Neudžiavané trávnaté plochy

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Peter 25. mája 2017

Na ulici Čsl. armády (popisné čísla 1700, 1564,...) tento rok ešte ani raz nebola pokosená tráva. Lavičky osadené na týchto trávnatých plochách sú už zarastené, prevyšuje ich trávnatý porast. (Na fotke som ich polohu označil šípkami, aby bola zaznamenaná pre prípadných archeológov, ktorý by po nich v budúcnosti mohli pátrať ;-) ). V tejto vysokej tráve sa drží a množí hmyz, ktorému vysoká tráva vyhovuje. Navyše som tam už zazrel aj hada. O tom, že nekosením umožnujeme tráve peľovať rozprávať nemusím, ale pre astmatikov to nieje nič príjemne. Nás obyvateľov by potešila urýchlená náprava a pravidelná údržba predmetných plôch.

01. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Vyčlenené finančné prostriedky na kosenie verejných trávnatých plôch boli v tomto roku, tak ako po uplynulé roky, vyčlenené na tri kosby. S prvou kosbou sme na území mesta začali v polovici mája. Začalo sa v centre mesta a postupovalo sa ďalej po jednotlivých uliciach. Mesto udržuje plochu o výmere viac ako 750 000 m2 a je teda logické, že sa táto plocha nedá pokosiť za pár dní. Kosenie vždy prebiehalo 3x do roka a nebude tomu inak ani tohto roku.

Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu MsÚ
02. jún 2017

Ivan

Samozrejme rozpočet je štandardná odpoveď na všetko, ale nie všetko je naozaj o peniazoch. Bol som trpezlivý až do posledných nocí ktoré som celé prekýchal. A rovnako aj ďalší susedia u nás na Agátovej nakoľko alergikov na trávy je v dnešnej dobe požehnanie. Ako to že napr. v Rožňave kosia sídliská 4 krát? To je naozaj tak neskutočne drahý luxus pokosiť trávnik že to u nás musí vyzerať ako v opustenom Ruskom meste po jadrovej havárii? Nemôžete pustiť deti na ihrisko lebo tráva je vyššie než oni, psom sa tiež nechce a tak radšej vykonajú potrebu na chodník a tí odvážnejší zas tešia majiteľov vyťahovaním kliešťov každý boží deň. A najhoršie že v tom teple si v noci nemôžete nechať otvorené okno. Okrem kvalitného kýchania vás totiž čaká množstvo žltého peľu a semien roztrúsených po celkom byte.
Keď sa už fakt nijak inak nedá tak zvýšme dane, veď ich máme na úrovni cca 70% celoslovenského priemeru ale neverím že neexistuje riešenie, aspoň nejaké sezónne. Najmä keď toľko ľudí nemá prácu.
02. jún 2017

Ivan

A ešte btw., keď sa začína od centra a 25. mája ešte nie je 1. krát pokosená ani ČSL armády... tak na Agátovej sa bude kosiť spolu so zberom lístia v jeseni?
02. jún 2017

Peter

Úplne rozumiem odôvodnenie mesta. Ale presne ako píše Anonymný užívateľ vyzerá to tu ako ako v opustenom meste. Deti sa ozaj nemajú kde hrať, starý ľudia si nemajú kam sadnúť. Dávame priestor hmyzu a tvorbe peľu. Ktorý spolu so semenymi trávy zvyšujú prašnosť alebo znečistenie ovzdušia. Čo su ďalšie výdavky. Preto Vás prosím pán Sad, apelujte na navýšenie rozpočtu, alebo hľadajte iné riešenie, ako zlepšiť situáciu. Veď aj od toho ste tam. To že po minule roky bol rozpočet taký, pre mňa nieje argument. A ak tak hovorí, že to nestačí!!! Tiež by som Vám mohol argumentovať, že námestie bolo kosené už 2 krát a že to nieje.... Ale neurobím to. Ak môžme ako občania nejako prispieť k zlepšeniu, prosím napíšte ako.
08. jún 2017

Filip

Sudruh primator Volny (s platom ako primatori BB ci PO) sa neustale hrdi vyrovnanym rozpoctom. Treba vsak pripomenut, ze na strane vydajov by mozno stacilo okresat ZBYTOCNE vysoke vydaje na futbalovy a hokejovy klub. Z toho obyvatelia mesta skutocne NEMAJU ZIADEN OSOH!!!
Na strane prijmov sa rozpocet vykryva doslova KLCOVANIM a LIKVIDACIOU mestskych lesov. V oblasti Grajnar uz v postate neostal ani jeden strom.
Aj vdaka vam, sudruh Volny, stupa pocet alergikov a astmatikov kazdym rokom. Mali by ste zvazit zotrvanie vo funkcii, lebo toto su vazne veci. Ze vam nie je hanba, brat si z mestskej kasy takmer 4.000€ a takto nicit zdravie a kvalitu zivota jeho obyvatelom?!?
10. máj 2018

Ľuboslava

Vysoká tráva na Čsl. armady

Dobrý deň, chcem sa opýtať kedy začnete kosiť trávu na čsl.armady? Keď bude mať jeden meter? Ďakujem
10. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Na základe počasia sme s prvou kosbou začali 30.4.2018.
Kosba v danej lokalite je naplánovaná na budúci týždeň.



Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu

17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Daný priestor pokosený.

Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu
21. august 2023

Ľuboslava

Dobrý deň,
rada by som Vás upozornila na dlhodobý problém s kosením trávy. Na túto lokalitu sa sústavne zabúda. Žijeme tu rodiny s deťmi, aj naše deti sa chcú hrať na dvore bez toho aby chutili kliešťa alebo alergiu na trávu. Niektorí susedia si už kosia sami, už rezignovali. Takže tu nebude veľa práce, polovica už je pokosená. Vážený pán primátor
Veríme Vám
S pozdravom
Obyvatelia Čsl.armady

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania