácie s parkovaním na sídlisku Západ, pristúpi mesto, po vybavení potrebných dokladov, k výstavbe nových parkovacích plôch. Parkovacie plochy budú situované vo vnútrobloku s vjazdom z Kamenárskej ulice. Účelom je vyriešenie problému parkovania osobných motorových vozidiel na chodníkoch, zeleni alebo priamo na pruhoch sídliskových komunikácií. Navrhované parkovisko bude mať kapacitu cca 57 parkovacích miest.
Po štandardnom obnovení vodorovného dopravného značenia miestnych komunikácii zvážime realizáciu vodorovného dopravného značenia parkovísk v závislosti od dostupných finančných prostriedkov.

Mesto Spišská Nová Ves
05. september 2013

Anonymný užívateľ

O chvilu ubehne rok a ziaden posun nikde nenastal. Asi sa vyberiem ozaj do nejakeho obchodu s farbami a namalujem tie ciary parkovacich miest sam...
31. marec 2014

Anna Uhrová

Mestský výbor hľadá ďalšie vhodné plochy na parkovacie miesta, aj keď v súčasnosti je kapacita dosť vyčerpaná.
Ani vodorovné dopravné značenie nezabráni nevhodnému parkovaniu nedisciplinovaných vodičov.
Je ťažko riešiť stav prípadným pokutovaním, nakoľko mnohí sa vyjadrujú, že takto zaparkovali až vedľa nedisciplinovaného vodiča. Je na nás všetkých, aby sme sa správali ohľaduplne.

Adnan Akram, predseda MsV č. 5
30. máj 2014

Anna Uhrová

V roku 2013 bolo na sídl. Západ I vybudované nové parkovisko s kapacitou viac ako 60 parkovacích miest (Kamenárska ulica).

Mesto Spišská Nová Ves
06. január 2015

Pánko

A tí čo majú garáže sa nemusia *** tak ďaleko a tí čo nemajú garáže tak fúrikujú po celom západe aby si svoje auto niekde odpadkovali. ***
06. január 2015

Anna Uhrová

Predchádzajúci komentár bol upravený z dôvodu porušenia diskusných pravidiel. Pravidlá diskusie nájdete na stránke http://www.odkazprestarostu.sk/podmienky
20. január 2015

Miloš

Dobrý deň! Tak máme po voľbách, čiže riešenie problému je opäť odložené o ďalšie 3,5 roka, kým sa začne zvolebnievať, alebo sa pohnú nejak ľady? Som ochotný urobiť zbierku poprípade na vlastné náklady kúpim tých pár kíl farby a naťahám tie čiary!!!
12. júl 2019

Ml Boldi

Dobrý deň. Začínajú sa šíriť informácie o tom, že sídlisko Západ bude chudobnejšie o ďalšiu zeleň na úkor výstavby parkoviska. Chcel by som preto pripomenúť žiadosť mestu o vodorovné vyznačenie parkovacích miest, aby sa zefektívnilo využitie už existujúcich parkovísk. To sa fakt nenájdu prostriedky na tie blbé čiary??? Radšej obetujete mestskú zeleň, priestor na hranie sa pre deti a trávenie voľného času?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania