Súkromne parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Jan Bubelaj 05. apríla 2018

Dobrý deň. Chcel by som požiadat mesto a Mestsku policiu o pomoc voci bezohladnemu majitelovi 3 motorovych (BMW,SMART a WV Transporter) vozidiel, ktory si urobil sukromne parkovisko na ul.J.Kostru.Nema tam trvaly pobyt,parkuje tam svoje auta bozohadne,a najvacsou drzostou je napisat na stavbu ktora nie je garazou "NEPARKUJ" a este vedla si po odchode jednym autom postavit "kozu" aby nahodou niekto nezaparkoval na verejnu cestu.Ked im pride navsteva tak nech si zaparkuje pred tu stavbu kde je napisane neparkuj a nie ze si cudzi clovek zaberie 3/4 cesty na parkovanie svojich 3 aut.Toto trva min. pol roka a uz ludi to prestava bavit, ze musia "domaci" parkovat kade-tade, a niekto okupuje cestu. Na jednej strane cesty si urobili sukromne parkovisko a oproti sklad odpadu. Dakujem.

08. apríl 2018

Barbora Olejova

Dobry den.Musim reagovat na tento prispevok,ten mudry pan, ktory tu pravdepodobne nebyva kedze nepozna ani nasu rodinu ani nas pozemok (aj ta garaz na ktorej je uvedene pre nechapavych neparkuj je nasa).A nasli sa aj taki ko...i,ktori tam predsa zaparkovali, neviem ci to nebol prave ten mudrias,ktory toto uverejnil.Takze este raz ten dom patri nam,to znamena,ze to miesto pred domom tiez + garaz. Ja neparkujem pred cinziakom,kde byva ako by mal spravne ten nechapavy,ktory pise.Parkujem na svojej ulici,kde sme 5 rodiny a presne vieme koho je auto.To,ze mame 3 auta nie je vasa starost,asi vas nepotesim ale planujeme kupit nove.Ak bude pred mojim domom tak vam do toho nic,ja vam neberiem parkovacie miesto pred cinziakom.Ak ste to nepochopil a mate potrebu to riesit,kludne pridte osobne.
08. apríl 2018

Barbora Olejova

A este k tomu odpadu co ten mudrias pise.Ten odpad nie je nas,ale asi ma potrebu vsetko zle davat za vinu nam.Tie porezane konare su oproti naseho domu asi ze logicky budu susedove ked su pred jeho domom.Ale to clovek ako tento,ktory to pisal nemoze pochopit...taktiez ako nechape,ze ked tu byvame tak si tam mozme parkovat aj svoje auta pred domom.Je mi to smiesne taktiez ako sa smial policajt,ktory tu bol a nepochopil ze o aky problem ide ked my sme tu domaci.Odkaz pre toho kto pisal:parkuj si pred svojim domom alebo cinziakom,a nie pred nasim.
09. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Ulica J. Kostru je verejným priestranstvom, preto parkovať na nej sa umožňuje všetkým motoristom. V zmysle zákona o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z., § 25 bod 1 (u) vodič nesmie zastaviť a stáť... osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest, preto z nášho pohľadu parkovanie pred objektom, ktorý síce nemusí byť garážou ale prístup k nemu je potrebný nie je žiadúce. Čo sa týka používania akýchkoľvek zábran aj dočasných nie je povolené, preto mestská polícia môže nariadiť jej užívateľovi okamžité odstránenie. Pre zlepšenie situácie je rozšírenie parkovacích plôch v danej lokalite v súčasnosti bohužiaľ zrejme nemožné.

Ing. Peter Susa
vedúci oddelenia výstavby a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania