Parkovanie pri stanici

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Filip 29. novembra 2016

Neustále je nedostatok parkovacích miest pri železničnej stanici hlavne v čase príchodu rýchlikov, EC a IC vlakov. Veľa ľudí musí svoje ťažké a objemné batožiny vláčiť do bočných uličiek, kde musia ich blízky parkovať svoje autá.
Niektorí ľudia si berú aj taxíky, ale ešte nikdy sa nestalo, aby bolo potrebných 15 taxikov naraz!!!
Preto Vás žiadam, aby ste znížili počet vyhradených miest pre taxíky na 5-6 a zvyšok (cca. 10) prenechali verejnosti. Mesto a jeho občania nemajú povinnosť trpieť zaparkované taxíky, ktoré len zbytočne zaberajú miesto ostatným. Alebo má z toho mesto nejaký finančný zisk? Ak áno tak koľko a stojí nám to za to? Ak nie tak ďalší dôvod na zníženie počtu miest pre taxíky.

05. december 2016

Matúš Tremko

SNV je jedno z mála miest, ktorému chýba parkovisko pri železničnej stanici. Pre toto parkovisko platí zákaz vjazdu (okrem dopravnej obsluhy, zamestnancov železníc a žel. polície). Na tomto parkovisku sa nachádzajú dve budovy patriace ŽSR, ktoré slúžia ako sklad. Najideálnejšie by podľa mňa bolo aby tieto budovy odstránili a vybudovali veľké parkovisko, ktoré by končilo až pri miestnom železiarstve. Vytvorili by sa tým desiatky parkovacích miest. Tým pádom by taxíky mohli zmiznúť z predstaničného priestoru. Viem si predstaviť menšie predstaničné námestie, ktoré by nahradilo súčasné parkovacie miesta pre taxíky.
05. december 2016

Filip

Matus, Vase riesenie vidim v horizonte niekolkych rokov. Spoliehat sa na ZSR ozaj nie je dobry napad. Je velmi pravdepodobne, ze Vas lahko odbiju s tym, ze oni nemaju dovod nicit svoje sklady a stavat parkoviska, resp. ze postupne modernizuju zeleznicny koridor (trate, nastupistia, stanice), a ze komplexne riesenie stanice v SNV pride na rad v roku 2019.
Situacia je akutna a vyzaduje rychle riesenie. Nie je nic jednoduchsie ako odstranit jednu znacku, ktora vymedzuje 15 najlepsich miest na parkovanie iba pre taxiky.
Povazujem to za nefer voci obcanom, ze taxisluzby maju taketo vyhradne postavenie. Svoje auta totiz mozu parkovat pri OC Hypernova, tam je dostatok miesta.
12. december 2016

tom

zial podla www.mapka.gku.sk, pozemok (2009/4) na ktorom su zaparkovane taxiky je majetkom zeleznic,ak tie riesili s taxikarmi zmluvu o prenajme, tak predpokladam, ze mesto nebude mat paku na nich:(
12. december 2016

Filip

Aha, tak to je teda. V tom pripade sme dosnivali, lebo pozadovat nieco od ZSR je tazky boj. Ved len obnovit zeleznicne priecestie smerom na sidlisko zapad trvalo asi 15 rokov a aj to len ako lacne provizorium.
12. december 2016

Matúš Tremko

Mesto stále môže oficiálne so železnicami rokovať.
13. december 2016

Filip

Ano moze rokovat, aj musi lebo SNV je snad posledne mesto, ktore nema poriesenie parkovisko ku zeleznicnej stanici. Aj ludia na urade prace a prilahlych budovach potrebuju parkovat, takze parkovisko oproti stanici sa neda povazovat za vyhovyjuce parkovisko, navyse je kapacitne velmi male. Hlavne, ze taxiky nam blokuju 15 miest rovno pri vchode...
Snad sa niekto z MsU do toho obuje, pretoze narast dopravy nas zachvilu uplne pohlti a snad to bude vyriesene skor ako v roku 2028 :)
14. december 2016

Odpoveď samosprávy

Parkovisko taxislužby nie je možné upraviť kapacitne vzhľadom na vydané koncesie s presným určením stanovišťa. Už dlhodobo prekračuje počet žiadostí o toto stanovište jeho reálnu kapacitu. Navyše taxislužba tak ako aj miestna verejná autobusová doprava plnia úlohu miestnych dopravcov.
Bohužiaľ, mesto v okolí stanice nevlastní voľné pozemky, kde by mohlo byť vybudované parkovisko. V minulosti bolo rozšírené parkovanie v blízkosti stanice zo strany mesta vybudovaním odstavných plôch pred objektom RESA. Mesto malo záujem o vybudovanie parkovacích plôch aj pri bývalom zdravotníckom stredisku ŽSR, kde bola spracovaná aj projektová dokumentácia, no nepodarilo sa uzavrieť dohodu o vysporiadaní pozemkov.
Vnímame aj snahu železníc o vybudovanie parkoviska medzi stanicou a firmou so stavebným materiálom, kde by spoločnosť ŽSR mala riešiť parkovanie pre zamestnancov, resp. pre klientov.



Ing.Peter Susa
vedúci oddelenia výstavby a dopravy MsÚ

Mestský úrad
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves
http://www.spisskanovaves.eu
14. december 2016

Filip

Tak, a je to vybavene ;) Dakujeme!!!!!
14. december 2016

tom

Radosť spolupracovať a parkovať
14. december 2016

Filip

Ved taxiky NEMUSIA parkovat rovno na stanici, a BLOKOVAT miesta ostatnym, mozete na to vyhradit ine miesta. Viete vobec aky podiel maju jazdy, ktore zacinaju na zeleznicnej stanici, medzi ostatnymi jazdami??? Je to tak nevyhnutne aby parkovali dva metre od stanice? O svojich zakaznikov predsa neprijdu, staci tam umiestnit jednu prehladnu tabulu na ktorej budu kontakty a ceny na vsetky taxisluzby v meste. Mesto snad NIE je povinne vytycovat taketo lukrativne miesta sukromnikom, a vlastnym obcam pritom neponuknut vobec nic.
Presne o to ide pan Susa ze obcania mesta trpia na ukor sukromnika. Ak si myslite ze tento stav je normalny, tak vznika otazka kolko treba pomazat vrecko za taketo parkovacie miesto?
13. január 2017

Eva

To vidím dobre, že tento problém je VYRIEŠENÝ??? Čiže už je kde na stanici zaparkovať? SNV nielenže nemá na železničnej stanici parkovisko, ale nemá ani miesta so zákazom státia, ale povoleným zastavením, kde môže staršia osoba alebo dorastenec, ktorého na stanicu doveziete, bezpečne vystúpiť! Je smutné, že podľa odpovede samosprávy a statusu VYRIEŠENÉ mesto nemá ani snahu tento problém riešiť. A to je oproti stanici ÚPSVaR, kde chodí tiež množstvo ľudí. Nákupné centrá majú množstvo miest vyhradených pre invalidov a úrad, kde títo ľudia chodia, má také miesto jedno alebo dve, a ani nehovorím o parkovisku pre klientov. Navyše,je tam aj autobusová zastávka a prechod pre chodcov, takže prechod okolo stanice a úradu je obzvlášť rizikový a nebezpečný.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania