Cesta na Harichovce sa zosúva

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Roman 24. februára 2017

Chcel by som upozornit na vazny problem na ceste medzi SN a Harichovcami, ktora sa zosuva. Na fotografii som zakružkoval konkretne miesto. Je tam čoraz väčší skok a zosuv.

28. február 2017

Odpoveď samosprávy

Správa ciest Košického samosprávneho kraja uvádza nasledujúce stanovisko:

Podnet občana upozorňuje na zlý stavebno-technickom stav komunikácie II/533 pred obcou Harichovce, v smere od mesta Spišská Nová Ves, kde sa úsekovo zosúva cestné teleso a je zaznamenaný pokles vozovky a krajnice, ktorý tvorí skok. Na poradách dopravných organizácií, konaných z iniciatívy SC KSK strediska SNV, boli s ODI OR PZ v SNV a cestným správnym orgánom t. j. odborom pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie Okresného úradu v SNV, už júli minulého roku dohodnuté okamžité opatrenia v rozsahu označenia úseku dočasný dopravným značením.
Správa ciest KSK, ako správca tejto komunikácie nežiaduci stav eviduje a zaradila tento úsek cesty II/533, kde sa vyskytujú tieto zosuvy v dĺžke cca 230 m, spôsobené nadmerným dopravným zaťažením, do projektu financovaného Európskou úniou s názvom IROP (integrovaný regionálny operačný program) 2016 - 2020, s predbežným začiatkom prác plánovaných v priebehu roka 2018. V rámci tejto opravy je navrhované spevnenie krajnice, stabilizovanie cestného telesa a osadenie bezpečnostných prvkov.
Predmetný úsek cesty intenzívne monitorujeme a takmer na dennej báze zabezpečujeme opravu dopravného značenia upozorňujúceho na vzniknuté poruchy.

Ing. Pavol Sedlák
vedúci Strediska Spišská Nová Ves Správy ciest KSK
Tepličská cesta 9
052 01 Spišská Nová Ves
(Slovakia) - E-mail: [email protected]
Tel: +421-53 / 442 17 84 , www.scksk.sk
Mesto Spišská Nová Ves
01. marec 2017

Matúš Hrušovský

Je smiešne, ako "rýchlo" sa riešia takéto pre obyčajného občana "jednoduché závady" . X hodín -premrhaného času na poradách/kontrolách a výsledok žiaden. To že to SCKSK bude vraj ešte skoro dva roky monitorovať môže niekoho stáť život... smutné. V Japonsku sa prepadla cesta a za 48hod mali dieru zasypanú... http://automix.atlas.sk/novinky/877577/japonci-opravili-obrovsku-dieru-uprostred-ulice-za-rekordny-cas
21. marec 2017

Filip

Ok, tak len pekne moniitorujte aj nadalej, ono to urcite pomoze...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania