Mestská hromadná doprava

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Katarína Kokoruďová 04. júla 2013

MHD spoje nie sú prispôsobené príjazdu a odjazdu vlakov, cestovný poriadok autobusov je písaný pre starších občanov nezrozumiteľne - niektoré napísané odjazdy nie sú aktuálne a z vlakovej stanice dostať sa do Madaras parku (nákupné centrum) je výlet na celý deň pre občanov žijúcich v okolitých obciach SNV.
Uvítala by som pravidelnú kyvadlovú dopravu Železničná stanica - Billa - možno pre zvýšenie tržby by to mohol realizovať tento obchodný reťazec.
To isté aj smer Tesco - stačí vyhradiť 1 autobus, ktorý bude jazdiť každú hodinu bez medzizastávok smer Železničná stanica - BILLA a Železničná stanica - Tesco (vo väčších mestách Košice, Bratislava, Praha - to takto funguje a vychádza sa tým v ústrety aj starším a menej mobilným, resp. imobilným občanom).

Ďakujem za porozumenie.

S pozdravom Kokoruďová, Matejovce nad Hornádom.

05. júl 2013

Anonymný užívateľ

v Bratislave nic take nie je :) MHD si jazdi svojim zivotom a vlaky a MAD tiez svojim... jediny Tesco bus co tu je je na Zlate Piesky a ani ten nejde okolo zeleznicnej ani autobusovej stanice ;-) jediny rozdiel je vo velkosti mesta a tym nepriamo umerne vyssiemu poctu liniek a jazd...
08. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ku pripomienke občianky Kokoruďovej z Matejoviec nad Hornádom ohľadom prípojov autobusov od vlakom a ku vlakom a prispôsobeným obchodným reťazcom podávam toto stanovisko:
1. Výpisy odchodov na zastávkach nevieme ovplyvniť – sú dané príslušným programom, navyše sa od 9. 12. 2012 podstatne zmenili značky, čo musíme rešpektovať. Vyskúšali sme aj výlep klasických cestovných poriadkov, tie sú však ešte menej čitateľné pre drobné písmo – zväčšením by sa docielilo to, že by sa na niektoré zastávky ani nezmestili. Okrem toho sme na výlep klasických cestovných poriadkov mali veľmi negatívny ohlas cestujúcich.
2. Prípoje ku vlakom a od vlakov sú v drvivej väčšine prispôsobené potrebám občanov mesta, lebo o nich vieme.
3. Výpisy odchodov sú aktuálne, obnovovali sme ich v priebehu minulého, resp. predminulého mesiaca.
4. Ku obchodnému reťazcu BILLA zo žel stanice premávajú autobusy liniek MHD č. 2, čiastočne č. 3, čiastočne č. 4 a č. 7. Sú prispôsobené potrebám občanov mesta.
5. Ku obchodnému reťazcu TESCO (KAUFLAND)zo žel. stanice premávajú autobusy linky MHD č. 13. Sú prispôsobené potrebám občanov mesta.
6. Pravidelnú kyvadlovú dopravu ku obchodným reťazcom je možné vytvoriť podobne ako v iných mestách, vzhľadom na to, že straty z MHD financuje mesto, je nutné, aby vstúpilo do rokovania so zástupcami reťazcov s cieľom dohodnúť spolufinancovanie strát, nakoľko by došlo ku výraznému nárastu ubehnutých km.

Ing. Peter Koreň
ved. odd. os. dopravy

eurobus, a.s.
Staničné námestie 9, 042 04 KOŠICE

Dopravný závod Spišská Nová Ves
Duklianska 47, 052 63 Spišská Nová Ves
09. júl 2013

Anka

Autobus teda linka číslo 13 nepremáva okolo TESCA je to linka číslo 15
25. júl 2013

Anton

Aka výhovorka pana Koreňa, že "Výpisy odchodov na zastávkach nevieme ovplyvniť – sú dané príslušným programom".. Ved na to je program, aby sa to v nom dalo nastavit.. Ak sa to neda, treba dat poziadavku na dodavatela softveru..
Alebo za softver neplatite a dodavatel vam v tomto nechce vyhoviet??
06. august 2013

Ľubo

chýba doplňujúca odpoveď samosprávy k vyjadreniu eurobus, a.s., a veď načo, oni jazdia autami
13. február 2014

Anna Uhrová

Nejde o žiadnu výhovorku. Výpisy sú programátorom tvorené celoštátne a značky sú tiež určené celoštátne, nie na základe individuálnych požiadaviek. Preto ich nemôžeme ovplyvniť. Jedinou „nečitateľnosťou“ na výpisoch vylepených ku 1. 9. 2013 boli nečitateľné poznámky pre nefunkčnosť príslušného softveru. V súčasnosti je táto chyba odstránená.

S pozdravom

Ing. Peter Koreň, eurobus, a.s.
13. február 2014

Odpoveď samosprávy

Všetky realizovateľné požiadavky od občanov mesta boli zohľadnené vytvorením nových liniek k nákupným centrám.
K OC Madaras dopravuje cestujúcich napr. linka MHD č. 2, niektoré spoje linky MHD č. 3 a č. 4, č. 5, č. 7, č. 8, č. 13.
Linka MHD premáva aj k OC Madaras ako aj k OC Tesco, Kaufland, Neozóna.
Cestovné poriadky sa nachádzajú na webe mesta:
http://www.spisskanovaves.eu/nocache/obcan/doprava/mhd/index.html

S pozdravom
Ing. Andrea Jančíková
vedúca kancelárie primátora
13. február 2014

Anna Uhrová

Na základe zverejnenej odpovede samosprávy zo dňa 13.2.2014 sme podnetu priradili status z Neriešeného na Rozhodnite. Aj Váš názor nám môže pomôcť pri vyhodnotení tohto podnetu. Ďakujeme.
28. február 2014

Marek Puchomírsky

No najbližší obchod je hypernova tak by som išiel tam

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania