Udržiavanie chodníka z mesta na sídl. Západ 1

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Eva Hudáková 12. februára 2013

Je to už dosť dávno, kedy som hovorila o tomto probléme, teda o chodníku na Duklianskej ulici. Do dnešného dňa, t.j. 12.2.2013 nebol chodník odhrnutý na viacerých miestach (pri pivosklade, SAD, Alkon, Autoves a tiež STK). Neviem, prečo tento chodník je rozdelený na časti odpratávania, prečo to nie je možné spraviť jednou firmou a celý chodník. Verím, že v budúcnosti nebudú musieť občania tohto mesta čakať tak dlho na tieto práce, a že budú zakúpené nové frézy namiesto rôznych osláv. Málokedy je odprataný a udržiavaný i priečny chodník za železnicou vedúci k nákupnému centru na sídlisku Západ 1, nie ten vedľa školy.

13. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

Z celkovej dĺžky chodníka na Duklianskej ulici mesto zodpovedá za jeho čistenie iba v úseku od Združeny k železničnému priecestiu na sídlisku Západ a od železničného priecestia k ZŠ Hutnícka, tak ako je to uvedené v Operačnom pláne zimnej údržby mestských komunikácií, verejných priestranstiev a parkovísk v Spišskej Novej Vsi na obdobie 2012 – 2013. Za čistenie ďalších úsekov chodníka na Duklianskej ulici sú zodpovední majitelia objektov (prevádzok), pozdĺž ktorých chodník vedie. Táto povinnosť vyplýva z VZN č. 6/2003 o čistote mesta. Mesto Spišská Nová Ves aj napriek tomuto faktu zadalo spoločnosti Brantner Nova požiadavku, aby predmetnú časť chodníka (od Združenej smerom do centra mesta) v nočných hodinách strojne očistila.

Napriek skutočnosti, že Vami uvedený druhý chodník (priečny chodník za železničným priecestím) nie je zaradený v Operačnom pláne zimnej údržby, je snahou Mesta Spišská Nová Ves udržiavať ho v rámci kapacitných a finančných možností. Deklarujú to aj priložené fotografie vyhotovené dňa 13. 2. 2013, na ktorých je vidieť, že priečny chodník je strojne očistený a pre občanov mesta schodný.

Mesto Spišská Nová Ves
18. február 2013

stefan blahunka

a ostatne chodniky tie patria panu Bohu ked nie mestu tak taky boérdel aky je tu tak niet nikde prešiel som Martin,Vrutky. Lipt.Mikulaš, Poprad a všade su odhrnute chodniíky aj posypane su čo je velmi dôležite len tu v SNV nie Netreba predzigolit peneži ale treba počitat na zimnnu udržbu chodnikov. A to čo pišete v Ičku to tmôžete 5 roč. detom pisat. Ved za Vašho primatorovania je to na zaplakanie čo sa tyka všetkych chodnikov aj parkovisk po celom meste .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania