Suché stromy pri ceste smer SNV - Hnilčík

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Janka 06. októbra 2017

Chcela by som sa informovať, kto zodpovedá za lesy v území medzi SNV a obcou Hnilčík (Gretľa) - je tam množstvo vysušených stromov v tesnej blízkosti cestnej komunikácie, ktoré by bolo potrebné odstrániť pred tým, než sa stane nešťastie a spadne nejaký na auto. Verím, že sa nájdu kompetentní, ktorí zabezpečia plynulú a bezpečnú jazdu autom i autobusom.

Ďakujem spokojný občan

11. október 2017

Odpoveď samosprávy

O probléme vieme a momentálne je v štádiu riešenia. Spracovávanie stromov v blízkosti cestnej komunikácie rieši zákon č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách. Pre neznalých tejto problematiky to znamená, že na spracovanie nebezpečných stromov v blízkosti cestných komunikácii je potrebný súhlas nielen majiteľa lesa, ale aj ostatných dotknutých strán, t.j. Správy ciest Košického samosprávneho kraja – majiteľ cesty a tiež Okresného riaditeľstva PZ. Potrebné povolenia na výrub stromov okolo cestnej komunikácie medzi Novoveskou Hutou a Grajnárom boli vydané v polovici septembra 2017.
Spracovávanie problémových stromov je vykonávané priebežne v čase slabšej cestnej premávky súkromnou osobou v čase do 30.11.2017. Do tohto termínu by vodiči mali byť viac trpezlivý a hlavne obozretný, aby na spomínanom úseku cesty nedošlo k dopravným nehodám.





Ing. Marek Burik
polesný
Lesy mesta SNV, s. r. o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania