Zber biologického odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 27. júla 2013

Dobrý deň,

od 1.8.2013 má začať prevádzka centra zhodnocovania biologicky rozložiteľných odpadov v Spišskej Novej Vsi /projekt 24140110085/. Z uvedeného dôvodu nám mala byť pridelená nová zberná nádoba na bioodpad.

Moja písomná žiadosť o zbernú nádobu na separovaný bioodpad bola doručená na Mestský úrad dňa 9.1.2013. Napriek urgencii a telefonickom upozornení po polroku čakania, som do dnešného dňa nedostala žiadnu odpoveď a žiaľ ani zbernú nádobu a to aj napriek skutočnosti, že v lokalite Kozí vrch už zber bioodpadu sa realizuje dlhé roky a nám aj napriek mnohým žiadostiam nádoba nebola doposiaľ dodaná.

Z uvedeného dôvodu žiadam a touto cestou opakovane urgujem

1/ pridelenie novej zbernej nádoby, ktorá ma byť bezplatne odovzdaná občanom mesta bývajúcim v rodinných domoch

2/ písomnú odpoveď na moju žiadosť zo dňa 9.1.2013 (zverejnenú aj na tejto stránke)

3/ informáciu o lehotách vybavovania písomných podaní (vrátane žiadostí od občanov)

4/ informáciu, či prevádzka centra zhodnocovania biologicky rozložiteľných odpadov bude realizovaná od 1.8.2013.


Za kladné vybavenie mojej žiadosti, ako aj Vašu odpoveď Vám vopred ďakujem.

Mgr. Jana Verešová

29. júl 2013

Odpoveď samosprávy

1. Nádoby GMT 240 l budú rozmiestňované v zmysle plánu rozširovania zapojenosti jednotlivých rodinných domov do separovaného zberu biologicky rozložiteľných odpadov. Občania budú informovaní prostredníctvom mesačníka Informátor. V súvislosti so spustením prevádzky Regionálneho centra zhodnocovania biologicky rozložiteľných odpadov Mesto Spišská Nová Ves rozširuje zber BIO – odpadu od 1. 8. 2013 v lokalitách Kozí Vrch (ulice: F. Hečku, Palárikova, R. Jašíka, I. Stodolu, S. Tomášika, F. Urbánka, Borodáčova) a Ferčekovce (ulice: Karpatská, Zemplínska, Šarišská, Gemerská, Pieninská, Muráňska, Liptovská, Turčianska, Považská, Čergovská, Dunajská, Laborecká, Inovecká, Rajecká, Trenčianska, Oravská, Pohronská, Magurská, Detvianska, Podunajská, Nitrianska, Spišská, Trnavská, Tatranská, Predná Huta) o domácnosti, ktoré doteraz zberovú nádobu nemali. Zberové nádoby budú do jednotlivých rodinných domov prideľované priebežne na základe vyplnenej návratky uverejnenej v Informátore 8/2013. Vašu žiadosť o zberovú nádobu evidujeme a bude vybavená v mesiaci 8/2013. O tejto skutočnosti ste bola telefonicky informovaná.

2. Bola Vám zaslaná odpoveď.

3. Keďže v tom období ešte nebol presne stanovený harmonogram spustenia prevádzky zhodnocovania BIO odpadov odpovedal Vám pán Ing. Krieger telefonický s úmyslom lepšej komunikácie ako pri písomnom styku.

4. Prevádzka Regionálneho centra zhodnocovania biologicky rozložiteľných odpadov Spišská Nová Ves sa plánuje spustiť od 1. 8. 2013.

S pozdravom

PaedDr. Ján Olejník
vedúci oddelenia komunálneho servisu

01. august 2013

Anonymný užívateľ

Ďakujem za skorú odpoveď, podnet a odpoveď zo samosprávy pokladám za vyriešený, moja žiadosť bude vybavená zo strany mesta až dodaním zbernej nádoby.
28. august 2013

Anonymný užívateľ

Zberná nádoba na biologický odpad bola doručená dňa 28.8.2013.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania