Vyspádovanie cesty

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Erika Gánovská 08. júla 2013

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o opravu cesty pred (rohovým) rodinným domom, kde je cesta vyspádovaná tak, že v daždi a po daždi voda steká ku krajnici, kde je rodinný dom a vytvára sa tam obrovská kaluž, po ktorej prechádzajú autá. Voda špliecha nielen na múr rodinného domu na prízemí, ktorý ničí, ale nemôžete otvoriť ani okno, pretože voda je až v spálni. Na druhej strane je park, kde by to vôbec nevadilo. Neviem, kto je za tento problém zodpovedný, pretože vyspádovať cestu na opačnú stranu ako je kanál, je asi dosť nelogická vec.
Bývajú tam starí ľudia (80 a 74 roční), dokonca pani je tam na vozíčku.

Žltá farba na foto - vodou vždy ostriekaná časť múra
Červená farba na foto - zle vyspádovaná cesta

15. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. V súčasnej dobe uskutočníme lokálnu opravu komunikácie, ktorá však nebude zaručovať 100% odstránenie problému. Je totiž pravdepodobné, že vzhľadom na nerovnosť komunikácie a nízke osadenie obrubníkov sa prenesie tento problém o pár metrov ďalej. Definitívne odstránenie tohto problému bude možné zrealizovať až pri komplexnej rekonštrukcii predmetného chodníka, tak ako to bolo riešené aj na chodníku na druhej strane komunikácie (osadenie nového cestného obrubníka, pozdĺžne odvodnenie osadením pridlažby, vyvýšenie úrovne chodníka a doasfaltovanie súbežného asfaltového pásu na komunikácii pozdĺž tohto obrubníka), respektíve v rámci komplexnej rekonštrukcie komunikácie na Ulici Juraja Fándlyho.

Mesto Spišská Nová Ves

05. máj 2014

Anna Uhrová

Vykonané bolo čiastočné zarezanie pozdĺžneho žliabku v asfalte. Problém nie je úplne vyriešený, nakoľko si to vyžaduje náročnejšiu investíciu – tak ako to už bolo uvedené v predošlej odpovedi - je potrebné zrekonštruovať chodník s dobudovaním pozdĺžneho žľabu. V súčasnom rozpočte nemáme plánovanú túto aktivitu, no nakoľko je problém s povrchovou vodou na danej ulici vážny, pokúsime sa ho postupne, aj keď len po etapách riešiť.

Mesto Spišská Nová Ves
11. máj 2014

Gánovská

Zvykom je vždy urobiť len čiastočné úpravy, čo mnohokrát predraží akúkoľvek investíciu, ktorú by sme mohli vyriešiť na prvýkrát a k spokojnosti. To, že bola cesta v minulosti tiež len "látaná", spôsobilo terajší problém. Záplaty na ceste sú urobené tak, že voda stojí na uvedených miestach a znepríjemňujú práve v tomto prípade život dvom starým ľuďom, ktorí sa nebudú chodiť niekde sťažovať alebo prosiť o pomoc. Nakoľko v rozpočte mesta nemáte dostatok financií, ktoré by vyriešili daný problém, v rozpočte dôchodcov si z penzie na to museli nájsť nejaké tie eurá, aby problém, na ktorý som upozornila pred trištvrte rokom aspoň z časti svojpomocne vyriešil 81 ročný pán, ktorý sa celý deň aj v noci stará o pani na vozíčku. Nakúpil asi 10 m igelitu, drôt, dal si vyrezať latky, zostrojil akú-takú zábranu a svojpomocne ju pripevnil na plot, aby vždy keď zaprší (či je to deň alebo noc), nemusel riešiť pretekajúcu vodu do ich spálne, kde prúd vody od kolies áut ničí nielen okná, ale aj parkety, na ktoré voda steká. Túto zábranu má asi mesiac, ale aj tá postupne vode nedokáže odolávať, postupne sa trhá. Nevadí, keď sa roztrhne, kúpi 81 ročný dôchodca nový igelit a urobí to znova. Celý život robili, tak si myslím, že nebudú mať problém ani teraz.
15. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Rekonštruckiu chodníkov, resp. odvodnenie cesty týkajúce sa tohto podnetu bude oddelenie výstavby a dopravy MsÚ zabezpečovať v letných a jesenných mesiacoch 2015.


Mesto Spišská Nová Ves
28. júl 2015

Gánovská

Bolo by dobré, aby vytvorený pozdĺžny žľab mal vyústenie do kanála. Tak ako je kanál na opačnej strane cesty, kde domy nie sú, mal by byť kanál aj na tej strane cesty, kde stoja domy, teda tam, kde problém s vodou pretrváva. Vytvorenie len žľabu bez kanála problém, ako ste uviedli, nevyrieši.
31. júl 2015

Erika Gánovská

Bolo by dobré, aby vytvorený pozdĺžny žľab mal vyústenie do kanála. Tak ako je kanál na opačnej strane cesty, kde domy nie sú, mal by byť kanál aj na tej strane cesty, kde stoja domy, teda tam, kde problém s vodou pretrváva. Vytvorenie len žľabu bez kanála problém, ako ste uviedli, nevyrieši.

Ten kanál, ktorý v minulosti niekto odstránil, tam nebol zbytočne.
03. november 2015

Odpoveď samosprávy

V letných mesiacoch tohto roku mesto zrealizovalo rekonštrukciu chodníka na Fándlyho ulici a Obrancov mieru. V rámci tejto akcie bolo riešené aj odvodnenie miestnej komunikácie, čím došlo zamedzeniu poškodzovania oplotenia.



Ing. Peter Susa
vedúci oddelenia výstavby a dopravy MsÚ
31. október 2018

Erika Gánovská

Problém bol vyriešený na určitý čas, kým na opačnej strane cesty nebol umiestnený hydrant. Keďže bola kvôli tomu prekopaná cesta, ktorá dlhý čas bola len ručne zasypávaná, v súčasnosti je potiahnutá časť nového koberca cez cestu ale kanál neplní svoju funkciu, nakoľko je upchatý kamením, štrkom...
Dúfam, že sa nebude čakať, kým bude cesta dokončená a potom kvôli kanálu sa bude znova cesta rezať.
08. január 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Cesta zrekonštruovaná a tým pádom si myslím že aj problém vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania