Neporiadok

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Lucia 14. júla 2013

Vážený pán primátor,

pýtam sa komu patrí kus trávnatej plochy nad Športovou halou, ktorá je rok čo rok nepokosená. Minulý týždeň sa kosili okolité brehy a táto časť ostala nedotknutá. Chcem ešte upozorniť, aby po ukončení prác pracovníci pozametali aj chodníky, pretože tráva je tam dodnes. Ale okrem trávy sú tam aj kamienky, ktorými sa posypovali chodníky počas zimného obdobia. Takže spomínané komunikácie nie sú upratané od zimy a to už máme júl.
A určite by sa zišla aj oprava drevených schodov v danej lokalite, ale odborníkmi, ktorí tomu rozumejú a pri práci aj rozmýšľajú, pretože súčasné schody sú od začiatku nevyhovujúce a nebezpečné.

Verím v rýchlu nápravu a vyriešenie problému. Ďakujem.

S pozdravom
Lucia, Tarča

15. júl 2013

Súdruh

Mrkol som na to cez mapu na www.Katasterportal.sk a vlastník pozemku je na 99,9% Mesto Spišská Nová Ves...
18. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Mesto má vedomosť o poškodenom schodisku, ktoré vedie smerom na sídlisko Tarča od športovej haly. Jedná sa o terénne schodisko, na opravu ktorého momentálne nedisponujeme finančnými prostriedkami. Mesto do budúcna uvažuje s komplexnejším riešením hore uvedeného schodiska, pričom termín tohto riešenia Vám momentálne nevieme uviesť. Do tej doby majú možnosť obyvatelia mesta využívať priľahlý chodník pozdĺž komunikácie na Lipovej ulici, ktorý je vo vyhovujúcom technickom stave.

Mesto Spišská Nová Ves
22. júl 2013

Súdruh

A už je tam aj cca 1 m pás vykosený...
25. júl 2013

Lucia

Dobrý deň,

Vaša odpoveď ma rozosmiala a vôbec neprekvapila. Presne takúto odpoveď som čakala. V prvom rade môj dotaz sa týkal predovšetkým nepokosenej trávy nad športovou halou. Podotýkam, že takýto stav je každý rok a ani na moje upozornenie ste nereagovali. Je hanbou predstaviteľov mesta a zodpovedných funkcionárov, že okolie tak navštevovanej atrakcie SNV akou je letné kúpalisko je v takomto stave. Kúpalisko je obľúbené nielen obyvateľmi môjho mesta, ale na parkovisku môžme vidieť autá z Popradu, Kežmarku, ale aj zo zahraničia. A tá špina je neznesiteľná. Mimochodom, včera som bola v Poprade a odporúčam tam ísť aj celej spišskonovoveskej samospráve na prechádzku, aby videli, ako má vyzerať čisté a upravené mesto. Mám pocit a nie iba ja, že SNV je čoraz horšia, čo sa týka poriadku. Ja by som doporučila, aby sa pracovníci mestského úradu, z oddelenia komunálneho servisu prešli PEŠO po meste a tak by zistili aktuálny stav na úseku životného prostredia a potom by sa nestalo, že niekde je tráva túto sezónu ešte ani raz nepokosená a niekde, ako napr. na Tarči sa dnes kosila tak nízka tráva, že ostala už iba zem. Kosí sa tupými kosačkami a nerobí sa to precízne, ale ostávajú miesta, kde sa to už nikomu nechce ísť dokončiť.
Ďalej sa chcem opýtať na čistenie centra mesta po skončení Spišských trhov. Je to prvý rok, čo je všade takáto neuveriteľná špina a smrad. A prosím Vás nevyhovárajte sa na financie. Je to už klišé. Veď sa neustále chválite, ako z roka na rok rastie počet predávajúcich a s tým aj celková vybratá suma za prenájom miest. Tak kam idú tie peniaze ? Na chodníkoch sú zvratky, moč, odpadky, cigarety atď. Bohužiaľ tento rok neprišiel dážď, aby ste to mali bez nákladov.
Dnes pripojím obrázok okolia nášho najväčšieho obchodného centra Madaras. FUJ ! Neviem komu patrí uvedené okolie, ale stojí za to zamestnať aspoň jedného človeka, ktorý by to mal na starosti. Áno, je tam veľká migrácia osôb, ktorým poriadok nič nehovorí, ale na to sa nemôžme odvolávať. Oni tu budú stále a ich prevychovanie v nedohľadne. Niektoré spoločnosti, ako Kaufland si to vedia poriešiť a čistotu sa snažia udržiavať. A tam v okolí prejde určite viac neprispôsobivých.
Nepíšem Vám preto, že nemám čo robiť, ale, aby sa naozaj týmito nedostatkami zodpovední zaoberali, pretože väčšinou po skončení pracovnej doby nasadnú do áut a mesto zblízka ani nepoznajú a aby sa veci nerobili od stola, ale ako som spomínala vyššie treba ísť do terénu a tam uvidíte aká v skutočnosti Spišská Nová Ves je.
Na záver sa ešte vrátim k môjmu prvému dotazu, kde som v poslednej vete spomenula schody, ktoré vedú na Tarču. Keďže odpoveď samosprávy znela, ako vždy, financie a termín riešenia neznámy a doporučenie využívať priľahlý chodník okolo cesty, navrhujem nevyhovujúce schody zrušiť, zatrávniť a tým ušetriť náklady, znížiť riziko úrazu a určite aj vizuálne by to vyzeralo lepšie, ako teraz.
Ďakujem.

Lucia
26. júl 2013

Miro

A zodpovedný členovia za príslušný mestský výbor sa k tomuto podnetu nevyjadria?
11. august 2013

Kamil

Opaet nezaujem k teme zanedbanej zelene, ci uz v centre SN alebo na sidliskach.. (kompetentni niekde na luxusnyxh dovolenkach, na cele s primatorom..)
Cez spisske trhy tu boli znami z ineho mesta, a potom ked mi hovorili, ake zanedbane mesto mame: nepokosena trava, (kde pokosena, tak neupratane seno), rozsypane chodniky, atd. atd... tak som sa az hanbil...

Fakt to ide so Spisskou riadne dolu vodou za Volneho..Ale co uz, take mame vedenie mesta.. Chcelo by to zmenu..
12. august 2013

Anna Uhrová

Názory občanov vyjadrené v diskusii nie sú názormi prevádzkovateľa stránky. Žiadame diskutujúcich, aby viedli slušnú a vecnú diskusiu a zdržali sa akýchkoľvek urážajúcich osobných útokov. V opačnom prípade si prevádzkovateľ stránky vyhradzuje právo diskusné príspevky upraviť či odstrániť.
29. august 2013

Tono

1. pan Volny je toho casu primator Spisskej Novej Vsi - starosta; myslime si, ze by mal niest zodpovednost za stav mesta..
2. co je tu urazajuce: ..to ze kompetentni su na luxusnych dovolenkach alebo to, ze to so Spisskou ide dolu vodou?
..ak to je urazajuce, tak myslim ze pre obcanov tohoto mesta..
30. máj 2014

Anna Uhrová

Tohtoročná aktualizácia podnetu:

Plocha okolo schodiska bola pokosená 29. 5. 2014.

Mesto Spišská Nová Ves
04. júl 2014

Odkazprestarostu.sk

Schodisko je v súčasnej dobe opravované. Došlo aj k úprave bezprostredného okolia.

Mesto Spišská Nová Ves


odkazprestarostu.sk:
Na základe tejto aktualizácie a s ohľadom na novo získané informácie opätovne otvárame hlasovanie o neriešenom podnete. Pomôžte nám svojim hlasom o podnete rozhodnúť. Ďakujeme.
08. júl 2014

Biba

Stále ten istý problém, vysoká nekosená tráva.....
09. júl 2014

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň.
Máte pravdu. V prvej vlne kosenia sa trávnatá plocha po ľavej strane schodiska (v súčastnosti v rekonštrukcii) vedúceho na sídlisko Tarča nepokosila (viď foto). Dohliadnem na to, aby sa to už neopakovalo a aby boli pokosené obe strany schodiska.

S pozdravom

Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu
16. september 2016

Matúš

16.9.2016, okolie je pekne pokosené, môžete zmeniť na vyriešené.
19. september 2016

Kamil

Akoze podnet je zrazu vyrieseny, ked ta zona je stale zanedbana, a bolo to tak aj cele toto leto 2016!!?! Nieco tu nesedi, som zvedavy, ci to napravite!!!
20. september 2016

Matúš Tremko

Aha sorry za zlu aktualizaciu vas trapila ta nepokosena cast vlavo, som myslel ze cele schodisko. Preco to nepokosia ? Nie Je to pozemok v sprave sportovej haly ? Kosici su plateni od m2 pokosenej plochy tak netusim preco to nekosia. Ak by som vlastnil vyzinac tak to pojdem pokosit.
20. september 2016

Matúš

Nastal omyl, podnet vyriešený nie je, vľavo dolná časť pri schodisku je naďalej nepokosená. Stav treba zmeniť na neriešený
05. október 2016

Kamil

spravca tohoto portalu pre spissku ale nereaguje... je to vizitka tohto v skutku nefunkcneho portalu.......
05. október 2016

Anna Uhrová

Dobrý deň Kamil, nereagovala som na Váš komentár, lebo sa mi javil ako prehnané puntičkárstvo - je jeseň, ide o malý kúsok trávnatej plochy a v porovnaní s predošlými aktualizáciami ide o pomerne nízku trávu. Ak však stále trváte na tom, že podnet je nedoriešený, zmením mu status na "v riešení" a oslovím samosprávu.

Ďakujem za spoluprácu,
pekný zvyšok dňa želá

Pavla Rachelová
([email protected])
05. október 2016

Matúš Tremko

Podľa mňa, túto spomínanú časť trávnika má v správe STEZ. Čiže kosenie by v podstate malo vykonávať STEZ. Bratner Nováci zjavne kosia len mestské pozemky. Tu očakávať nejaké úsilie navyše je márne :(
09. október 2016

Kamil

Niekto by sa mal starat aj o tu cast, ktora ostava dlhodobo nekosena - je to ten usek, ktory je na fotografii v altualizacii zo dna 8. jula 2014 - a presne tak to vyzeralo aj tento rok a cele leto.. spravca na urade ma vediet, ci to bude stez alebo b-nova...
Pani Pavla, tu nejde o to, v akom stave je trava teraz - samozrejme priroda ma cyklus a burina zvadne aj sama a v zime ked to zasype sneh, tak sa bude zdat vsetko v uplnom poriadku - tu ale ide o to, ze cele leto - a nie prvy rok - bola a je ta zona zanedbana a nekosena... preto tazko nieco pokladat za vyriesene, ked to je dlhodobo neriesene..... zjavne ste tam nebola jak je cele leto dlhe - radsej to nazvete puntickarstvom, resp. ludi odingnorujete.... (podobne aj pri dalsich podnetoch na tejto stranke)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania