Zdevastovaná príroda a okolie po ťažbe - Rybníky

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Priatel Prirody 22. mája 2017

Sceneria po tazbe dreva, ktora sa nachadza v rekreacnej oblasti smer od Rybnikov po Flajser. Vetvy doslova rozhadzane po okoli bez snahy o poriadok, kusy brvien priamo v potoku, vyjazdene kolaje po lesnej technike tu evidentne nikoho netrapia. Turisticke znacenie ponechane na pahyli od stromu.

26. máj 2017

Odpoveď samosprávy

V uvedenej oblasti sa v mesiaci február a marec spracovávala kalamita. Tento, turisticky mimosezónny, termín bol zvolený i vzhľadom k tomu , že oblasťou prechádza turistický i cykloturistický chodník. Nemáme však informácie o tom, že by časť lesa západne od Rybníkov bola vyhlásená za rekreačnú oblasť ako sa uvádza v anonymnom podnete p. Barloga. Dodávatelia prác boli upozornení na zachovanie turistického značenia a v prípade, ako je i ten na foto, že je nutné vyrúbať suchý, ohrozujúci strom, tak to vykonať tak, aby bol strom zrezaný až nad značkami. Vyžaduje si to zvýšené úsilie a tiež istú zručnosť. Iste by bolo pre robotníka jednoduchšie zrúbať strom klasicky. Ale niektorým „priateľom prírody“ s novým foťákom človek nevyhovie...
Fotografie k podnetu sú viac-menej historické, boli vytvorené počas vykonávania kalamitnej ťažby a je samozrejmé, že sa na pracovisku nachádzali zbytky po ťažbe. Tieto sa po ukončení prác poukladali do kôp okolo cesty a sú pripravené k zozbieraniu a k odvozu na centrálnu skládku, kde sa budú ďalej vhodne asanovať. Čiže súčasný stav je už úplne iný ako to uvádza autor podnetu – viď prílohu.



Za Polesie Novoveská Huta Ing. Mikuláš Hrabovský

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania