Slovenská ulica

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Paťo 23. mája 2013

Na Slovenskej ulici už dlhšiu dobu prebiehajú stavebné práce na vozovke. Chcem sa opýtať, ako je možné, že bolo dopravnou políciou dovolené takéto označenie ako sa používa tu a takéto malé plochy na vyhnutie sa protiidúcim autám. Je to veľmi zlé riešená oprava, nakoľko od križovatky Slovenská/Kollárova smer starý cintorín je mierna zákruta. Síce sú tam malé plochy, kde sa dá vyhnúť protiidúcim autám, no niekedy sa stáva, že ide viacero áut za sebou (smer cintorín, pretože nevidia protiidúce autá) a môže vzniknúť nehoda. Prosím Vás nemohol by niekto túto dopravu riadiť, kým to bude na každom 20 metri rozkopané? Čaká sa kým si niekto neťukne auto??? Alebo to vyriešiť dočasným semaforom ....

24. máj 2013

Anonymný užívateľ

:-) ak budu vsetci jazdit disciplinovane na tejto ulici pocas rekonstrukcie podla dodatkovych znaciek (znizena jazdna rychlost),ktore su tam teraz umiestnene, tak sa nemoze nic stat...a samozrejme ludska predvidavost...
25. máj 2013

Anonym

ano to je pravda
28. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Jedná sa o celkovú rekonštrukciu vodovodu na Slovenskej ulici, ktorej technologický postup neumožňuje menší zásah do komunikácie, ako je to v súčasnosti. Rozmiestnenie výkopov – štartovacích jám zodpovedá požadovanému technologickému postupu a existujúcim bodom napojenia domových prípojok. Aj na základe schváleného prenosného dopravného značenia, ktoré odsúhlasilo Okresné riaditeľstvo policajného zboru, Okresný dopravný inšpektorát, vydalo Mesto Spišská Nová Ves rozhodnutie na zvláštne užívanie komunikácie. Predpokladaný a zároveň mestom požadovaný termín ukončenia rekonštrukcie je do začatia Spišského trhu (18. – 21. 7. 2013). Pri tak rozsiahlej rekonštrukcii je potrebná aj tolerancia a ohľaduplnosť zo strany vodičov.

Mesto Spišská Nová Ves


Stanovisko PZ SR:
Prenosné dopravné značenie na Slovenskej ulici v meste Spišská Nová Ves je z dôvodu rekonštrukcie vodovodu v úseku od Geologického prieskumu po okružnú križovatku. Pôvodne navrhnutý spôsob realizácie prác a k tomu prislúchajúce prenosné dopravné značenie počítalo dokonca aj obchádzkami po susedných miestnych komunikáciách a s výlukou nákladnej dopravy v celom úseku realizácie prác. Dodávateľ stavby však výrazne obmedzil nutné zásahy do telesa miestnej komunikácie, preto sa mohol obmedziť aj počet potrebného prenosného dopravného značenia. Kontrola stavu a funkčnosti prenosného dopravného značenia je v povinnostiach dodávateľa stavby. Zajtra, t.j. 28.05.2013 by z Bratislavy mal do SNV prísť zástupca dodávateľskej firmy, kde predmetom stretnutia bude aj stav a úroveň prenosného DZ a najmä dĺžka čiastočnej uzávierky miestnej komunikácie na Slovenskej ulici.
Oprava vodovodu je nutná investícia a po jej realizácii Mesto Spišská Nová Ves konečne bude môcť realizovať novú asfaltovú povrchovú úpravu vozovky miestnej komunikácie, ktorú z dôvodu častých porúch vodovodu nebolo doposiaľ možné realizovať.
K základným povinnostiam vodiča patrí povinnosť správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť, alebo plynulosť cestnej premávky, pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému , dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. Vodič je zároveň aj povinný poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky, alebo dopravného zariadenia. Situácia na Slovenskej ulici je neštandardná, preto od vodičov je potrebná tolerancia a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

Martin Lukáč
OR PZ, ODI SNV
28. máj 2013

Odkaz pre starostu SNV

Na základe stanoviska zástupcu PZ SR, podľa ktorého stav a úroveň prenosného dopravného značenia, ako aj dĺžka čiastočnej uzávery komunikácie bude predmetom pracovného stretnutia so zástupcom dodávateľskej firmy, nechávame podnetu status Zaslaný. Po jeho uskutočnení si dovoľujeme požiadať zástupcu PZ SR o poskytnutie informácií o jeho výsledku.
11. jún 2013

napster

Podnet bol vyriešený, stavebné úpravy už skončili a čaká sa kým mesto spraví nový asfaltový koberec. Takže môžete označiť podnet za vyriešený. Ďakujem za spoluprácu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania