Sťažnosť

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Alena Hrešková 24. januára 2013

Dňa 23.1.2013 som parkovala na parkovisku označené ako prevádzka Námestie SNP. Že cesty v SNV neboli celý deň odhrnuté, to ma už neprekvapuje (už sa to asi stáva tradíciou), ale že nebolo očistené parkovisko, tak to ma už rozčúlilo. Pán, ktorý vyberá poplatok za parkovanie mi nevedel podať vysvetlenie. Podotýkam, že za parkovaciu dobu 13 minút som zaplatila 50 centov. Snežilo od večera predchádzajúceho dňa celú noc, kompetentní asi nepovažovali cca 8 cm hrúbku snehu odhrnúť. Taktiež večný problém s chodníkmi, napr. v stredu minulý týždeň chodník na Elektrárenskej vedúci k budove sociálnej poisťovne nebol odprataný, ľudia sa pohybovali po úzkej cestičke pre jedného; chodník ku malému kostolu je dodnes neočistený. Každý rok sa zamýšľam nad tým, na čo je nám pešia zóna v centre mesta, keď sa tam nedá chodiť, pretože je zasypaná snehom. Pri tom množstve ľudí, ktorí poberajú sociálne dávky, chodníky a centrum mesta by mali byť bez snehu. Je to absurdné, keď ľudia, ktorí pracujú a odvádzajú dane, si nezaslúžia v tomto meste očistené cesty, chodníky, parkoviská. Vo vysielaní Reduty som videla reportáž, v ktorej pán Olejník informoval o zimnom pláne údržby komunikácií v meste SNV. Myslím si, že nielen ja, ale aj ostatní občania tohto mesta mi dajú za pravdu, že buď je plán údržby zlý, alebo že by problém bol v ľuďoch, ktorí sú za to zodpovední? (fotografiu žiaľ nemám). Prečo je v aplikácii povinná fotka podnetu?

30. január 2013

Anna Uhrová

Pre nahlásenie podnetu na náš portál je nevyhnutné k Vášmu podnetu priložiť aspoň jednu fotografiu aktuálneho stavu. Takáto dokumentácia uľahčuje identifikáciu podnetu a zároveň potvrdzuje jeho vierohodnosť.
31. január 2013

anton

ludia ktory poberaju socialna davky niesu zamestnancami cize nemaju preco odhrnat sneh ci kazdy koho vyhodia z roboty pre znizovanie stavu ma zadarmo pracovat pre blaho druhych ? v tom pripade staci prepustit uplne vsetkych a kazdy bude pracovat zadarmo :-)
01. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zimná údržba v meste Spišská Nová Ves prebieha podľa Operačného plánu zimnej údržby mestských komunikácií, verejných priestranstiev a parkovísk v Spišskej Novej Vsi na obdobie 2012 - 2013.

Po prioritne dopravne dôležitých úsekoch sa v nočných hodinách čistia aj parkoviská, vrátane parkoviska na Nám. SNP pri detskej poliklinike. Uvedené parkovisko bolo riadne odpluhované a zjazdné. Spevnené plochy, ktoré nie sú udržiavané s použitím posypového materiálu nie je možné dokonale vyčistiť a zabrániť tak vzniku ujazdenej vrstvy snehu, po ktorej je však prejazd motorových vozidiel možný.

Problém nastáva aj na niektorých úsekoch chodníkov (Elektrárenská ulica, oproti OR PZ SR), ktoré sú v tesnom kontakte s vozovkou, nakoľko sa sneh z komunikácie dostáva po odpluhovaní aj na chodník a tým zužuje jeho priechodovú šírku. Takéto situácie priebežne rieši stredisko ručného čistenia mesta. Podotýkame, že za očistenie pripojovacieho chodníka smerom k Sociálnej poisťovni, je zodpovedný majiteľ objektu.

Operačný plán zimnej údržby je zverejnený na webovej stránke mesta. Jeho súčasťou je aj zoznam členov štábu zimnej údržby, ktorých môžete v prípade nutnosti kontaktovať (štáb zimnej údržby v spoločnosti Brantner Nova: 053/416 62 22).

http://www.spisskanovaves.eu/fileadmin/snv/user_upload/editor/editor1/dokumenty/
Oddelenie_vystavby/Operacny_plan_ZU_2012-2013.pdf

Mesto Spišská Nová Ves
01. február 2013

Alena

Chodník na Elektrárenskej nebol zasypaný snehom po pluhovaní cesty. Tá cestička bola vytvorené len chodcami. Tento chodník je mestský, vedie popri hlavnej ceste a nie sú pri ňom žiadne budovy. Taktiež parkovisko nebolo odpluhované, čo mi potvrdil aj pán, ktorý vyberá poplatok za parkovanie. Pripojovací chodník (zámková dlažba) k sociálnej poisťovni bol odprataný. Vo Vašej odpovedi mi chýba vyjadrenie k pešej zóne v centre mesta, na čo je občanom, keď sa nedá po nej chodiť pre množstvo snehu. Taktiež chýba vyjadrenie ku chodníku k malému kostolu ktorý vedie od Svätoplukovej. Keby bol sneh odprataný, dnes je už suchý a nie je tam hrubá vrstva zľadovateného snehu. Ale vďaka za to, že niekto tam dňa 1.2.2013 konečne nepravidelne porozsýpal aspoň kamienky.
12. marec 2013

obcan snv

neumoznuje nahodou legislativa (zakony platne na uzemi SR) pri vyhlaseni kalamitneho stavu samospravam moznost poziadat obcanov o prace pri odstranovani kalamity a obcan by mal tuto vyzvu uposluchnut (teda aj obcan poberajuci socialne davky) a to bezodplatne? Je otazne aky stupen kalamity ma byt vyhlaseny, resp. ci sa ma jednat o kalamitu alebo inak definovany nudzovy stav.....
25. november 2013

Karol

Pán Anton, pri "sociálnych dávkach" iste nebolo poukazované na dávku v nezamestnanosti ale povedzme na dávku v hmotnej núdzi /ktorá je zadarmo/ - takže by aj bodlo si ju niekedy odrobiť. A obcan snv o takejto legislatíve neviem ale zaiste ste mysleli poskytnutie dostupnej techniky a personálnych kapacít - to ale platí len na zazmluvnených partnerov samospráv je to za odplatu prostredníctvom obvodných úradov (v prípade mimoriadnej udalosti). Ale nezávezne požiadať samospráva môže, rovnako ako aj občan to môže urobiť sám od seba. A teraz priamo k podnety pani Aleny. Mesto spravuje 10-tky km ciest a chodníkov + 100-vky m2 parkovísk. Preto ak uznáte, postarať sa o to s asi 30 ľudmi je ťažký oriešok. Ak prihliadame na to, že viac ako polovica je aktivačných pracovníkov, ktorých produktivita je takmer nulová tak dosiahnutý efekt je ešte hodný uznania. O stav námestia zodpovedajú vlastníci budov či nájomcovia prevádzok. Zvyšná časť "korza" má najnižšiu prioritu, takže naň väčšinou ani neostane čas ani zdroje. Parkoviska sú fakt problémom no hlavne kvôli nezodpovedným vodičom, kedy nie je možné celú plochu dôkladne odpratať.
23. december 2019

Marek Puchomírsky

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania