Zničenie parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
M S 01. apríla 2016

Chcem sa opýtať prečo mesto dalo na tento chodník kvetináče z betónu???? Komu tam zavadzalo že tam parkujú auta? Už takto je dosť malo parkovacích miest a vy ešte na nevyužívaný chodník na ktorom sa parkuje už niekoľko rokov dáte betónove kvetináče chcem vedieť prečo a verím že niesom jediný....

03. apríl 2016

la

Ja sa tiež pridám áno málo parkovacích miest tak toto nemá logiku komu to pomôže s tých 8metrov už chodník nebude je to asfaltový povrch zaujímalo by ma na aký účel bude táto plocha slúžiť asi mám nedostatočné myslenie
04. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

V roku 2014 na základe podnetu pána Jozefa z 12. júla 2014, ktorý uviedol:
"Chcel by som upozorniť na neprehľadnú križovatku Jilemnického - Tr. 1. mája. Nezodpovední vodiči tu parkujú svoje vozidlá na rohu križovatky na chodníku a tým spôsobujú, že vodiči prichádzajúci od Wolkerovej ul. nemajú absolútne žiadny rozhľad a musia nebezpečne vchádzať do križovatky. Denne tu vznikajú nebezpečné kolízne situácie vzhľadom aj na blízku škôlku a vysoký pohyb chodcov treba tento problém čím skôr vyriešiť."
Na základe toho Ing. Martin Lukáč z ODI OR PZ SNV spolu so zástupcom MÚ SNV Ing. Susom 18 7. 2014 uskutočnili obhliadku predmetnej lokality parkovania vozidiel v križovatke miestnych komunikácii. Pri obhliadke zistili, že vozidlá skutočne odstavujú v rozhľadovom trojuholníku križovatky na jestvujúcej asfaltovej ploche. Z uvedeného dôvodu pre odstránenie dopravne nevhodnej situácie bol dohodnutý a zrealizovaný nasledovný postup:
1. Mesto Spišská Nová Ves zabezpečilo okolo asfaltovej plochy osadenie kvetináčov, ktoré zabránia odstavovaniu vozidiel v križovatke MK.
2. Mesto Spišská Nová Ves zabezpečilo zmenu umiestnenia vodorovného dopravného značenia V5b (Priečna súvislá čiara so symbolom „Daj prednosť v jazde“) bližšie ku stredu križovatky.


Mesto Spišská Nová Ves
04. apríl 2016

la

Nechápem o čom sa tu bavíme ja som reagoval na hore uvedené foto a nie na križovatku
Jilemníckeho - Tr. 1. mája na fotke ešte kvetináče niesu osadili ich 1.4.2016
04. apríl 2016

Viki

A v tých krásnych kvetináčoch bude aj niečo vysadené alebo len nasypaná hlina ako v tých na rohu?
06. apríl 2016

la

Čo je vyriešené bude keď stade tie dve kvetináče zoberiete sú tam od 1.4.2016
06. apríl 2016

Anna Uhrová

Podnet považujeme za vyriešený aj napriek tomu, že kvetináče neboli a podľa všetkého ani nebudú odstránené. Dôvodom je bezpečnosť a prehľadnosť dopravy.

Pavla Rachelová
([email protected])

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania