Chodci, kočiare, psíčkari na cyklochodníkoch

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení

Vazene mesto, aby bol cyklochodnik v SNV aj cyklochodnikom, nebolo by mozne aj v SNV dat to trochu "na poriadok", ako to napriklad vedia v takom nedalekom meste Svit. Ma to byt cyklochodnik a chodia tam vsetci. Je to nebezpecne a pridrahe, vybudovat, tymto padom, klasicky chodnik.
A umiestnenie takychto tabul je iba prvy krok. Druhym by malo byt aj vymahanie dodrziavania napr. Mestskou policiou.

23. august 2017

Anastazia

Cyklistický chodník

V prvom rade by som sa chcela velmi pekne podakovat za dobudovanie cyklochodnika na sidl.Mier.Okrem cyklistov ho vo velmi velkej miere vyuzivaju aj korculiari, pre ktorych vyriesenie podkladovej plochy pod hrazdami nebol dobrym riesenim ani napriek nejakym normam,ktore by bolo vhodne podla vsetkeho zmenit. Odporucam tym, ktori sa tychto noriem pridrziavaju, aby si to tam isli vyskusat, kamienky na cyklochodniku su z hladiska bezpecnosti velmi nebezpecne. A o chodcoch, ktori su sebecki a ignorantski sa radsej nebudem rozpisovat, ale srdecne dakujem patri aj pracovnikom Mestskej policie, ktori aj napriek tomu, ze to nie je v ich kompetencii, tychto ludi upozornuju.
24. august 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za inšpiráciu. Zvážime možnosť využitia informatívnych tabúľ ako doplnok k riadnemu dopravnému značeniu.

Ing. Peter Susa, vedúci odd. výstavby a dopravy MsÚ
24. august 2017

Rastislav Kasper

Super. Dakujem/e.
24. august 2017

Rastislav Kasper

Na doplnenie - cela tabula.
25. august 2017

Beata Rackova

cyklochodnik ? skôr kočiartrasa !!!!drzé mamičky sa tam premavaju a neberu vôbec ohlad na cyklistu najmä od kruhového objazdu na sidl,Mier po Fľuder..tam je tých kočiarov pravidelne ,,,,trebalo by tam upozorniť častejšie tie mamičky,,,dakujeme
25. august 2017

Beata Rackova

cyklochodnik ? skôr kočiartrasa !!!!drzé mamičky sa tam premavaju a neberu vôbec ohlad na cyklistu najmä od kruhového objazdu na sidl,Mier po Fľuder..tam je tých kočiarov pravidelne ,,,,trebalo by tam upozorniť častejšie tie mamičky,,,dakujeme
30. august 2017

Vlad Kosik Sertl

Cyklisti tiež nie sú príliš ohľaduplný k mladším cyklistom.a v irsku bol chodník rozdeleny na chodcov a cyklistov skoro vždy,prípadne vedľa cyklistického bol aj pre chodcov.ja mám napríklad otca na invalidnom vozíčku,mamina má 70 rokov a chodenie po chodníkoch na sídlisku Mier je otrasné,buď sa chodníky nahnuté,sama diera, prípadne žiadny bezbariérový prístup.a keď sa robia nové chodníky,tak tiež bezbariérový buď nebýva,buď býva na velmi divnom mieste do cesty. Cyklisti potrebujú chodník,je to super,ale tiež musia byť bezohladni?podla.mna kľudne by mohol byť rozdelený pre cyklistov a chodcov,aj v Bratislave take miesta sú. A pravdu povedať,môžte si myslieť cyklisti o mne všeličo,je to podľa mňa o ohľaduplnosti či zo strany cyklistov,či zo strany kocikujucich kociek,či mamičiek s deťmi.ked tam mám deti na kolobežke na prazdninach,snažím sa im hovoriť byť vpravo.predsa len sa cítim bezpečnejšie tam,ako na chodníkoch pri ceste,kde na nich večne kričím že stojte,cesta.
30. august 2017

Rastislav Kasper

Pane, v Irsku urcite nechodia vozickari po cyklochodnikoch. Presne tak, alebo treba zrusit oznacenie cyklochodnika, kedze aj podla Vasho popisu to aj tak funguje ako chodnik a netvarit sa, ze mesto SNV, ako jedno z poslednych, ma uz tiez pre svojich obyvatelov cyklochodnik. Ked budu Vase deti vacsie a pojdu si uz same korculovat a budu ich ohrozovat psy na voditkach, nevsimavi chodci apod., som zvedavy, ci tu zopakujete tento postoj. Preco vlastne nechodite po ceste? Mate to vacsinou najkratsie, najrovnejsie, bez dier ... Pretoze je to cesta pre auta, nie chodnik! Tak je to aj s chodnikmi, aj s cyklochodnikmi.
30. august 2017

Lucia Bezáková

Keď chodci nesmú na cyklochodník, tak nech cyklisti využívajú cestu,tam kde cyklochodník nie je. O drzom správaní cyklistov voči chodcom by som napísala snáď knihu...mestská polícia by sa mohla jeden deň postavit na chodník vedúci od železničnej.priecestia na sídlisku.zapad a upozorňovať cyklistov,že pokiaľ sú na chodníku tak máju bicykel tlačiť a nie na ňom ísť a ešte hulákať na chodcov.
30. august 2017

Rastislav Kasper

Aj pre cyklistov na chodniku platia dopravne predpisy, t.j. ze smu ist najviac rychlostou chodze. To znamena, ze nemusia tlacit po chodniku bicykel. Ale nesmu ist rychlo. To nie je o dohodach, ale o pravidlach, predpisoch a zakonoch.
30. august 2017

Vlad Kosik Sertl

P.Kasper, tu ide aj o ohladuplnost. Mesto by malo zvazit robit chodniky aj pre chodcov vhodne pre vsetkych - vozickarov, ludi s barlami, mamicky s kociarmi. Asi deti nemate, alebo ich mate velke. Chapem aj cyklistov, no aj cyklisti by mali byt ohladuplnejsi - to iste plati aj o chodcoch. Ja sa snazim ci ako chodca ci ako cyklista, ci sama, ci s detmi. Kolko krat cyklisti na chodnikoch, pri preliezkach, v slov. raji mi I inym ohrozili deti. Teda malo by to byt obojstranne. A mestska policia - spaky na ihriskach, rozbite flase, ..... je toho vela co sa moze zmenit. Treba navrhnut mestu, nech porozmyslaju nad vselicim - svetla vymena - fajn ak to ma ucetrit peniaze, a tie sa mozu snad vyuzit pre ludi dalej - aj peknym chodnikom v kludnom prostredi so stromami kde je tien v lete pre deti, mamky s kociarmi, vozickarmi.
Navrhnut mozte vselico, ale skuste pochopit aj inych. Vela ludi je arogantnych, bude lepsie ak sa ludia pekne upozornia nez nech po sebe vrieskaju.
30. august 2017

Rastislav Kasper

Deti mam aj velke, aj male. Ide o to, ze mesto ma spravit aj normalne chodniky, aj parky aj vsetko co potrebuju ludia. Ked uz sa spravi cyklochodnik, nemali by sa nim alibisticky uspokojit vsetci, tym ze ludia, co chcu chodnik povie mesto, ze maju chodnik, a tym, co chcu cyklochodnik povie mesto, ze maju cyklochodnik. Uz skoro ziadne, ked nie ziadne ine mesto/mestecko na SK je bez cyklochodnika, okrem SNV. Ide o potreby obyvatelov mesta a nie o politiku, aby za jedny peniaze boli spokojni vsetci (pri zuctovani pri volbach).
Podla ma, kazdy, kto ma nazor, ze treba nieco spravit alebo opravit, tiez treba zalozit novy podnet pre konkretnu potrebu. Pretoze my sa tu budeme hadat, na co vsetko by sa mal pouzit novy cyklochodnik a kompetentni si madlia ruky, ze za jednu snahu/peniaze (peniaze mesta, nie ich) uspokojili vsetkych a mozu sa tym chvalit vo volbach.
Je to hanba, ked, (neviem - 5-6 najvacsie mesto na SK) dostalo ako posledne par km cyklochodnika a my sa tu este o tom hadame. Ine mesta, dokonca mestecka nemaju problem spravit desiatky km cyklochodnikov. A dokonca stihaju mat aj chodniky, parky a podobne veci. Aj tabule. A my v SNV sa korculujeme/bicyklujeme 2 hodiny tyzdenne po Letnej ulici. Uplne absurdne a velka hanba pre mesto SNV.
Takze mestu SNV by sme asi nemali dopriat, aby si tu ticho madlilo ruky nad tym ako my sa tu hadame v podstate o neschopnosti mesta.
30. august 2017

Vlad Kosik Sertl

Suhlasim s Vami. Je toho este vela co SNV by mala pre obcanov urobit - aj ked ja uz byvam v inom meste. Drzim palce a rada sa I tak zapojim a podam podnety pre lepsiu SNV.
30. august 2017

Mária Jacková

Ono by stacilo urobit tie chodniky ktorych predpriprava je zacata pri cyklochodnikoch...aspon na mieri co som videla a bolo by po probleme. Aj chodci a mamicky s kocikmi sa radi prejdu popri rieke. Lenze radsej na mieri vysadili zelen a balvany a mne to podla toho pripada ze s tym druhym chodnikom sa ani nerata. Tak ako bolo minule v Icku...cesty ktore nikam nevedu... a s tymi bezbarierovymi chodnikmi a opravami starych plne suhlasim.
30. august 2017

Jar Mila

Moji mili cyklisti....a vy nie ste drzi, ked denno denne sa my mamicky musime uhybat s detmi vam cyklistom, ktori jazdite po beznych chodnikoch? Ked chcete dodrziavanie predpisov, tak v prvom rade sa vy pozerajte, kade chodite na bicykloch prosim!!!!
30. august 2017

Rastislav Kasper

Tato tema je o tom, ci ma byt cyklochodnik oznaceny informacnymi tabulami. Pani Jarmila, nepochopil som Vas prispevok?? Ci idete s dobou a mate zalubu v hejtovani? Skuste byt konstruktivna. Toto nie je facebook. Tento podnet je na adresu mesta od obyvatelov mesta.
19. september 2017

Peter

Rastislav: Suhlasim s informacnymi tabulami - aj ked je jasne, ze to problem nevyriesi, minimalne by som tymto zacal, aby to mali chodci na ociach, ked uz sami od seba nerozumeju, ze na cyklochodnik nepatria.
Anastazia: Este k workout parku a problemu s kamienkami roztrusenymi po cyklochodniku. Ano, podkladova plocha pod park by sa dala jednoznacne riesit lepsie, stacilo dolozit par stovak. Ale dobre, aj kamienky mozu byt v norme. Tu ale nie je problem podkladova plocha ale to, ze workout park je celkovo zle umiestneny a dat ho rovno vedla cyklochodnika bol extremne nestastny a nedomysleny napad. Ci uz z hladiska roztrusovania kamienkov po chodniku, ale aj z toho pohladu, ze taketo parky sa umiestnuju aspon do mierneho "zatisia", aby si ludia mohli v klude zacvicit, bez toho, ze by boli vycapeny po cely cas priamo pred zrakmi vsetkym cyklistov a hlavne chodcov premavajucich sa po cyklochodniku.
25. september 2017

alkoholix

ked ani primator nerespektuje dopravne predpisy, co cakate od ludi :-(((

http://www.snv.sk/spravy/?video=170921-1
15. apríl 2018

Lucia

Cyklotrasa pri Hornáde

Dobrý deň, chcela by som sa informovať kedy a kto mieni riesiť našu novú cyklotrasu popri hornáde. Z nevysvetliteľných dôvodov si tam každý robí čo chce!Včera som skoro zrazila 2 ročné dieťa ktoré si veselo pobehovalo po chodníku a mamička si ťukala do mobilu, pričom oproti mne šiel ďalší cyklista tak sme sa nemali ako vyhnúť jeden druhému aby samozrejme nedošlo k úrazu malého dieťaťa.o pár metrov ďalej dve dôchodkyne kráčajuc po šírke celého chodníka a ešte s krikom namňa,že čo si vôbec dovoľujem na nich skríknuť( bezohliadnuc nato,že som skoro kôli nim skončila v Hornáde).A tí psíčkari?!Prosím Vás pekne ,robte s tým niekto niečo, aby konečne každý pochopil načo a pre koho trasa slúži !!!
15. apríl 2018

Rasto Kasper

Suhlasim.
15. apríl 2018

Peter

Lucia, zbytocne to tu komentujete, a to z dvoch dovodov:
1. Podnet je oznaceny ako uzavrety a teda absolutne nikoho zo samospravy to uz nezaujima.
2. Ako pisete, dieta ste zrazili len "skoro". Cize nic sa nedeje. Az kym nejake dieta, pripadne mamicku s kocikom, pripadne hocakych chodcov niekto nezrazi realne a nebude to mat mozno aj tragicke nasledky, garantujem vam, ze sa nic neudeje a akoze cyklochodnik sa bude dovtedy vyuzivat na vsetkomozne, len nie na bezpecne bicyklovanie. Tento problem je len o case, kym sa na cyklochodniku nestane seriozny uraz.
15. apríl 2018

Rasto Kasper

Aj s tymto nazorom suhlasim.
25. apríl 2018

Beata

Cyklistický a korčuliarský chodník na sídl.Mier

Na cyklistickom a korčuliarskom chodníku chodia ľudia na prechádzky pešo a so svojimi psami. Dcéra sa na korčuliach zrazila s veľkým psom, ktorý tam nemal čo robiť. Žiadam označenie zákaz vstupu so psami a bez bicyklov a korčulí (peších chodcov, ktorí tam chodia na prechádzky). Môžeme byť radi, že sa to skončilo rozbitým kolenom, lakťom a potrhanými nohavicami, lebo na budúce to môže dopadnúť oveľa horšie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania