Parkovanie na námestí.

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Pavol Gavlák 18. mája 2018

Všetky parkoviska na námestí sú počas celého dňa zaplnené autami zamestnancov, predavaciek a tých ľudí čo majú na námestí kancelárie a ine prevádzky. Ráno tam zaparkujú, ľudia idú do práce a auta stoja celý deň bez pohnutia a večer odídu. Turisti, návštevníci a iní ľudia v podstate nemajú kde zaparkovať. Nedá sa to vyriešiť buď záchytným parkoviskom niekde inde alebo označiť parkovacie miesta pre zamestnancov tak aby aspoň polovica ostala pre ostatných?

22. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Rozdeliť motoristov na turistov, domácich, majiteľov prevádzok, zamestnacov nie je možné a ani reálne kontrolovateľné. Parkoviská v centre mesta sú verejným priestranstvom a slúžia všetkým motoristom. Zimná ulica je častokrát maximálne obsadená, ale stále sú k dispozícii ďalšie parkoviská, Letná ulica, trhovisko, Pošta, starý súd - Školská, kde sa dá zaparkovať počas celého dňa. Viac miest v centre v súčasnosti nedokážeme poskytnúť.



Ing. Peter Susa, vedúci odd. výstavby a dopravy
22. máj 2018

Pavol Gavlák

Rozumiem že je to ťažké vyriešiť danú situáciu, ale nechať to tak tiež nie je riešenie. Nechcem budovať nové parkovacie miesta aj viem o tom že je to tazke. Ale napríklad postaviť nový obchod Bilu vedľa Jednoty je tiež bláznovstvo a ešte v centre mesta. Radšej tam mohlo byť veľké záchytné parkovisko pre všetkých motoristov a hlavne zamestnancov ktorí maju prevádzku v centre. Taktiež úplne absentuje výstavba cyklo chodníkov a hlavne teraz keď sa toľko rekonštruuje v meste. Prečo napríklad pri rekonštrukcii cesty cez celú Tarču sa neurobil cyklochodník? Ak by sme mali lepšiu cyklo sieť tak domáci môžu chodiť do práce na bicykli a nie všade autom ako predavačky z námestia.
26. júl 2018

Edgar

V meste chýbajú parkovacie domy, či podzemné garáže.
10. september 2019

Marek

keby som mal prevadzku na zimnej, urcite by som neparkoval na zachytnom pri bille .... vy ano?
10. september 2019

Pavol Gavlák

Skôr alebo neskôr bude musieť mesto zmeniť celú parkovaciu politiku v meste pretože sa nebudeme môcť pohnúť z miesta. Škoda že sa popri rekonštrukciách ulíc (Hanulova, Brezová, a iné) nerobia cyklochodníky. Ísť z Mieru alebo Tarce do mesta na kávu na aute je prehnaný luxus, alebo maju v meste štát autá celý deň bez pohnutia je tiež blbosť.
10. september 2019

Marek

suhlasim, parkovanie treba riesit komplexne - idealne by bolo keby prevadzky - vsetky - mohli parkovat zozadu. Ist na kafe do centra autom - preco nie? Ved na to v centre parking je. To nie je zalezitostou parkovania - ani cyklochodnikov. Najvacsi problem je pocas poludnia - obedov. To je fakt problem zaparkovat, ale co sa tyka centra uz lepsie to asi poriesit nejde. Ale presne tak, skor ci neskor nemynie parkovacia problematika a jej riesenie ani nase mesto ako celku, najma co sa tyka sidlisk, kde chybaju park. znacenia a tak mnohi parkuju cez 2 park. miesta a vobec to niektorych z nich netrapi a to ani po par dnoch parkovania....
10. september 2019

Pavol Gavlák

Podľa mňa to skončí tak ako vo veľkomestách a ako to robia v Trenčíne a teraz v Bratislave. Platiť za jedno auto za parkovné všade aj pri paneláku a za druhé ešte viac a popri tom budovať parkovacie domy. Parkovanie v meste v centre urobiť najdrahšiu zónu a časovo obmedziť každé parkovanie. Peniaze za parkovné obratom investovať do infraštruktúry. Inej cesty niet. Za luxus a blahobyt musíme platiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania