Parkovanie áut - nebezpečný prechod

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Ladislava 06. júla 2017

Dobrý deň. Jedna sa o tento prechod k ulici Trieda prvého maja k tzv hviezdici.Tento prechod je veľmi nebezpečný pretože ak prichádzate k prechodu od smeru kde sa nachdzva pohostinstvo Zaba, lekáreň,kaderníctvo atd. vôbec nevidieť ci prichádza auto a vstup na prechod pre chodcov je veľmi riskantna vec . nehovoriac o tom že ak pri prechodné zaparkuje dodávka tak absolútne nie je vidieť na prichádzajuce auta. Nedalo by si to vyriešiť umiestnenim zrkadla ? Ďakujem

02. august 2017

Odpoveď samosprávy

Zákon 8/2009 Z.z. o cestnej premávke v § 25 hovorí o miestach kde vodič nesmie zastaviť a stáť. V prípade križovatky je to 5 m pred a 5 m za hranicou križovatky, resp. v súvislosti s priechodom pre chodcov je to 5 m pred priechodom. Z toho vyplýva, že k nedostatočným rozhľadovým pomerom dochádza z dôvodu nedodržiavania tohto zákona.
Mesto, príslušný mestský výbor v spolupráci s dopravnou políciou sa bude zapodievať predmetnou otázkou a zlepšením pomerov v predmetnej lokalite.
V súčasnosti mesto plánuje osadiť trvalú zábranu - stĺpiky v bezprostrednej blízkosti priechodu, pre zamedzenie parkovania vo vzdialenosti menšej ako 5 m. Taktiež plánujeme zjednosmernenie vedľajšej obslužnej komunikácie aby v predmetnej zákrute a v blízkosti priechodu bol len vjazd automobilov, nie výjazd. Osadenie dopravného zrkadla pre chodcov prekonzultujeme s dopravnou políciou. Toto riešenie sa však využíva prioritne pre automobilovú dopravu, menej pre chodcov.


Ing. Peter Susa
oddelenie výstavby a dopravy

Mestský úrad Spišská Nová Ves
Oddelenie výstavby a dopravy
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves
Tel: +421 53/4152 333
mailto:[email protected]
http://www.spisskanovaves.eu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania