Parkovanie a bezbariérový prístup

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Pavol Gavlák 02. januára 2013

ad 1
Parkovisko pri detskej poliklinike patrí mestu rovnako ako budova polikliniky, tak prečo keď chcete vstúpiť na parkovisko a vyložiť niekoho na ošetrenie, zdržať sa tam 5 minút musíte zaplatiť parkovné? Prečo nie je umožnené občanom tohto mesta mať aspoň 15 minút bezplatne (tak ako je to napr. v Poprade)?
ad 2
Má naša detská poliklinika bezbariérový prístup? Tak si skúste vytlačiť kočiar s dieťaťom... Možno si poviete, že to až tak náročné nie je ale neviem si predstaviť ako tam vojde niekto na vozíku alebo s kočiarom pre dvojčatá...

16. január 2013

Odpoveď samosprávy

K bezbariérovému prístupu: Budova má vybudovaný bezbariérový prístup zo svojej opačnej strany, inštalované technické zariadenie taktiež umožňuje v čase riadnej prevádzky privolať asistenčnú pomoc. V tomto prípade zrejme ide o nedostatočnú informovanosť klientov DP o jestvujúcom bezbariérovom prístupe, k čomu v krátkom čase zjednáme nápravu.

A ešte stručná informácia k tlačeniu kočiara (či pomôcka?): Tlačené bremená kladú pri pohybe - v súlade s fyzikálnymi zákonmi - väčší odpor proti pohybu, ako bremená ťahané, takže tlačiť kočiar "do schodov" ....

Ing. M. Kellner, správa majetku mesta, MsÚ SNV
30. január 2013

Anna Uhrová

Nakoľko sme doposiaľ neobdržali odpoveď samosprávy k bodu 1, označujeme tento podnet ako neriešený.
12. február 2013

Odkaz pre starostu SNV

Mesto Spišská Nová Ves pridalo nasledujúcu aktualizáciu podnetu:

Vaše konštatovanie, že už za 5 minút je platené parkovisko nie je pravdivé, pretože do 10 minút je parkovanie bezplatné. V prípade, že sa zdržíte u lekára do 1 hodiny, platí sa minimálne parkovné a to 20 centov, podobne za každú ďalšiu hodinu opäť iba 20 centov, samozrejme po potvrdení lekára, že ste boli na ošetrení.

JUDr. Michal Komara, PhD., náčelník MsP SNV


12. február 2013

Anna Uhrová

Na základe uverejnenej aktualizácie podnetu zo dňa 12.2.2013 priraďujeme podnetu status Rozhodnite.
25. február 2013

Milan Vajo

Na uvedenom mieste nie je vhodné ťahať kočiar, pretože aj keď o tlačeni-ťahaní platí to čo napísal pán Ing. M. Kellner z MsÚ SNV, v tomto prípade je to také strmé stúpanie, že pri ťahaní váha kočiaru výrazne vychyľuje človeka z rovnováhy.
Niekoľkokrát som si to na tomto mieste vyskúšal oboma spôsobmi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania