Parkovanie sídl. Západ pri kostole

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Jaro 16. februára 2018

Dobrý deň mestu SNV. Mám návrh k parkovaniu na sídl. Západ vedľa kostola - súbežne so stanoviskom autobusov. Dá sa vyrokovať s cirkvou vlastnícky vzťah k pozemku, pod ktorým bola niekedy krčma Colnica? Ak by to bolo možné, dalo by sa rozšíriť parkovanie pozdĺž celej plochy stanoviska autobusov - hlavne rozšíriť parkovanie tak, aby sa umožnilo parkovanie vozidiel kolmicou až k ulici Duklianskej. Tým by bolo možné parkovať autám aj oproti sebe. Druhá otázka. Pri vstupe na dané parkovisko je dopravná značka toto parkovisko vyznačujúca. Toto však nie je pravda, pretože pri vstupe sú panelové bloky, v ďalšej časti je blato. Z niektorých panelov časom trčí armatúra a panely v smere k oploteniu nie sú ukončené. Sú tak značné nerovnosti terénu, hrozí poškodenie podvozkov. Neriskujete škody?

23. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za návrh rozšírenia parkoviska, v súčasnosti sa snažíme využiť vlastné pozemky na rozširovanie parkovacích plôch. Záber a vysporiadanie cudzích pozemkov je vždy komplikovaná záležitosť, no samozrejme nie nemožná, ak je ochota sa dohodnúť. Predmetné parkovisko vzniklo ako rýchle čiastočne provizórne riešenie voľného pozemku mesta po vybudovaní autobusovej zastávky.
S úpravou vstupu môžme uvažovať vo vhodnejšom počasí priebežne pri zabezpečovaní údržby miestnych komunikácií.

Ing. Peter Susa
vedúci oddelenia výstavby a dopravy
29. apríl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Na otázky zadávateľa samospráva odpovedala pokladám tento podnet za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania