Neodhrnuté, zľadovatelé cesty

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý

skoro vsetky ulice v spisskej su neodhrnute/zladovatele dokonca aj pred skolami a skolkami!!! caka sa na prvy uraz alebo na jar?

08. január 2018

Odpoveď samosprávy

Komunikácie sa pluhujú a následne posypujú (priemyselnou soľou) podľa dopravného významu. Je možné, že po odpluhovaní dôjde k zľadovateniu vzhľadom na charakter zimného obdobia. Najkomplikovanejšia situácia nastáva práve keď sa striedajú mínusové a plusové teploty. Vtedy môžu vzniknúť poľadovice. Bohužiaľ nie je v našich silách zabezpečiť aby sa "solilo" celé mesto (cesty a chodníky). Finančná náročnosť takejto údržby by bola nereálna a nedokážeme ani odhadnúť dopad na životné prostredie. Taktiež sa znižuje životnosť spevnených plôch vplyvom pôsobenia účinkov soli (resp. procesu rozmrznutia snehu a následného zamrznutia pri striedavých teplotách). S určitým znížením komfortu a bezpečnosti pohybu či už chodcov alebo motorových vozidiel treba bohužiaľ v každom zimnom období rátať. Ideálny stav nedokážeme zabezpečiť.

Ing. Peter Susa
vedúci oddelenia výstavby a dopravy MsÚ
08. január 2018

Marek Mere

Dakuje pekne za vasu odpoved ale ide o to, ze v niektorych castiach sa odhrnovace tohto roku ani neukazali. Pritom predchadzajuce roky sa na tych istych miestach premavali pomerne pravidelne po kazdom nasnezeni...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania